Problém se jménem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.19 16:28

@me57h ustupek žádný zatím neudělal. Nebavime se vůbec o holčičím jménu..

• Citovat
  • Upravit
13994
19.7.19 16:28
@me57h píše:
On udělal ústupek, teď jste na řadě vy.

Jmeno by se melo libit matce i otcovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
19.7.19 16:33
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo se neshodne na jménu? Za tyden se dozvíme co čekáme, a jméno řešíme zatím spíše jen na chlapečka.. Manžel samozřejmě chce aby se jmenoval po něm, Pavel. Ale mě to jméno přijde hnusný :roll:, navíc jich v rodinné máme až až.. Jeho táta je Pavel, nikdy ho nepoznal. Můj táta je Pavel, se kterým se nebavim. Sestra má manžela Pavla… Přijde mi to prostě zastaralý, nemastný, neslany. Ani mi to moc nejde přes pusu, ani manželovi tak neříkám.. :think: Když o tom s manželem mluvím tak jeden den mi nějaké jméno schválí. Druhý den už je zas hnusný… Vím že chci mít jedno, max dvě děti, proto jim nechci dát prostě obyčejný jméno.. :( Omlouvám se všem co mají doma Pavlíka, a líbí se jim :lol:. Mně se líbí Daniel, Dominik, Štěpán, Sebastian..

No zrovna Dominik a Daniel jsou za mě také „obyčejná“ (rozuměj častá) jména…mně přijdou obdobná jako Pavel. Jinak mně osobně se Pavel také nelíbí, ale kdyby s tím přišel partner s argumentem, že chce, aby byl potomek po něm, vzala bych to (zas až takovou averzi k tomuto jménu nemám, ale pokud ty ano, pak to chápu). Jinak nevím no…třeba to bude holčička a domluvíte se…a nebo také ne :think: :mrgreen: v klidu :hug: ještě máte čas a třeba se vše nějak vytříbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
19.7.19 16:34
@Anonymní píše:
Zase kdyztak přemýšlím, ja mám termín na Vánoce, a Natalie je 21.12 :think: asi blbý mít svátek, nározky, a vánoce pomalu v jeden měsíc…

to nic moc, i když dcera se narodila o 6 týdnů dříve takže svátek a narozky asi po 17 dnech a je spokojená. Ale narozeniny, Vánoce a ještě svátek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
19.7.19 16:45
@_.Emilyyy píše:
Jmeno by se melo libit matce i otcovi..

Každopádně syna pojmenovat po otci je skvělé. Vlastně tím vzdáváme partnerovi hold. Pokud to jméno po sobě chce a já bych odmítla, přišlo by mi to jako neúcta z mé strany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 16:58
@me57h píše:
Každopádně syna pojmenovat po otci je skvělé. Vlastně tím vzdáváme partnerovi hold. Pokud to jméno po sobě chce a já bych odmítla, přišlo by mi to jako neúcta z mé strany :nevim:

Jo, takhle argumentovala tchyně. Jenže třeba já nebyla za partnera provdaná a dala jsem dítěti jeho příjmení. To je, myslím, už dostatečný projev úcty. TAk proč dávat po něm i jméno.

• Citovat
  • Upravit
18177
19.7.19 17:01
@Anonymní píše:
Zase kdyztak přemýšlím, ja mám termín na Vánoce, a Natalie je 21.12 :think: asi blbý mít svátek, nározky, a vánoce pomalu v jeden měsíc…

Mám to podobně, taky vše kolem Vánoc. Mně to nikdy nevadilo, ale rodina a přátelé jsou z toho na prášky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.7.19 17:04
@me57h píše:
Každopádně syna pojmenovat po otci je skvělé. Vlastně tím vzdáváme partnerovi hold. Pokud to jméno po sobě chce a já bych odmítla, přišlo by mi to jako neúcta z mé strany :nevim:

Vzdat hold? Jako proč? Když to oddre ženská. Všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.7.19 17:06

Jméno by se mělo líbit oběma, ne, že si to jeden vydupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
19.7.19 17:36
@Anonymní píše:

Jsem Nikola, narozena šestého prosince a nestěžuju si. :lol: ale je fakt, že mít vše v průběhu jednoho týdne už je dost natěsno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
19.7.19 18:24
@me57h píše:
:lol: :lol: :lol:

Anonymní, ač mám manžela Pavla, svému synovi bych to jméno nedala.
Mně se ani nelíbí význam „malý, nepatrný.“ A nezachrání to ani přeneseně „skromný.“

Vůbec jména po rodičích nechápu.
U vás i to, že jich v rodině máte dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.7.19 18:30
@Anonymní píše:
Přesně tak, jde spíš o averzi.. Nejhorší je že ani tchyně nepodpoří, a podporuje „Pavlíčka“ :nevim:, další důvod proc ho nechci dávat. Protože už ho jednou dala ona. :mrgreen: No já doufám že to bude holčička, to z vybíráním bude rychlej proces :D, manžel by byl nejradši kdyby se děti jmenovali po nás, ale to Teda fakt nechci :think:,

Pavla bych taky nedala, je na muže dost jemné, neslané, nemastné, něco jako Milan ;) A k tomu houf příbuzných stejného jména, no nazdar! Prostě bych se šprajcla, řekla bych tchýni, že ona už si své děti pojmenovala a miminko máš v břiše ty! Třeba to bude holčička a budeš mít klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.7.19 18:35

@pe-terka máš pravdu, Milan je taky mooooc pěkný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
19.7.19 18:37
@Anonymní píše:

Můj mladší syn to tak má - narozeniny, mikulajda, vánoce a pak svátek…a pak celý rok prd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.7.19 18:47
@g.sandova píše:
Vzdat hold? Jako proč? Když to oddre ženská. Všechno.

U ni to oddrou starsi deti, takze je v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko