Problém s přítelem, co dělat?

59
22.3.14 20:33

Problém s přítelem, co dělat?

Dobrý večer,
trápí mě přítel, proto prosím o radu „zkušenějších“ :)
Pokusím se Vám situaci stručně přiblížit. Je mi 18, příteli 30. Už pár měsíců jsme spolu, ale teď se situace trošku změnila. Přítel má problém, který sice řeší, ale trápí ho to a situaci řeší ho alkoholem, ne že by pil denně, ale když už tak pořádně. Když jsem mu začala domlouvat tak mě buď neposlouchá nebo mě odbude tím, že já tomu nemůžu rozumět. Trápí mě to, ale už nevím co dál.
A druhá věc. Má dceru z prvního manželství, bere si ji každý druhý víkend, jenže s ní stráví maximálně cestu v autě k němu a zpět. Malá je celý víkend s babičkou a prohlásila, že ji táta odkopl. On sice o víkendech pracuje a večer jde buď spát nebo jsem tam já a věnuje se mě. Je mi malé líto, ale nemůžu mu do jeho vztahu k ní mluvit a nejsem si jistá, že kdybych vyvinula nějakou aktivitu já vůči ní, že by to pomohlo, přece jen, jsem jen o něco starší než ona.
Doufám, že je to srozumitelně napsané a předem děkuji za názory, rady, vlastní zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nicolink
22.3.14 20:43

Řekla bych mu, že se mi nelíbí, že chlastá a taky to, jak se chová k dceři :nevim: pokud mu to neřekneš nezmění se to…

• Citovat
  • Upravit
7376
22.3.14 20:44

Holka, najdi si někoho ve své věkové skupině a nekaz si život máte velký rozdíl a neklapalo by to. vím co říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
22.3.14 20:47

@MarieOVMUC ne vždy to neklape ;) já mám o 15 let staršího… máme krásnou holčičku a klape to dobře :palec:

• Citovat
  • Upravit
59
22.3.14 20:49
@Nicolink píše: Řekla bych mu, že se mi nelíbí, že chlastá a taky to, jak se chová k dceři :nevim: pokud mu to neřekneš nezmění se to…

Ví, že se mi to nelíbí.. Ale já už nemám na to, pořád jen poslouchat, že potřeboval vypustit.. Předevčirem sem do něj valila tak dlouho, že zůstal doma a nejel za kamarádama na pivko. Ale pak mi kamarád volal, co se děje, že mu to zakazuju, takže sem byla ta špatná já. Říkat asi nestačí, ale jsou mi proti srsti nějaká ultimáta a nechci zahodit, jinak dokonalej vztah a navíc tvrdě vybojovanej ( našim se to zezačátku nelíbilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.3.14 20:51
@Nicolink píše:
@MarieOVMUC ne vždy to neklape ;) já mám o 15 let staršího… máme krásnou holčičku a klape to dobře :palec:

Jsem ráda, že někde věkový rozdíl klape, já si ho neberu, pro mě je to člověk, kterýho miluju a naučila sem ho nevytahovat o kolik je starší, ze začátku to zdůraznoval pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
22.3.14 20:55

@lulu7 taky sme si náš vztah " vybojovali " ;)a jsem ráda, že mám rozumnýho chlapa..mezi vrstevníkama bych ho těžko hledala :roll: to pití bych ale řešila…není moc dobrý že problémy utápí v chlastu…neporadím ti jak… ani sama nevím :think: pokud mu na Tobě záleží měl by to řešit ;)

• Citovat
  • Upravit
7376
22.3.14 20:55

@lulu7 přeji jen šťastně chvilky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
22.3.14 20:56

Víš jak to bude za 5 možná 10 let? Ty doma s dítětem on v hospodě. No přece mu to nezačneš zakazovat. Navíc tomu nerozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.3.14 20:57

Dle mého se chlapec neuměl a neumí vyrovnat se svou životní situací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.3.14 20:58

Nechtěla bych chlapa, co kašle na svoje dítě, které ještě ke všemu vídá tak málo. :nevim: To o něm dost vypovídá. A to, že řeší problémy alkoholem taky… Tušíš, proč je rozvedený? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.3.14 20:58
@Nicolink píše:
@lulu7 taky sme si náš vztah " vybojovali " ;)a jsem ráda, že mám rozumnýho chlapa..mezi vrstevníkama bych ho těžko hledala :roll: to pití bych ale řešila…není moc dobrý že problémy utápí v chlastu…neporadím ti jak… ani sama nevím :think: pokud mu na Tobě záleží měl by to řešit ;)

Tajně doufám, že až se dořeší ten problém, že se to uklidní.. Od jeho maminky vím, že už si tím jednou prošel když řešil něco podobného. Ale abych se bála kdy se to zase bude opakovat, no nevim no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
22.3.14 20:59

...

@lulu7 píše: …jenže s ní stráví maximálně cestu v autě k němu a zpět. Malá je celý víkend s babičkou a prohlásila, že ji táta odkopl. On sice o víkendech pracuje a večer jde buď spát nebo jsem tam já a věnuje se mě. …

Chudák holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
22.3.14 21:00
@lulu7 píše:
Ví, že se mi to nelíbí.. Ale já už nemám na to, pořád jen poslouchat, že potřeboval vypustit.. Předevčirem sem do něj valila tak dlouho, že zůstal doma a nejel za kamarádama na pivko. Ale pak mi kamarád volal, co se děje, že mu to zakazuju, takže sem byla ta špatná já. Říkat asi nestačí, ale jsou mi proti srsti nějaká ultimáta a nechci zahodit, jinak dokonalej vztah a navíc tvrdě vybojovanej ( našim se to zezačátku nelíbilo).

A tak asi nepotřebuje vypustit jen on? Myslím, že je v tomhle trochu sobecký, jasné že má nějaký problém -nevím o co jde- ale soudím podle sebe, když mám nějaký problém, tak stejně musím fungovat a to fungovat stejně jako kdybych žádný problém neměla… Já bych mu to řekla, at se nad sebou trošku zamyslí a nastínila bych to i z té tvé strany, ne jen z jeho…
Ohledně dcery podle mě, když není otevřený k tomu, aby se k ní cnějak alespon choval, tak se k ní stejně nijak chovat nebude a bude to dělat zle jen mezi váma. Řekni mu to, vyroste a bude litovat, ale víc udělat nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.3.14 21:01
@Nelisa píše:
Nechtěla bych chlapa, co kašle na svoje dítě, které ještě ke všemu vídá tak málo. :nevim: To o něm dost vypovídá. A to, že řeší problémy alkoholem taky… Tušíš, proč je rozvedený? :think:

Vím proč je rozvedený a vím proč se ženil. Jeho ex ho uhnala na dítě, přestala brát prášky a ejhle dítě na cestě a on o ničem netušil. Rozvod též ze strany jeho ex, našla si jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí