Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska jsem se v laborce dozvěděla, že mám vyšší hladinu testosteronu. Mám 3,4 a měla bych mít do 2,6.
Zjistilo se to u hormon. profilu.
Zároveň tam bylo i HCG 26,8 (asi 18 dní po oplodnění).Ale čárka na testu spíš slábne, od včerejška špiním.
Ovu sleduju ovu testama.
Měla jste některá také vyšší testosteron? Jak se to léčí?
Chceme mimi a pořád se nedaří
@markyska82 Měla ale jako dítě, je to věc Endokrinologie.. nevím zda tam chodíš, ale možná bych zašla. Nevím jak jsi na tom s váhou, moje dr mi říkala, že to hodně souvisí. Například u obezních žen se tvoří nadbytek mužských hormonů - tedy i testosteronu. Léčit se to podle mě určitě dá. Mně to zarazili úplně. Brala jsem nějakou dobu léky. ale jsou to už léta, dnes je to lékařství zase jinde.
Na hormonálním profilu mi taky vyšel. Nicméně doktorka říkala, že některé studie dokonce ukazují lepší možnost otěhotnění, než když je to v normě. Nikdy to u nás nikdo neřešil.
Já zase slyšela o přesném opaku, že toto může způsobit syndrom polycystických ovarií.
Během posledního půlroku jsem měla dělaný 2 x vnitřní USG. Vše o. k,žádná cysta. Nikdy jsem cysty neměla - pokud vím, bolestmi.
Taky piju už třetí měsíc Nosifol, ten je i u PCO doporučován
Je možné, že se hladina testosteronu zvýšila v souvislosti s uhnízděním vajíčka a pak následným potratem(pokud tomu tak mohu říci 18DPO).