Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Postupně dávat dopoledne později spát. Jestli dáváš v 9, tak dávej 2-3 dny v 9:15, pak v 9:30 a dojděte postupně na cca 11-12 hodinu. Postupně by se mělo upravit i to vstávání…
Souhlasím s @ALIPELI spánek dotlačte po pul hodinách na 11 hodinu, jděte ven na pískoviště, projít se, zkrátka světlo, hry, zábava, dokud ji to bude bavit. Bude protivná, na to se připravte dopředu, musíte být silné. ![]()
K té noci a buzení po půl hodinách - to je výsledek spánků přes den, zlepší se to ve chvíli, kdy se zredukuje spánek denní.
Že byla v autě v pohodě a pak byla jako hopík, tak to byla už za hranou přetažená, proto pak hůř usíná. Ale to se stává normálně.
Osobně bych večerku nedávala později než v sedm večer. A pokud by neusnula do půl čtvrté odpoledne, druhý spánek už bych nedávala. To se pár dní potáhne.
Ráno se vám výrazně prodlouží, pokud zatemníte místnost na maximum. Schválně koukněte v kolik vychází slunce
to by budilo každého citlivku - což děti jsou.
Přeji hodně zdaru ![]()
Pěkný večer, omlouvám se za anonym. Řešila jsme to teď s tchýni a nechci aby si spojila přezdívku.
Mladší dcera má 13 měsíců a už nějakou dobu bojujeme s denními spánky.
Ráno se budí brzo, mezi 4:30-5:30, výjimečně to dotáhne po šesté hodině. Dopoledne už mi po deváté padá na hubu, spí někdy hodinu, někdy dvě a pak mi až do večera nechce usnout. Myslela jsem, že třeba nevychytávám to okno a rychle se přetáhne, ale dnes jsme od 15h jeli tři hodiny v autě a ona byla celou dobu vzhůru, neměla jediný náznak ospalosti. Teď tu po mně skáče, opět kompletně přetažená. Snažím se jí uspat už od šesti hodin. Je vzhůru už téměř devět hodin.
Už nevím, co dělat. Zkoušela jsem jí dávat spát už od čtyř hodin, zkoušela jsem jí nosit, jezdit v autě či kočáru, držet jí dopoledne déle vzhůru, cokoliv…
Noci jsou samozřejmě taky hrozné. Pokud je den podobný dnešku, tak se budí co 20-30 minut a křičí. Jindy zase vstane ve dvě ráno a chce už vstávat. Usne třeba kolem čtvrté a v šest ráno už zase vstává.
Blbé na tom je, že mi budí její starší sestru, která je pak přes den úplně hotová.
Vůbec si nepamatuji, že by ten přechod na jeden spánek byl tento šílený. Zabralo vám něco?