Pokusy o utužení vztahů s tchyní

Anonymní
19.9.12 20:35

Pokusy o utužení vztahů

Už nevím, co si o tom myslet, ale připadám si jak v Kocourkově. S partnerem jsme tchýni po porodu naznačili, že by bylo vhodné, kdyby chodila jednou za 14 dní, a ne třikrát do týdne, jak měla v plánu. Urazila se a přestala chodit úplně. Přitom jsme jen chtěli, aby vyčer nevyzváněla, když kojim a uspávám, ale dala vědět aspon sms, že jde, nebo jestli se nám to vůbec hodí. Pak začala vyšilovat, že nemá stejná „práva“ jako ostatní babičky. 100% ji nedůvěřujeme a bojíme se jí miminko svěřit, tak nevozila, no bože(tohle jsme ji jako přímo neřekli). Řekli jsme, že dveře má u nás ale otevřené, může prostě přijít, když se dopředu doluvíme. Když už dojde, tak dělá ublížené ksichty - přitom když k ní malá jde a chce, aby ji vzala za ruce a chodila s ní, posadí ji na podlahu a dělá že ji nevidí, jindy na ni luská prstama, mlaská jí přímo do ucha, povolává na ní jak na svého psa (upozornil mě to na sám partner, že mu vadí, jak jeho matka komunikuje s malou)… Měsíc je klid a pak najednou večer v 8, telefon a ona chce vidět dítko. Minulý týden zase volala, to už jsem uspávala, pak napíšu sms, co se děje a ona mi odepíše, že se chtěla domluvit na setkání, ale stejně jsou s tchánem neocní, tak že nic, nechají to na jindy. :| tak proč teda volala. Příjde mi to, jak u debilů. :zed: Nevim, jestli s ní sednout a promluvit nebo to nechat plavat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3957
19.9.12 20:49

Na začátek - máš opravdu velké štěstí, že máš velkou oporu v manželovi. Mám tchýni s velkým T ale mám tu smůlu že jsem si vzala benjamínka. Takže spíš jsem špatná já než ona. Ale i tak si dokážu sjednat pořádek. Já osobně bych to určitě nenechala plavat. Uřitě si s ní promluvte, ale první to provber s partnerem. Ale z její strany počítej spíš s negativním postojem - něco jak jsi psala, určitě se bude cítit ulíženě ona. Ale rozhodně to nenechávej jen tak. Já kdybych nechala spoustu věcí jen tak ležet, tak ani jsme se nestali manželi, natož abychom čekali mimi. Prostě přes něco nejede vlak a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.9.12 20:53

Nevím, ale vidět vnouče dvakrát do měsíce je pro babičku, která má zájem o vnouče je opravdu málo. Víš jaké dělá malé dítko pokroky a vidět ho jak roste jen občas?
Ale plně chápu, že chcete mít určitá pravidla, aby vám tchyně nezasahovala do chodu domácnosti. Určitě si spolu sedněte a každá si řekněte, jaké máte požadavky a udělejte kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 20:56

@lasička1 - jj, vim že 2× za měsíc je nic moc, ale po tom, co mě pustili z porodnice a co už druhý den začla předvádět, se divím, že jsem nepřišla o mlíko. Chodila tu zvonit ráno, když šla na nákup, že si potřebuje vyfotit vnučku, že prostě MUSÍ jiný šílenosti. Sám chlap řekl, DOST! že tohle prostě dělat nebude a pravidla se stanovily. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1000
19.9.12 21:07

To se časem doladí, až si zvyknete na nějaký režim. Je fajn držet si babičky blízko a zároveň daleko - aby pomohly, popř. něco zaplatily, ale nezasahovaly do běžnýho režimu. My se s babi vidíme jednou týdně - prostě přijede na návštěvu nebo ji pohlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
19.9.12 21:28

A co zkusit se domluvit, že bude chodit pravidlně např. každou sobotu a zbytek týdne vám dá pokoj? Možná kdybyste jí to nějak jemně vysvětlili a jindy jí prostě nebrala telefon nebo to hned utnula s tím, že teď bohužel nemůžeš - raději bych řešila po dobrém.. Třeba by to vzdala, neotravovala a vyřádila se jen v ten jeden den. Vím, že i to je pro tebe asi moc, ale zase kdybys od ní jinak měla pokoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
19.9.12 22:09

Ja mam tchyni v jinym meste, takze tohle resim spis s vlastni maminkou. Meli jsme jediny pozadavek, ze na zacatku v sestinedeli nechceme navstevy, abychom si s manzelem nejdriv najeli na nejaky system a pak uz meli pohodicku. Mamka zacala delat takovy silenosti, porad mi volala a bala se jak to zvladame, brecela mi do telefonu, aby nam miminko neumrelo a podobne. Stacilo jenom zavolat jim a pozvat je teda oficialne na navstevu, ted mamka chodi s tatkem kazdej vikend, treba jen na hodku na dve kouknout, zveme je my a skoro mi nevola, tak malo ji staci ke stesti. Kdyz mi chce donest jidlo nebo neco co nutne musela koupit pro malyho, tak zavola dopredu a da se to, ve finale jsem za to rada. Tchyne, ktere jsem rekla ze teda taky muze dojet driv nez az po sestinedeli totiz stejne nedojela, nema potrebu. On se pak clovek zamysli nad tim co je horsi, jestli prehanejici milujici babicky nebo tezkej nezajem.
Je mi ale jasny, ze u Vas uz je to horsi, kdyz se k dceri chova jak k psovi, to uz se o milujici babicce asi mluvit neda :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 23:01

Ahoj, my zatím jenom čekáme. Ale mám jistotu, že mě obě maminky svou přítomností obtěžovat nebudou. Tchýně žije na Slovensku, a dost ji zaměstnává mladší bratr mého manžela. Ve svých 27 je dost otravný. A stejně jediný co pro své první vnouče zatím koupila byla čepička :potlesk: Ano děkuji za snahu.
Moje máti žije 100 km od nás a je dost zaměstnaná svým podnikáním + jsme ji se ségrou před pár roky pořídily dvě koule na nohy :D psy.....Ale na druhou stranu na to jak má hodně práce, tak maminka poctivě plete, šije a celkově už mi připravila půlku výbavičky.
Tak kup mamce psa (nebo něco jiného, př:kočku, morče hada…)a bude se starat o něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.9.12 10:54

Jak už tady padlo - neskutečná výhoda, že máš oporu v manželovi. To já bohužel nemám a to je teprve boj :mrgreen: Přeji hodně sil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.9.12 11:52
@AkčníMamka píše:
Ahoj, …
Tak kup mamce psa (nebo něco jiného, př:kočku, morče hada…)a bude se starat o něco jiného.

Hada, ideálně hladového a velkého… Mě tchýně oznámila, že jakmile bude doma had, končí s návštěvama. Teď jen, aby manžel sebral odvahu :twisted:

Ale to jen k odlehčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
2.10.12 19:42

Ahojky, tak mě domů chodila tchýně po porodu každý den, třeba jen kouknout na malýho, pozdravit ho atd, ale to tak strašně nabourá ven no děs. Vydržela jsem to půl roku, pak jsem udělala takovou scénu, že na to nejsem ani sama pyšná..Nakonec jsem nabídla tchýni, že může za malým přijít 2× do týdne, načež mi řekla, že jí stálé dny nevyhovují takže to takhle nejde. Tak jsem jí řekla aby se domlouvala aspoň den dopředu, ale funguje to jak kdy. Teď přes léto zneužívala toho, že jsme byli venku tak se k nám hned nakvartýrovala..Ale chci jí vidět jak to bude dělat přes zimu. Já když vím že je doma, tak už ven nechodím schválně, aby byla opravdu donucená dodržovat to co jsme si domluvili..Teď by měla mít údajně každé pondělí volno, tak jsem zvědavá, co si vymyslí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.6.16 14:35

Koukam, ze je vsude neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie