Problém s uspáváním u 22měsíčního dítěte

10
31.8.26 19:16

Problém s uspáváním u 22 měsíčního dítěte

Dobrý den,
mám 22 měsíčního syna, jakmile jdu uspávat já, tak mě kouše, bouchá do mě, furt povídá, skáče a tak dále. Zkouším všechno možné je jedno, jak před tím spal přes den i v kolik jdeme spát. Dávám sirup sedaliu, zkoušela jsem čípky viburcol, mazání zklidňující na zádíčka, čteme před tím pohádky, aby byl semnou a mazlil se, neodpovídám mu, když povídá, ani ostřejší nedělá se to spinkáme. Nepomáhá nic jsem zoufalá. Nejhorší na tom je, že babičkám i partnerovi to nedělá a usne do 10-15 min. Partner bohužel přes týden uspávat nemůže. Vstává ve 2 ráno do práce.
Nemáte, někdo podobnou zkušenost a něco co by vám pomohlo? Do toho mi vstává brzy ráno mezi 5-5:30.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36941
31.8.26 19:21

Nedávat ho spát přes den a odpoledne pořádně utahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 19:23

@JancaS84 Jakmile ho nedám spát přes den usne sám vyčerpáním z ničeho nic třeba u jídla, nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 19:25

@JancaS84 mě to dělá i když je unavený a celé odpoledne lítal venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
31.8.26 19:25

No a neuspavat, ale proste ho dat do postylky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
31.8.26 19:32

A je vůbec unavený v době kdy uspaváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 19:42

@ALIPELI bude řvát a hodně řvát bez přestávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 19:43

@ValaKrie ano je žmoulá si oči, uši i ziva a jak jsem psala pujde s nim nekdo jiny usne do 10 min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1634
31.8.26 19:43

Syn to dela vzdy taky, kdyz je malo unaveny, nepomuze nic, jen vydrzet nez se unavi.
V tvem pripade bych taky doporucovala zrusit denni spanek, nahradit ho maximalne spolecnou klidovou aktivitou behem dne, treba ctenim knizek, nebo ho chvilku vezt v kocarku at spocne.

Zhruba si vysledovat cas, kdy sam od sebe usne a na ten smerovat ulozeni do postele. Pripadne, pokud je to hodne brzy, treba v 17,00, tak zaradit chvili pred tim nejakou klidovou aktivitu a zkusit posunout kazdy den cas usinani treba o 10 minut az na vhodnu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
31.8.26 20:31
@Lola97 píše: Více

A v kolik chodi spat a vstává (i pres den)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4435
31.8.26 20:36

Troufám si říct, že je to hodně otázka zvyku. Můj syn byl předtím zvyklý na to, že se uložil, ale pořád nás alespoň slyšel z kuchyně, jak si s manželem povídáme. Teď je situace jiná, má svůj pokojíček a spí tam. Jinak je o měsíc mladší než tvůj syn.

Ze začátku byl samozřejmě řev. Takže to dělám jednoduše – když opravdu hodně pláče, jdu za ním, pohladím ho, řeknu mu, že je všechno v pořádku, a zase odejdu. Nechodím tam ale třeba každých deset minut.

Navíc hrozně miluje hudbu, takže mu pouštím ukolébavku. Mám v plánu ji postupně zkracovat, aby si časem zvykl usínat i bez ní.

Jinak pokud si tvůj syn mne oči a potom pláče, klidně už může být i přetažený. A někdy fakt nepomůže nic jiného než chvíli počkat, průběžně ho zkontrolovat a dát mu prostor, aby usnul. Případně by mohla pomoct nějaká jemná hudba – to jsi zkoušela?

A co se týče toho, jestli dítě přes den hodně unavit, nebo ne, podle mě je to trochu ošemetné. Znám maminku, která s dětmi přes den dělala první poslední, aby se vyřádily a unavily, a stejně večer nechtěly usnout. A jindy měly přes den skoro „lehárko“ a večer usnuly úplně normálně. Takže ono si člověk někdy fakt nevybere.

Podle mě je to opravdu hodně o zvyku. A mysli i na sebe. Pokud už fakt nemáš sílu, klidně ho na chvilku nech v bezpečí a běž si oddechnout. Na tom není vůbec nic špatného, jsi taky jen člověk.

Jinak jen pro představu – my dáváme syna spát kolem osmé večer a sám se většinou budí mezi sedmou a osmou ráno. Někdy jde spát i po obědě, jindy vydrží až do večera. Řídím se hlavně podle něj. Když vidím, že je opravdu unavený a mrzutý, už poznám, že spánek potřebuje. Ale pokud unavený není, nechci ho do spaní po obědě nutit jen proto, že „by měl“. Každé dítě je prostě trochu jiné a člověk si časem vypozoruje, co funguje zrovna u toho jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
31.8.26 21:29
@Lola97 píše: Více

No, u nás to syn dělal manželovi - je to jeho primární pečující osoba. Se mnou usnul do pěti minut. Přešlo to samo. Rušení denního spánku v tomto věku neprichazelo u nás v úvahu, to by vůbec nevydržel. Po obědě spí i teď, ve třech a půl letech. Vstává po páté, v půl dvanácté jde spát, spí do půl druhé a v půl osmé jde zase spát. Cca od dvou a půl let usíná večer dobře i s manželem. Spánek teda dobrý nemá, ale to je jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
31.8.26 22:01

Zkusila bych odejít a pustit mu audiopohádku. Nám ty, které namluvil Karel Höger zachránili spaní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 22:09

@Lu66 já si také myslím, že je to asi zvykem na mě a, že si ke mě prostě více dovolí. Máme doma namluvené pohádky zkusim ho nechat s nimi jen jestli to nepomůže. Už jsem fakt vyčerpaná i psychicky hlavně tedy. Kousat se člověk nemůže nechat a je ve věku, kdy nechápe jeste moc, že se to nedělá má to, jako srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.8.26 22:10

@Kočkorožka zkusím najít třeba to pomůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie