Pusinkování s oparem

3
11.9.12 08:33

Pusinkování s oparem

Přeji dobré ráno, mám takový problém, manželova maminka pusinkuje moje mimčo s oparem, malá už má půl roku, tchýně má opar téměř pokaždé co jsme tam, mně to hrozně vadí, sama jsem na to trpěla a nechci, aby to měla i malá, a nemluvím o tom, že se pak bojím ji pusinkovat, aby mi to zase nezačalo. Dělá vám to taky někdo u dětí? Ohradili byste se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17631
11.9.12 08:37

NO… To bych se teda ohradila. Není tchyně padlá na hlavu? 8o S oparem bych nelíbala ani dospělého, natož mimino. Jako nebezpečné už by to snad pro ni nemělo být, to je horší u úplně malých miminek, ale i tak je to do nebe volající hloupost líbat dítě s oparem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.

Normálně jí zprdni, ať jí nelíbá, hlavně ne na pusu. Opary mě trápí už x-let, můžu potvrdit, že přenosné jsou, a to docela snadno, a není to fakt nic příjemného. Nechápu tchýni, že jí to nedochází… :cert:

• Citovat
  • Upravit
2691

To bych se teda ohradila a jak prudce!!!syn má ted aftozni stomatitidu, to je tak hnusná nemoc a právě i tu zpusobuje herpes..určitě nenechej aby miminko pusinkovala, opravdu hrozí, že jí nakazí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.9.12 08:38

No to bych se ohradila a hodně nahlas. Když občas mají mé děti oparky, vždy Dr. i v lékarně říkají, jak je mám dát od sebe, aby se nepusinkovali, nejedli stejnou lžičkou, neměli stejné pití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
11.9.12 08:38

@mariann
Ahojky určitě bych se ohradila - u nás nikdo na opary netrpí (JEN JÁ) zrovna mám asi 4 :-DDDD
Tchýni bych vysvětlila, že prostě opar je vir a, že se přenáší komtaktem!!! A, že jí máš ráda ale nechceš, aby malá měla pak plnou pusinku oparů.
Já tedy Gabču pusinkuju (ale ne ze začátku - když se opar rozjíždí a nebo je v „tom nejlepším“) vždy z té strany kde nic nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
11.9.12 08:42

Minule, když jsme byla s malým u doktorky, byla tam maminka, měla opar, doktorka jí říkala, ať si dává opravdu pozor, že u tak malých dětí to může dojít až k zánětu mozkových blan, kdyby ho její malá chytila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.9.12 08:46

Zasáhnout nekopromisně i za cenu, že se pohádáte. Strašná nezodpovědnost. Jednou ho asi tvoje dítě dostane, ale proč v půl roce? :roll: Jestli i ty trpíš na opary pravděpodobně má dítě protilátky které „fungují“ tak do 3.-5. měsíce. Prvně dítě nechytne opar, ale afty do pusy a prý je to maso:-(.
Já jsem měla opar když bylo synovi 5 měsíců, volala jsem známé na kožní, řekla mi že mám používat náplasti, na kojení roušku a pořád mýt ruce. Rozhodně už do nedovol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Přesně jak píšou holky, u miminek je opar nebezpečnej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel

Okamžitě přestat, je to skutečně pro mimino životu nebezpečné. I za cenu přerušení kontaktů. Tohle není legrace, navíc i kdyby to nemělo tak fatální následky, je to doživotní záležitost a zkomplikuje to dítěti život, protože se stane zase přenašečem té infekce.

• Citovat
  • Upravit
Aghata nepřihlášená
11.9.12 08:47

U tak malého dítěte může virus, který u dospělého vyvolal opar na rtu, způsobit zánět mozku. Což je velmi závažné onemocnění, které může mít fatální následky.
Jestli tchyni nebude stačit, když jí to takto vysvětlíš, dovleč ji k vaší pediatře, ať jí to vysvětlí ona a hlavně - s oparem ji k dcerce nepouštěj.

• Citovat
  • Upravit
3
11.9.12 09:00

Tak mně šlo hlavně o to, že vím jak je to nepříjemné a nikdy nekončící, nechtěla jsem, aby tím malá trpěla taky :( ale ani by mě nenapadlo, že to může mít až tak vážný následky! Teď to musím vysvětlit manželovi, který tím nikdy netrpěl a nechápe co mi vadí, navíc od něj to vezme určitě líp jak ode mě :( všem děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
11.9.12 09:01

Kašli na nějakou uctivost k chlapově mámě. Co je ti do ní. Tady jde o tvoje dítě, to je přece na prvním místě. Když se něco stane, kdo bude trpět? Ono a ty! A že se bude tvářit, že to přeháníš, tak se na ni nedívej. Je blbá a když jí to neřekn tvj chlap, tak je to podraz, ale ty se nedej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
11.9.12 09:06

Nemůžu to zrovna najít, ale před delší dobou jsem četla článek - dědeček navštívil v porodnici dceru s novorozencem, ani ho nepusinkoval (měl opar) a miminko dostalo zánět mozkových blan s trvalými následky poškození mozku.
I kdybych se s tchýní měla do krve pohádat, neexistuje, aby kdokoliv s oparem (včetně mě), miminko i větší dítě pusinkoval :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
11.9.12 09:32

Je tchýně vůbec normální 8o 8o 8o???
Copak neví, jak jsou opary pro miminka nebezpečné? Určitě jí to zakaž. Žádné pusinkování, pokud má opar :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová