Končí mi RD, problém se zaměstnavatelem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1653
2.12.13 18:03

problém s prací

Ahoj tak si jdu pro radu, jsem na RD, která mi končí 20.12. jsem znova těhotná, předtím jsem pracovala, ale mezitím se stali nějaké změny o kterých mě nikdo neinformoval…dnes jsem oznamovala svému zaměstnavateli že mi bude končit RD a budu nastupovat na neschopenku a on mi odpověděl že mu je to lautr fuk že už v té firmě nefiguruje a že je ta firma(kde jsem pracovala) asi v likvidaci :zed: co teď? :nevim: co to pro mě znamená? podotýkám že výpověd jsem od nikoho neobdržela. vůbec netušim co ted mám dělat popřípadě na koho se obrátit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
2.12.13 18:11

Pokud máš písemnou smlouvu, najdi si na ní název a IČO firmy, kde jsi pracovala. Na internetu (nejlíp na stránkách JUSTICE.CZ) si najdi, v jakém aktuálním stavu se firma nachází - a podle toho jednej dál…
Jen poznámka - když jsi oznamovala „zaměstnavateli“ a on ti odpověděl, že už ve firmě nefiguruje, tak to se tvůj skutečný zaměstnavatel (ta firma) vlastně od tebe ještě nic nedozvěděl. Asi bych se urychleně pídil po nějaké jiné kontaktní osobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
2.12.13 18:15

Nejlepší zajít za právníkem pro veřejnost na pracák!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.13 18:29

@MarDen @pannda Nebo do odborové bezplatné pracovněprávní poradny ČMKOS pro zaměstnance: http://www.cmkos.cz/…-zamestnance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
2.12.13 18:45

Děkuju no napřed se zkusim poinformovat na pracáku co mi tam řeknou, jinak na justice.cz je napsán jako jednatel stále můj zaměstnavatel tak to moc nechápu, to je fakt blbá situace :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.13 19:05
@MarDen píše: …dnes jsem oznamovala svému zaměstnavateli že mi bude končit RD a budu nastupovat na neschopenku a on mi odpověděl že mu je to lautr fuk že už v té firmě nefiguruje a že je ta firma(kde jsem pracovala) asi v likvidaci :zed: co teď? :nevim: co to pro mě znamená?
@MarDen píše:
Děkuju no napřed se zkusim poinformovat na pracáku co mi tam řeknou, jinak na justice.cz je napsán jako jednatel stále můj zaměstnavatel …

Jak jsi mu to oznamovala, že ti řekl, že v té firmě nefiguruje? Na ulici?

Především: Tvůj zaměstnavatel je ta firma, ne ten jednatel. Oznam mu písemně - na adresu firmy, že ti končí RD a nastupuješ do zaměstnání dne…

A jestli je v likvidaci, nebo ne, se přece taky dozvíš z http://or.justice.cz.

Kdyby byla v likvidaci, tak by tam u názvu byl dovětek - v likvidaci. Na http://isir.justice.cz můžeš zjistit, jestli není v insolvenci.

A co dělat v případě, že tě nenechá pracovat (nebo v případě, že je v insolvenci), se poraď s tím právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
5.12.13 14:55

Oznamovala jsem mu to prostřednictvím telefonu
na adresu firmy napsat nemůžu páč tam sídlí tenhle můj,,bývalý zaměstnavatel". takže se jedná o bývalé sídlo. NIKDO!! mě neinformoval o tom kde nebo kam popřípadě komu se ozvat nevím vůbec nic a tenhle můj zaměstnavatel se semnou nehodlá bavit ani nic řešit prostě jak už jsem psala prý mu je to fuk že on už v té firmě nefiguruje navíc je ještě vytočenej že ho jako vůbec otravuju že :roll: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
5.12.13 16:41
@MarDen píše:
Oznamovala jsem mu to prostřednictvím telefonu
na adresu firmy napsat nemůžu páč tam sídlí tenhle můj,,bývalý zaměstnavatel". takže se jedná o bývalé sídlo. NIKDO!! mě neinformoval o tom kde nebo kam popřípadě komu se ozvat nevím vůbec nic …

Co to píšete za nesmysly? Jaký bývalý zaměstnavatel? Proč „bývalý“? Už s ním nejste v pracovním poměru? Jak byl ten pracovní poměr ukončen?

Pokud byl pracovní poměr s ním ukončen - a pak byste od toho měla mít písemný doklad(výpověď, dohodu, okamžité zrušení), tak jej požádejte o zápočtový list a s tím jděte na pracák.

Opakuji, že vaším zaměstnavatelem je/byla ta firma a ne ten jednatel.

A sídlo firmy zjistíte z obchodního rejstříku, leda by vám písemně zdělil jiné sídlo.

A proti tomu, kdo jedná v důvěře v údaje uvedené v obchodním rejstříku, nemůže subjekt těchto údajů namítat, že neodpovídají skutečnosti.

Takže komunikujte písemně na adresu firmy, uvedené v obchodním rejstříku.

Co vám řekl právník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
6.12.13 12:15

Už se do toho zamotávám :mrgreen: no vyřeším to jednoduše napíšu ten dopis na tu firmu ve kterém je seznámím se situací(že mi končí rd že jsem těhotná..) a budu čekat zda se mi někdo ozve pokud ne normálně nastoupím na neschopenku, nikde jsem nenašla nic o tom že by ta firma byla v likvidaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat