Neklidný spánek miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.4.26 09:46

Neklidný spánek miminka

Ahojte mamky,

chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost.

Mám 9 měsíční holčičku a poslední už skoro 3 týdny máme hrozné noci. Usínání je v pohodě, usne i klidně sama v postýlce. Potom ale nespí vůbec tvrdě. V klidu spí třeba 10-20 minut a potom se začne kroutit z boku na záda, na bříško jakoby nevěděla, jak si lehnout. Jenže se tím po chvíli úplně vzbudí a jediné uspání je na ruce opět na 20 minut 🙈. Už jsem zkusila vážně všechno - změnit spací pytel, teplota v pokoji, večerní rutina, masáž před spaním, Paralen na noc, jestli ji trápí zuby, spaní bez pyžámka. No zkrátka už si nevím rady. Jediné, co dost čtu je, že to může být regrese a nebo tím, že se teď učí nové věci.
Jinak je na UM, přes den spí 2×, dopo a odpo. Myslím, že ten režim je nastavený dobře. Přes den spí úplně v pohodě.
Budu ráda za jakýkoliv názor, radu či jen podporu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35605
23.4.26 10:17

Zkusila bych zrušit ten spací pytel. Možná jí je v tom horko nebo se v tom nedokáže otočit tak jak by potřebovala.

Příspěvek upraven 23.04.26 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
23.4.26 10:23

Nekdy je to fakt jen obdobi a musi se prezit :think: Je to tezke, clovek dela ruzne hokusy pokusy a nekdy neco zabere, nekdy ne.
Mam 2 deti a kazde spalo a doted spi uplne jinak, taky jsme zkouseli ruzne tanecky…moje teda podstatne lepe spi u me, ale i tak, starsi je proste nespavec od narozeni a nezmenilo se to za celych 10 let, mladsi spi od narozeni podstatne lepe (i kdyz taky ne uplne zazracne). Je to alchymie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
23.4.26 10:35

Hele na 9m měsících jsme že stejného důvodu přešli na 1 denní spanek a hodně to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.26 10:55

@JancaS84 Taky jsme zkoušeli, jenže peřinu, deku na sobě nechce mít. Tak mi přišlo nejrozumější ten pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.26 10:57

@ALIPELI a můžu se zeptat, jestli spánek po obědě a zda to že začátku byl problém, urdzet miminko vzhůru? Mně totiž přijde, že déle jak 4h vzhůru nevydrží, ať se snažím sebevíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
23.4.26 11:10
@Kristýna Kuv píše: Více

Právě, je jí teplo, nechce na sobě nic mít. Mě děti spí odkopaní skoro pořád a zima jim není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
23.4.26 11:22

Dcera nesnesla pytel, ani deku, ani peřinu.. takže měla normální bavlněný overál, a na to tenký fleesový místo přikryti. A bylo to mnohem lepší jak pytel, mohla se hýbat jak chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.4.26 11:38

Přimlouvám se za ty vývojové změny, malý teď měl něco podobného, od těch cca 9 měsíců, jak začal lozit🙈 teď má 11 a půl a poslední cca týden je to lepší, míň se budí, míň vestuje, spí klidněji, ale jednu dobu to byl fakt masakr, i mi v noci odcestoval z postele na zem…🤦‍♀️ dva denní spánky bych nechala, jeden mi přijde pro tak malé mimčo málo, jaký má jinak režim? Kdy vstává, kdy chodí spát?🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.26 11:54

@Daisy98 moc děkuju za názor. Vstává mezi 6-7h, první spánek má většinou 3-3.5h od vstávání, spí 30-40min. Druhý spánek má mezi 13-14h a hodinu až dvě spí. Ideálně v kočárku. Večerku má kolem 19h a v klidu usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.4.26 12:06

To mi přijde moc fajn, pokud na spánky usíná normálně, tak bych je fakt nechala dva, náš měl v 9 měsících ještě občas i 3 kratší🤷‍♀️ S jedním spánkem by byla přetažená a spánek by byl ještě horší🤔 Bude to fakt jenom období, za poslední měsíce býval v noci vzhůru v průměru 8×-12×, protože se furt točil, teď ten poslední týden je to lepší, to je vzhůru třeba jenom 3×🙂 Vydržte, bude líp😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
23.4.26 12:28

U nas pomohla redukce denniho spanku, takze bych presla na jeden. Bylo to u nas i v podobnem veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
23.4.26 17:15

Trvalo asi 3 týdny, než si to sedlo. Pomalu prodlužovat dobu, kdy chodí. Syn chodil na 1. spanek v 10, takže jsem to průběžně prodluzovala do 11:30, 3 dny jsem ho dala spat o 15 mi ut později. Večer ale musel chodit spát o cca hodinu dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí