Problém s prací syna po VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
9.5.19 17:07

Maximálně mu pomožte aby si našel vlastní bydlení a nechte ho konečně dospět a osamostatnit se. Včetně vlastních chyb.

TO že zůstává u vás, i když přispívá na bydlenímu fakt nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
9.5.19 17:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.5.19 17:13

Jestli žije s vámi v dvougeneračním domě a stačí, že přispívá na náklady s vytápěním atd, tak mu to vyjde. Řekla bych mu, že jsem měla jiné představy po jeho studiu na VŠ a že by se měl o svou rodinu postarat a mít něco bokem na zlé časy. Jestli byl pohodář a nenechal si moc do ničeho mluvit, pracant a workoholik se z něj asi s diplomem nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
9.5.19 17:20

@janamarti Velmi rozumní a proziraví rodiče! Klobouk dolů! Jen kdyby se tak chovali i rodiče mladých mužů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
9.5.19 17:37

Taky mám VŠ, dokonce i slušný životopis, vedoucí pozice. No a nejšťastnější jsem, když muzu někde přesazovat kytky nebo prodávat v knihkupectví. Trvalo mi podstatně déle na to přijít, než tvému synovi ;) každý nejsme ambiciózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.5.19 17:43

Je dospely, skolu ma hotovou, takze poslat do sveta at dela co umi. Opustit komfortni zonu je idealni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
9.5.19 17:46
@Tichošlápek píše:
Taky mám VŠ, dokonce i slušný životopis, vedoucí pozice. No a nejšťastnější jsem, když muzu někde přesazovat kytky nebo prodávat v knihkupectví. Trvalo mi podstatně déle na to přijít, než tvému synovi ;) každý nejsme ambiciózní

To je super ale, že jste na to přišla. Nekdo se uštve a má infarkt v šedesáti. Já přemýšlím, kam se vrhnu. Jsem zrovna na rozcestí. Hinit se nechci a nepotřebuji. Spíš chci být prospěšná okolí. A rodina nesmí trpět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
9.5.19 17:59

Věčný generační spor. Proč ty zatracený děti nejsou takový, jak jsem si JÁ představoval, a proč nežijou tak, jak bych JÁ chtěl.
A co mám udělat, aby to tak bylo. :zed:
Za mě, dát si pár facek…
Mně je dávno přes třicet, domů jsem se po nedodělané vysoké nevrátila, dodnes to mám na talíři… spolu s přemlouváním, ať to udělám… a spolu s neustálými kecy, jak bych měla žít. Jaká práce se pro mě hodí, že bych si měla koupit byt, zařídit hypotéku, že nemůžu žít celý život sama…
A pokaždé, když tohle poslouchám - opravdu se své milující mamince nesvěřuju se všemi detaily svého života, a moje touhy a plány zas nezajímají ji - tak mám akorát sto chutí zařvat, že ONA si svůj život už krucinál zařídila, tak ať mě nechá zařídit si můj.
Samostatný bydlení syna je asi dobrej nápad, ale měli byste se smířit s tím, že jakmile to udělá, vy budete muset zavřít papulu definitivně. Schválně, jestli jste ready na tenhle aspekt :mrgreen:
A jestli ne, tak na tom proboha zapracujte.
Podívejte, moje matka mi taky dělá hromadu přednášek z pozice, že ví, o čem mluví a co má cenu… ale faktem je, že ona nikdy nepotřebovala používat cizí jazyk, natož v něm psát x-stránkové motivační dopisy jako já… poměr cena bytu : plat byl neporovnatelný vúči dnešní době… a možnosti jak seznamování, tak pracovního uplatnění jsou někde úplně jinde, než před třiceti lety.
Takže milí rodičové, bez ohledu na to, kolik máte moudrosti, tak v botách dnešních po-vysokoškoláků jste neušli ani krok. To, aby se zorientovali a nastavili si v téhle současné džungli život, je fakt na nich, ne na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
9.5.19 18:09
@sediza píše:
To je super ale, že jste na to přišla. Nekdo se uštve a má infarkt v šedesáti.

A někdo se uštve a vyhoří do třiceti. Nedejbože ještě během vejšky… :nevim: Ale to zasloužilým rodičům asi taky nikdo nevysvětlí :nevim:
Opravdu to nechci míchat dohromady s leností - proflákáním nejjednoduššího možného oboru a následně brigádami na půl úvazku… Ale stejně je prostě na každém, na co se v tom životě cítí, aby to utáhl… Znám lidi, co byli v kanceláři happy celý život, a znám lidi, co by tam pošli do měsíce… A pokud se tahle - nebo jakákoliv podobně protikladná - kombinace sejde v rodině, tak je to fakt nářez… A za sebe můžu říct, co že je někdy neuvěřitelný, co rodiče nejsou schopní akceptovat. Já dělám cca 42 hodin týdně, jenže ne od šesti do dvou jako moje matka, a už jen to je prostě problém 8o Nevstávám = jsem flákač a jí se to nelíbí a měla bych dělat něco „pevnýho“, a mám to na talíři už 10 let 8o A trvale proti tomu bojuje - například návrhy, ať se nechám zaměstnat na dvanáctky.
Jako… musím říct, že nad snahou rodičů zpracovat potomky k obrazu svému opravdu leckdy ztrácím klid a slušné chování. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
9.5.19 18:39

Vyexpedovala bych ho z domu, at si najde vlastni bydleni, a pak se ukaze, jestli mu brigada bude pripadat porad tak vyhodna. Mame neco podobneho v pribuzenstvu - taky se chlapec holedbal, ze si vystaci s brigadou, ale kdyz zjistil, jake jsou realne naklady na zivobyti, fofrem zacal shanet plny uvazek, protoze zjistil, ze po zaplaceni vseho je na mizine a zvyka suche rohliky. Nutno podotknout, ze ho fakt, kolik takove bydleni a spol. stoji, dost prekvapil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat