Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, malá ma 15 měsíců a kojí se na spánek po obědě. Na noc a pak hoooodne často od půlnoci do rána. Jako ani nevím zda je to 1 nonstop kojeni nebo 20 mini kojeni. Ano je to návyk. Vím…
Dudel nechce a nikdy nechtěla. Syn s ním spaval a kojeni se nedozadoval.
Poslední měsíc je pro me extra náročný, protože dokoncujeme stavbu a stěhujeme se. Uz to fyzicky nedávám a jsem rozhodnuta pro pozvolný odstav. Poraďte mi jak na to?
Asi přestanu nejdřív ten denní a uspavat budu v nositku. Pak asi nocni a nakonec to na uspavani večer? Jen nevím jak v noci ji v polospanku vysvětlit at nehledá prso
jestli ji dát napít vody a přežít pláč..protože jakmile nedostane hned prso natahuje. Co vam pomohlo? Diky moc
Tenhle dotaz tu je každou chvíli, dej si to vyhledat…za mě je malá, naše obě děti se odstavily po 2.roce domluvou, jedna 2 roky a 2m a druhá ve 2,5letech, ta mladší byla nedonošená a bezdudlíková a jen Ti povím, že to na spánek neměli vliv a stejně se v noci budí s pláčem nebo na čůrání, potřebuje nás u sebe, jediné se změnilo, že už zvládne noc s manželem nebo u našich…
Prvního jsem odstavovala ve 13 měsících a druhého v 15 měsících. Večerní a noční jsem nechávala na konec. Večerní před spaním bylo poslední. A u nás teda odstav na spaní vliv měl. Místo kojení jsem nabídla vodu, ono to vycházelo u obou na červen.
Diky za rady. Chápu ze se bude budit a budu nabízet vodu chovat atd. Ale kojeni mi uz neni příjemné a neusnu u toho ona jen duda…a co jsem slyšela bude hůř cim bude starší. Me uz došla síla a jelikož mam dvě děti musim tu byt pro oba…
@andelka83 a spali potom lepe? Kdyz se v noci vzbudili a hledali plakali…jak dlouho to trvalo nez zase usnuli bez place?
Super dneska začínám v nechávat odpo spanek a nahradíme uspavabi v nositku snad se hned nevzbudi jak ji položím uvidime. Az si to sedne začnu tou noci a večer si nechám jako poslední ![]()