Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak učitelka je teda pěkná…
Já sem taky jako dítě dlouho nechtěla nikde spávat. Nevim proč. Nikdy jsme nebyla na táboře, škole v přírodě apod.
Pak se to věkem zlomilo.
Naše dcera měli ve druhé třídě taky prespavacku a jako jediná tam nechtěla spát, tak šla večer domů. Nikdo s tím neměl problém, nenutime ji.
@Anonymní píše: Více
No a to ho nemrzí, že tímhle o hodně přijde? To tedy nemůžete ani na dovolenou?
@JancaS84 píše: Více
Přístup učitelky by se mi taky nelíbil. Chystání akce spojovat s přespáním je hloupost. Může tam být, a večer prostě půjde domů.
Ucitelka je pekna bucena.
Ja dite v tomto veku nenechavam prespavat tam, kde k nemu maji pristup cizi dospeli.
@arinecka píše: Více
Mrzí, ale stejně tam spát nechce. Dovolenou zvládá, ale nevyhledává.
@PaníBovaryová píše: Více
K čemu? Doma spí dobře. Celkově má strach z nepohodlí, takže raději vzdává zábavu. Teď je to nejvíc vidět na spaní. Ale řešíme i strach z únavy, strach z hladu, strach z žízně, stach že zmokne…
Asi se necítí jinde dobře. Já když někam jedu a spím v cizím tak první noc než si zvyknu je peklo. Mužů jít klidně spát ve 3 ráno a vzbudím se ve 6 a už nezaberu.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Dřív spal u babičky, ve škole i na akci od kroužku. Postupně už nespí nikde. Nikdy to úplně nevyhledával, ale šel do toho.
Tohle už by IMHO chtělo odbornou pomoc, aby se to nezvrhlo. Aby to neskončilo tak, že se bude bát vylézt z postele.
Zažila jste některá u svého potomka v jakémkoliv věku strach z nevyspání? Odmítá spát kdekoliv jinde, protože se bojí, že se nevyspí a na nevyspání velice špatně reaguje. Nejdříve šlo o společné akce s kroužky a školou, teď už nechce ani k prarodičům. Což může být i s ohledem k věku.
Za 2 týdny dělá jejich třída akci pro prvňáčky a budou tam po jejím skončení spát. Je to uzavreni celorocniho projektu, kdy pataci dělali prvnakum patrony. Učitelka rozhodla, že kdo nespí, akci chystat nemůže, je to prý škoda, ale názor nemění, spát tam nebude.
Podobně reaguje na jakékoliv nepohodlí, ale spaní zvládá nejhůře.