Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Jsem již 2,5 měsíce po porodu a cca před měsícem se mi objevily potíže při vyprazdňování. Normálně na velkou stranu chodím, ale neuvěřitelně mě to bolí. Přemýšlím, že bych s tím šla k lékaři, ale cítím se velice trapně.
Me se po porodu objevily hemeroidy. Nemuze to byt taky to? radeji anonym
nemusi to kazdy vedet
Rekla bych, že to po porodu není nic výjimečného, taky jsem po prvním porodu měla docela bolesti, zácpu… Užívala jsem po porodu aktiferin a ten tomu nasazoval korunu. Vysadila jsem. Jinak zkus rozpustnou vlákninu, hodně pít, hodně ovoce, event. Lactulosu. Kdyby to přetrvávalo, šla bych k lekari. Není to trapné, je to prostě zdravotní problém.
Já jsem teda ještě nerodila, ale když se mi ze dne na den, nejspíš z nové práce, zastavilo zažívání a měla jsem pocit, že jsem si občas utřela trochu krve, tak jsem, trapnost-netrapnost, šla k praktikovi, na lehátku na něj vystrčila zadek a pro jistotu mě poslal na kolonoskopii. Tam na nic naštěstí nepřišli. Jen chci říct, že je někdy lepší trapnost hodit za hlavu, doktoři jsou na to zvyklí, a jít řešit svůj problém.
Určitě se nestyd..ale nejdrive zkus klasicke veci jako kefíry, jogurty, kompot ze švestek..me osobne pomaha Psyllium..nedokazu si bez nej zivot predstavit, beru ho delsi dobu kazdy vecer a rano pravidelna pohoda…změkčuje to stolici, zkus to, a ani to není drahé…přeji at se uleví ![]()
Jsem 4 a půl měsíce po porodu a vím moc dobře, o čem je řeč… Za sebe můžu jen doporučit lněné semínko, vitamíny pro kojící a kojící čaj.
Můžeš mít trhlinu, zajdi si na proktologii a res to, ja si myslela, ze to vyjogurtuju a co jsem si zazila, ani nebudu psat. Fakt to res, neni to zadna ostuda.