Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, náhodou jsem objevila Facebookový profil synovy nové učitelky v mateřské školce. Sdílí tam fotky v průběhu asi 2 let z nejmíň 20 ti technoparty, já jsem upřímně zděšená - zmalovaná jak od kolotočů, v podivných oblečcích, s dudlíkem v puse, ale co je nejhorší - je evidentně sjetá…
Ještě si neodpustí přidat pod fotky komentáře typu: „To jsme si parádně zazlobily“ atd… Co si o tom prosím vás myslíte? Sice je to její volný čas, ale na mě je to prostě moc, a to sem si dosud myslela, jak jsem tolerantní, ale nechci prostě, aby moje dítě bylo několik hodin denně s takovýmto individuem. Když jsem se na ni ptala, tak prý je tohle její asi 4 školka, v žádné nevydržela dýl jak půl roku.. Můžu kluka dát do jiné školky? Nebo to moc hrotím? Díky za názory
Jinak my máme každý rok za barákem celodenní akci, chodím i s malou, je tam stan s technem. Taky se tam vykrucuju a jsem si zcela jistá, že vypadám sjetě ![]()
@Run Podle extrémně rozšířených zornic, grimas a toho dudlíku v puse… Nejsem včerejší
Navíc si k tomu neodpustila ty komentáře.. No já mám strach, když jsem ji viděla, přišla mi taková rozlítaná, přisuzovala jsem to nervozitě, ale teď..
A jak se chová v práci? Už tam někdy byla sjeta? Stalo se za jejího dozoru něco některému dítěti? Řekla bych, že na jinou školní máte nárok v případě, že vám dítě jinam vezmou.
@Zodiann pokud jsi si tak jistá, tak napiš na inspekci a nechají jí dát test na drogy
, i marjána se drží dlouho. Nebo ráno zavolej cajty, že je úča sjetá
![]()
@Zodiann píše:
@Run Podle extrémně rozšířených zornic, grimas a toho dudlíku v puse… Nejsem včerejší
Nezlob se na mě, ale rozšířené zornice můžou mít tisíc jiných důvodů a když je člověk někde na akci, ani nemusí být opilý a může dělat plno kravin. Zajímalo by mě jenom to, jak se chová ve školce, její volný čas je čistě její věc.
Podle mě ti teda není nic do toho co dotyčná poslouchá a nemyslím si, že poslouchání techna dělá člověka individuum. Do práce snad zmalovaná a nevhodně oblečená nechodí. Do teď jste problém neměla? Syn si nestěžuje? Komentář k fotce a dudlík v puse snad neznamená, že je sjetá proboha, ani ty rozšířené zornice nic nedokazují…
@Zodiann samozřejmě, že si můžeš dát dítě do jiné školky… pokud budou mít místo…
Největší jistotu bys asi měla v církevní školce, tam snad riziko podobné učitelky bude co nejmenší…
Pořád nevíme, jak se chová ve školce. Pokud se nesjíždí tam a dělá co má, tak by mi to bylo šumák. Pro mě jsou horší notoři. Ale je to tím, že mám bolestnou zkušenost u velmi blízké osoby.
@Zodiann píše:
Nebo to moc hrotím? Díky za názory
Do toho, co dělají učitelky ve volném čase, Ti absolutně nic není.
Jediný důvod, kvůli kterému bys to mohla řešit, by byly problémy ve školce - tj. Tvé dítě nebo Ty s ní máte nějaký konkrétní, jí způsobený problém.
Pokud tomu tak není, přestaň jí „šmírovat“ stránky.
Ono se ne nadarmo říká, že FB a sociální sítě obecně v určitých typech mezilidských vztahů absolutně nemají co dělat.
@Regina Hero píše:
@Zodiann samozřejmě, že si můžeš dát dítě do jiné školky… pokud budou mít místo…
Největší jistotu bys asi měla v církevní školce, tam snad riziko podobné učitelky bude co nejmenší…
Aby to nebylo naopak. Nějaká nadržená „sestra“ by mě děsila víc ![]()
Tak to co dela mi neprijde az tak strasne, jako to, ze si to verejne necha na profilu. Samozrejme te chapu, take by u mne takovy clovek ztratil duveru. Nicmene jsem pracovala ve skolce a z fajn kolegyni se ve volnem čase stavaly parmenky, ktere se umely opit do nemoty, na festaky taky chodily. Na jejich profesni zivot to nemelo zadny vliv.
@Zodiann i učitelky jsou lidé a žijí svůj život mimo školu. Ber to tak, že ta vaše je moderní, sdílí své zážitky s žáky i rodiči. Nemyslím to ironicky, v současné době se objevuje trend, že právě takto by měli učitelé sdílet s ostatními svůj osobní život.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.