Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nas maly, cerstve rok, se snad uz 5 mesicu v noci casto budi s placem. Usne celkem v pohode a pak v nepravidelnych intervalech zacne najednou plakat, seda si a place, nejde utisit, sije sebou, kdyz ho chci pochovat, tak se vzpira a nechce. Pak mu trva treba hodinu, i dve, nez zabere (lezi a usina, po cca 10 min zacne knourat - musim pritulit a utisit a tak porad dokola, nez fakt zabere). To se opaluje tak 6 noci ze 7. K tomu po zbytek noci kazdou chvili poknourava a vrti se.. takze ja mam naspano tak 4 hod za noc..
je kojeny (aktualne kojim tak 2× za den, pak pred spanim a 2× v noci), spi s nami v posteli.. mate nekdo zkusenost, popripade radu nebo tip, cim to je a co s tim..?? 🙏
@káťa8 píše: Více
Nerostou treba nejake zoubky? Co ji pres den, nema treba hlad? Neboli bříško?
@Dahlia0409 myslim, ze pres den toho sbasti azaz, hladme to asi nebude.. zuby urcite neco v pusince delaji, ale ze by uz 4 mesice skoro kazdou noc..?? 🤔 🙈
@káťa8 píše: Více
Většinou to trápí hlavně v noci, nebo špatné sny, když se budí
Bříško nebolí?
Sny/děsy…
Děsy vypadají tak, že pláče, vzpírá se a u toho,,spí,,.
Jinak já mám 16m a tohle mi dělá tedy tak od 6m. 4-5× za noc vzhůru a většinou kňourá, někdy pláče. Také se vzpírá, pochovat nechce a na posteli sebou šije. Dlouho trvá, než zase zabere.
4h spím už skoro rok a nelepší se to.
Občas jsem si jistá, že je to břicho. Trpí na něho od narození. Často si po půl hodině prdne a to pak usne rychle.
Jestli jste začali dávat nějakou sytější stravu, tak to může být to trávení…
Mela jsem to tak kolem 10-11 mesice u barech 3 deti. Pomohlo prestat kojit.