Problém se školkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
16.12.22 22:43
@Nikol473 píše:
@Meggiska no já si právě úplně nemůžu dovolit byt ještě další půl rok nebo rok doma, musím jít do práce, takže to musím za každou cenu nějak zvládnout. Bude to asi boj ale ještě tak dva měsíce než půjdu do práce mám, tak snad se to povede a bude to dobre. Ale je mi to líto, protože člověk na ty učitelky spoléhá, předce jen vás musí zastoupit jako rodiče, a když už mají takovýto přístup zezacatku tak mám strach jak to bude vypadat dal. :nevim: :?

Tak se hlavně nenechte odbýt. Práci potřebujete, musíte vydělávat abyste mohli žít. Zkuste to synovi vysvětlit, utvrdit ho, že 100% pro něj přijdete. Přineste mu bonbon nebo něco takového, až ho budete vyzvedávat 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.12.22 22:55

@Meggiska určitě, zkusím vše. Děkuji za podporu. :smiling_face_with3_hearts: 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
16.12.22 22:57

@Nikol473 tak většina dětí je první 3 roky jen s mámou, a pak jsou mezi cizími samy ve školce.

Hele, já jsem ty první scény v těch jeslich obrecela (až venku, ne před dítětem samozřejmě), ale dcerce tedy byly jen dva roky. Moje mamka mi řekla, že musím věřit těm tetám tam, že jsou profesionálky a dceři tam bude dobře. Což teda u vás bude asi těžké, když si ty učitelky nedovedou poradit a volají za 10 minut.jak jim potom má člověk věřit?

Dneska, když se podívám na ten náš skolkovy začátek, tak mi z toho není úplně dobře. Byla jsem přesvědčená, že dětská skupina ve dvou letech je ok. Ale teď už si to úplně nemyslím. Když teď slyším ty „odborníky“ v souvislosti s připravou krácení doby čerpání rp, tak mě jímá hrůza. Myslím, že jsou děti skolkoveho typu (to jsem byla ja jako malá, milovala jsem školku) a děti, které školku nemusí a byly by šťastnější doma, což je dcera, dodneška občas kňourá, že do školky nechce (ovšem odpoledne mi skočila kolem krku a prohlásila že to bylo dneska super).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
16.12.22 23:32
@Meggiska píše:
Tjn, člověk by čekal nějaké zkušenosti. Ale ze svého okolí znám případ, kdy dítěti doporučily učitelky odkald už po třech dnech! protože to tam celé probrecelo. No a rodiče byli trochu citlivější na dítko a že když je matka doma ještě s miminkem, tak si dítě vezmou domů 🤷 no nechápala jsem, ale tak moje dítě to nebylo a jsem trochu jiná povaha než oni 🤣

Nj, ucitelky zjistily, ze je matka doma s miminem a proto to hned doporucily, aby mely co nejmene prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
17.12.22 00:01
@VitaminC píše:
@Nikol473 Nejde o to, ze nebude brecet, ale o to, ze kdyz ti bude verit, ze se vratis. Takze mu nelzi, bez curat a prijd, za tri dny uz brecet nebude. Musi zjistit, ze je v bezpeci i bez tebe a ze opravdu prijdes, kdyz reknes, ze prijdes.Jsi synuv zakonny zastupce, oddelit te od nej muze jen soud. Takze muzes byt ve skolce tak dlouho, jak budete oba potrebovat.

Tohle mně zaujalo. Jako jistě, školka nemá právo je rozdělovat, ale taky nemá povinnost umožnit jim libovolně společně pobývat ve svých prostorách 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
17.12.22 06:12
@Kryptozoo píše:
Tohle mně zaujalo. Jako jistě, školka nemá právo je rozdělovat, ale taky nemá povinnost umožnit jim libovolně společně pobývat ve svých prostorách 8o

Ale ano, ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.22 08:48
@Nikol473 píše:
@martina.se no, to je super. :?
Tak teď co s tím… Achjo.. :(

Tady mají fungovat hlavně učitelky :zed: domluvit se s nimi ale asi nejde, jak tak čtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.12.22 08:58

@martina.se no vypadá to, ze ne.
:nevim:
Protože, se snaží na to jít co nejrychleji aby to měli za sebou, a když to nejde tak proste vola ředitelka a už navrhuje odklad. :zed:
Takže já tomu nerozumím. 14 dni adaptace je málo, navíc teď budou svátky, takže minimálně týden do školky nepůjde, takže od ledna to bude zase vše od začátku. Takže s odkladem proste nesouhlasím, a kdyby tam měl adaptací projít 2 měsíce tak to proste zkusím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.12.22 09:03

@Kryptozoo některé školky jsem slyšela, ze to neumožňují tu adaptaci s maminkou, některé ano. Pokud už vám to jednou umožní, tak vás pak nemůžou vyhodit kdy budou chtít. Jediné by malého přivazali k topení, školka nemá byt vězení, já nechci aby se tam bal chodit, když mi ho učitelka vezme a táhne ho za ruku tam kam nechce a on pláče, ze chce za mnou, tak si nemyslím ze je to úplně v pořádku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin