Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co na to manžel? má ho odkázat do patřičných míst a rázně se za tebe postavit
Nestýkat se, manžel by mu to měl rázně jednou pro vždy vysvětlit a usměrnit ho na místo, které má ve vašem životě tchán., tj. že on se může pouze těšit z vnoučat a z toho, že jste šťastná rodinka, a on není manželský poradce. Já bych se nestýkala a deti mu nevodila, nezaslouží si je vidět ![]()
Mě to dělala tchýně. Rázné opatření bylo:přerušili jsme veškeré kontakty s ní a ani děti neviděla tak rok a půl. Dnes je jako beránek a do ničeho nekafrá.
Manželovi je to nepříjemné, vždycky mu řekne ať toho nechá ale on si nedá říct…připadá mi že se tím asi baví..je mu 70 let.
Jo kafrá to taky umí…proč jsou děti takové hubené, dáváte jim pořádně najíst..a proč má na sobě tričko s obrázkem je hnusné… atd.
@Anonymní píše:
Manželovi je to nepříjemné, vždycky mu řekne ať toho nechá ale on si nedá říct…připadá mi že se tím asi baví..je mu 70 let.
jako by jsi psala o mém dědovi, nevím jak staré jsou děti, ale manžel nebo i ty by jste mu měli zdůraznit, že decka to vnímají a určitě není dobré, že ddědeček brojí proti mamince, já si na to pamatuju a děda se mi tím totálně znechutil…
napřed bych zkusila po dobrém a kdyby se stařík nechytal zrušte styky ![]()
Anonymko, tak to si bohužel musí vyřešit manžel se svým otcem… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu,
jsme manželé 10 let, problém nemáme - až na tchána. Mám pocit že nás chce rozvést. Když přijedou na návštěvu nebo my k nim tak se snaží odvést manžu někam na stranu a tam mu „mluví do duše“ - že prý se špatně oženil, že by to měl zkusit s jinou atd., rekl to i před dětmi - od těch to vím.
Přede mnou má zase narážky na moje rodiče - proč se rozvedli, začal to rozebírat - už jsem nevydržela a rázně se ohradila - teď má o důvod víc, prý jsem konfliktní.
Nikdo není 100% dokonalý ani já nejsem ale on má takové nároky že by nevyhověla asi žádná.
Tvůj tchán je teda pěkný blbec. Ty na to kašli. Kdo by měl zasáhnout je tvůj manžel. Ten by mu měl vysvětlit, že chce být s tebou a o jinou nestojí, že by to měl respektovat, zvlášť po těch letech, a když máte děti, a že pokud mu to stále nejde pod nos, ať si to nechá pro sebe, a snaží se aspoň před tebou chovat trochu slušně. To je fakt síla. ![]()
Děti: 9 a 7
On je „splachovací“ - nejhorší je že se u toho vždycky tak přiblble usmívá - asi si myslí že je vtipný. Jestli to není i věkem - počínající demence…
No jo, 70. To už začíná u některých lidí dětství. Dokud jim nedáš co chtějí, nedají pokoj ![]()
Asi budeš muset vydržet. Tchán už je starý a mele si svou, to se stává, bohužel. Já měla podobného dědu. Zemřel, když mi bylo dvanáct a pamatuju si, jak neměl rád moji ségru. Taťka byl jeho jediný syn a nedal mu vnuky, tudíž bylo všechno špatně. On mamky z vyprávění vím, jak ji za to nesnášel, přitom kdyby omezenec věděl, že pohlaví dětí určuje chlap, že
. Mamka byla pro něj největší póvl a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby neumřel. V té době spolu naši byli dvanáct let. možná kdyby prudil dýl, šli by taky od sebe
. Mamka, když o něm dneska mluví (velmi zřídka), neřekne jinak, než „dědek“. Z toho, co mi vykládala vím, že to rozhodně neměla jednoduchý a je snad svatá, že to těch dvanáct let vydržela…
@KPKristy píše:
Asi budeš muset vydržet. Tchán už je starý a mele si svou, to se stává, bohužel. Já měla podobného dědu. Zemřel, když mi bylo dvanáct a pamatuju si, jak neměl rád moji ségru. Taťka byl jeho jediný syn a nedal mu vnuky, tudíž bylo všechno špatně. On mamky z vyprávění vím, jak ji za to nesnášel, přitom kdyby omezenec věděl, že pohlaví dětí určuje chlap, že. Mamka byla pro něj největší póvl a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby neumřel. V té době spolu naši byli dvanáct let. možná kdyby prudil dýl, šli by taky od sebe
. Mamka, když o něm dneska mluví (velmi zřídka), neřekne jinak, než „dědek“. Z toho, co mi vykládala vím, že to rozhodně neměla jednoduchý a je snad svatá, že to těch dvanáct let vydržela…
Já tomu prostě nerozumím. Třeba moje babička ze začátku neměla tátu moc ráda. Dokonce radila mamce, aby se rozešli, to mi řekla mamka, protože to bylo ještě předtím, než čekala ségru, a pak už byla svatba, a i když možná babička v koutku duše stále toužila po někom lepším jako zeťákovi, smířila se s tím, koho si mamka vybrala, a nedovolila by si už nikdy mamce do toho kecat nebo dokonce něco špatného o něm říkat před ním. ![]()
@ArankaC. píše:
Já tomu prostě nerozumím. Třeba moje babička ze začátku neměla tátu moc ráda. Dokonce radila mamce, aby se rozešli, to mi řekla mamka, protože to bylo ještě předtím, než čekala ségru, a pak už byla svatba, a i když možná babička v koutku duše stále toužila po někom lepším jako zeťákovi, smířila se s tím, koho si mamka vybrala, a nedovolila by si už nikdy mamce do toho kecat nebo dokonce něco špatného o něm říkat před ním.
Tak to děda si prý troufal dost. Mamka vyprávěla, že jí klidně domů v noci dotáhl partu nacamraných myslivců, když jim zavřeli hospodu a pokračovalo se u našich. Mamka prý ty noci probrečela u utěšování věčně probuzených dětí. Muselo to být šílený a doba taková, že taťka si prostě nedupl
. Když mi to popisovala, bylo mi fakt líto ![]()
A já si myslela, jaký mám problém s přítelovým otcem… Je ale pravda, že hrany se obrousily a fungujeme teď v takové rovině vzájemné tolerance, lépe řečeno určité ignorace. Ani jeden z nás nevyhledává společnost toho druhého a jeho pomluvy snad už také ustaly. Nastaly situace, kdy jsme se třeba půl roku neviděli a on toho využíval k pomluvám, jak jsem špatná a ani nemám odvahu přijít mu na oči a další chuťovky.
Jen pro zasmání: Byly dokonce doby, kdy příteli za mě aktivně hledal náhradu a vysvětloval, v čem je ta konkrétní slečna lepší než já a že by mě měl vyměnit ![]()
Už se tomu směju, ale některé věci bolí do teď. No dost o mě, spíš jsem chtěla ukázat, že situaci jde řešit a vyřešit, ale jde to postupně. Musíš si dupnout, ukázat, že si nenecháš všechno líbit - tuplem, když to říká i před dětmi. Musíš si ale dupnout s grácií, bez hysterických scén, vřískání, vulgárních výrazů a celkově nesmíš přejít do afektu, nesmíš mu dát materiál ![]()
Zkus se nad něho povznést a jednat tak trošku svrchu. Tyhle rady jsou ale dobré pro případ konfrontace, ve chvílích, kdy u toho je pouze manžel, musí zasáhnout on. A s případnýma pomluvama po okolí stejně nic nenaděláš a co je ti vlastně po nich, že
tobě jde pouze o poznámky, které má před tvou rodinou.
Ahoj, prosím o radu,
jsme manželé 10 let, problém nemáme - až na tchána. Mám pocit že nás chce rozvést. Když přijedou na návštěvu nebo my k nim tak se snaží odvést manžu někam na stranu a tam mu „mluví do duše“ - že prý se špatně oženil, že by to měl zkusit s jinou atd., rekl to i před dětmi - od těch to vím.
Přede mnou má zase narážky na moje rodiče - proč se rozvedli, začal to rozebírat - už jsem nevydržela a rázně se ohradila - teď má o důvod víc, prý jsem konfliktní.
Nikdo není 100% dokonalý ani já nejsem ale on má takové nároky že by nevyhověla asi žádná.