Živnostenťák versus inslovence

2.12.13 16:44

živnostenťák versus inslovence

Maminky potřebuju radu,,, jsem po rodičáku na UP. Přivydělávám si prodejem oblečků z anglických lisů, nevydělávám závratné částky tak pár stovek navíc. Uvažuji, že bych si raději k tomu zřídila živnost na vedlejší činnost ale jsem v insolvenci půjde to tedy v tomto případě? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
2.12.13 16:45

Luxusní slovo :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.12.13 16:46

@kolohnátek jako vedlejší činnost by to neměl být problém. Spíš jen plus, zvyšuješ svůj výdělej… pokud máš pochybnosti, tak kontaktovat toho, kdo Ti s insolvencí pomáhal. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.13 16:47
@K-Black píše:
Luxusní slovo :pankac: :mrgreen:
:mrgreen: twl, jsem si nevšimla.. fakt mazec :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 16:50

Živnosťák versus insolvence

@kolohnátek píše:
Maminky potřebuju radu,,, jsem po rodičáku na UP. Přivydělávám si prodejem oblečků z anglických lisů, nevydělávám závratné částky tak pár stovek navíc. Uvažuji, že bych si raději k tomu zřídila živnost na vedlejší činnost ale jsem v insolvenci půjde to tedy v tomto případě? díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 16:50

Pardon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
2.12.13 16:56

No napřed si o tom něco zjisti - jestli už ti skončil rodičovský příspěvek a jsi evidovaná jako nezaměstantná (aspoň tak jsem to pochopila), tak živnost nebude vedlejší, ale hlavní činnost (a je jedno kolik vyděláš nebo proděláš). Musela by ses odhlásit z UP a začít odvádět sociální a zdravotní. Takže zjistit, propočítat, aby sis nakonec nevyrobila dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.13 16:57
@Dafné píše:
No napřed si o tom něco zjisti - jestli už ti skončil rodičovský příspěvek a jsi evidovaná jako nezaměstantná (aspoň tak jsem to pochopila), tak živnost nebude vedlejší, ale hlavní činnost (a je jedno kolik vyděláš nebo proděláš). Musela by ses odhlásit z UP a začít odvádět sociální a zdravotní. Takže zjistit, propočítat, aby sis nakonec nevyrobila dluhy.
:think: díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
2.12.13 16:57

Pokud už jseš po rodičáku a nejseš krytá nějakou vyjímkou (invalidita…) bude se vždy jednat o podnikání hlavní s povinností platit minimální Zp a SP, tj. skoro 4000,– měsíčně.

Podnikání bohužel není alternativou zkráceného úvazku po RP, které by byly tak potřeba.

S insolvencí neporadím.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
2.12.13 22:44

Pokud jsi v insolvenci, jako že v osobním bankrotu, tak nesmíš podnikat. Musíš být zaměstnaná na HPP.
Aspoň před pár lety to tak bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat