Problém s troubou - nepeče moučníky v nerezové formě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Detsa píše:
Pardon za OT, ale když jsem četl ‚problém s troubou‘ chtěl jsem jen napsat, že troubů znám několik a že si z toho nic nemáš dělat
Já jich znám hafo, ale žádnýho naštěstí nepotřebuju k životu. Tuhle jednu bohužel jo a ta mě teda zlobí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím, že je to na reklamaci. Léta jsem měla stoletou Moru a chleba v těžkým litináči jsem v ní dělala běžně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se značkou zkušenosti nemám, ale co popisujes je divné. Kontaktovala bych bych prodejce kvůli reklamaci.
- Citovat
- Upravit
@Evulina Kontaktovala bych servis. Jinak jsem četla kdesi v návodu, že nerezové věci nejsou na pečení vhodné, že jakoby odráží od sebe to teplo. Napadlo mě - máš teploměr do trouby? Jestli ti ta trouba nepeče výrazně míň, než je nastaveno a v kombinaci s nerezem to dělá problémy.
Já mám taky novou troubu (Bosh) a občas se nestačím divit, jak divně to peče právě na základě odečtu z teploměru.
- Citovat
- Upravit
Je jisté, že uvedené problémy nemají nic společného se značkou nebo cenou. Rozdílné výkony ploten mohou být způsobeny jejich vadou nebo elektroinstalací. O co jde, nejde určit na dálku. Musí se změřit napětí a proud jednotlivých fází. Orientačně si můžeš změřit příkony elektroměrem. Malé plotýnky 14,5 cm mají mít příkon 1,2 kW, velké 18 cm 1,7 kW. Příkony těles trouby se mi nepodařilo najít. Chtělo by to kontrolu elektrikářem. Teprve potom, až budeš mít ověřené, že jsou výkony těles v pořádku, bude mít smysl hledat vadu pečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
@Evulina Kontaktovala bych servis. Jinak jsem četla kdesi v návodu, že nerezové věci nejsou na pečení vhodné, že jakoby odráží od sebe to teplo. Napadlo mě - máš teploměr do trouby? Jestli ti ta trouba nepeče výrazně míň, než je nastaveno a v kombinaci s nerezem to dělá problémy.
Já mám taky novou troubu (Bosh) a občas se nestačím divit, jak divně to peče právě na základě odečtu z teploměru.
Děkuji všem. No - tohleto, co píšeš, mám v návodu u trouby napsáno taky. Nicméně - ta minulá trouba mi pekla v pohodě i v nerezu a taky mi připadá divné, že se tedy vyrábí nerezové nádobí do trouby (formy atd.), když by to teda do trouby nemělo být vhodné?
Teploměr do trouby nemám, můžu vyzkoušet, díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Děkuji všem. No - tohleto, co píšeš, mám v návodu u trouby napsáno taky. Nicméně - ta minulá trouba mi pekla v pohodě i v nerezu a taky mi připadá divné, že se tedy vyrábí nerezové nádobí do trouby (formy atd.), když by to teda do trouby nemělo být vhodné?
Teploměr do trouby nemám, můžu vyzkoušet, díky.
Teploměr se dá koupit za pár kaček, ale já bych se tím nezdržovala. Je-li nová (a že vaří jinak i plotýnky, to už jsi zkusila), reklamuj ji. Je to opruz, být třeba měsíc bez trouby, ale co už ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
Teploměr se dá koupit za pár kaček, ale já bych se tím nezdržovala. Je-li nová (a že vaří jinak i plotýnky, to už jsi zkusila), reklamuj ji. Je to opruz, být třeba měsíc bez trouby, ale co už
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nenech se vyhecovat, že je sporák levný nebo tak něco. Mám celkem dost zkušeností a bohužel platí, že čím přetechnizovanější, tím horší. Moje drahá supertrouba se nám teď vrátila po dvou měsících. Je dokonalá, peče skvěle, všechno umí, je je každý rok 1-2 měsíce mimo provoz
Ale mám zkušenost i se levným sporákem od Gorenje a peče úplně v pohodě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak dneska jsem rozhodnutá ještě zkusit piškot v dortové formě, ten jsem ještě nezkoušela a uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit