Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S oparem určitě nepusinkovat na pusu. Já mám od chlapa dokonce zákaz pusinkovat malou na pusu, protože se tím může do pusy přenést vir, který způsobuje zubní kaz.
@mariann píše:
Přeji dobré ráno, mám takový problém, manželova maminka pusinkuje moje mimčo s oparem, malá už má půl roku, tchýně má opar téměř pokaždé co jsme tam, mně to hrozně vadí, sama jsem na to trpěla a nechci, aby to měla i malá, a nemluvím o tom, že se pak bojím ji pusinkovat, aby mi to zase nezačalo. Dělá vám to taky někdo u dětí? Ohradili byste se?
Počti si, Honzík to zvládl, jeden z mála https://www.emimino.cz/…edku-107147/ a už jen to martýrium té nemoci.
Nekompromisně, ježiš vidím rudě.
Mě zase tchýně včera krmila dceru a vždycky tu lžičku oblízla a zase ji nabrala. Řekla jsem ji to narovinu, a byla nafouklá jak balon ještě ![]()
Tak nejlíp ji to říct a divim se že ji to samotnou nenapdne ![]()
@Liduš88 píše:
Mě zase tchýně včera krmila dceru a vždycky tu lžičku oblízla a zase ji nabrala. Řekla jsem ji to narovinu, a byla nafouklá jak balon ještě
Tak nejlíp ji to říct a divim se že ji to samotnou nenapdne
No fůůůj
. Na to bych jí řekla: babičko, jestli máte hlad, dám vám jíst. Ale neujídejte dceři. ![]()
To jestli by nebyla schopná pochopit základy hygieny.
OHRAĎ SE!!! A velmi důrazně…opar neboli Herpes, je vysoce infekční onemocnění…pokud u dítěte propukne, bude se už navždy vracet ( virus se usídlí v těle a při oslabení imunity, slunění a pod. vypukne…) Ale hlavně pokud by se virus dostal do oka ( třeba by si dítě mnulo ručičkama očíčka a předtím sáhlo babičce na opar) může oslepnout!!! Neříkám, že musí, ale může…Herpes vir v oční sliznici je velmi nebezpečný…