Problém se zubařkou

1060
27.6.22 16:02

Problém se zubařkou

Ahoj všem,

včera po medovníku mě rozbolel plombovaný zub. Bolest je k žití, ale člověk o ní ví a musím se na ni neustále soustředit a nemůžu normálně fungovat. Dneska ráno jsem šla k zubařce bez objednání, aby se mnou něco udělala. A ona mě naprosto odbyla s tím, že tam mám jen malou dírku, že to není nic akutního a objednala mě až za měsíc. Dělala mi test na studené - to bylo relativně ok. Rentgen mi nedělala. Takže jsem po 3 minutách vypadla z ordinace.

Bohužel mě ale zub bolí čím dál víc a začalo mi v něm tepat. Ona tvrdila, že zánět zubu tam určitě nemám. Nevím, co se děje, ale nedokážu se takto soustředit ani na práci. Na pohotovost se mi moc nechce, protože nemá dobrou pověst.

Šli byste zítra ráno opět k zubařce? Už dneska jsem měla pocit, že na mě kouká jako na někoho, kdo si vymýšlí, že tam přece nic nemám. Bohužel mě naprosto chybí asertivita a nechám se lehce odbýt :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2644
27.6.22 16:11

Ano!!! Zítra tam naběhni a trvej na ošetření! Ta malá dírka se rovná otevřený zub. Dnes tam zánět nemáš (možná) a za pár dní už můžeš bolestí mlátit hlavou o zeď. Nehledě na to, že na zub v zánětu nemusí injekce vůbec zabrat. Takže si zítra vydupej ošetření ať si případně tu noční návštěvu pohotovosti ušetříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
27.6.22 16:14
@Plavuše píše:
Ahoj všem,

včera po medovníku mě rozbolel plombovaný zub. Bolest je k žití, ale člověk o ní ví a musím se na ni neustále soustředit a nemůžu normálně fungovat. Dneska ráno jsem šla k zubařce bez objednání, aby se mnou něco udělala. A ona mě naprosto odbyla s tím, že tam mám jen malou dírku, že to není nic akutního a objednala mě až za měsíc. Dělala mi test na studené - to bylo relativně ok. Rentgen mi nedělala. Takže jsem po 3 minutách vypadla z ordinace.

Bohužel mě ale zub bolí čím dál víc a začalo mi v něm tepat. Ona tvrdila, že zánět zubu tam určitě nemám. Nevím, co se děje, ale nedokážu se takto soustředit ani na práci. Na pohotovost se mi moc nechce, protože nemá dobrou pověst.

Šli byste zítra ráno opět k zubařce? Už dneska jsem měla pocit, že na mě kouká jako na někoho, kdo si vymýšlí, že tam přece nic nemám. Bohužel mě naprosto chybí asertivita a nechám se lehce odbýt :,(

Určitě bych šla, mě zub taky pobolíval, nikde nic nebylo vidět, u zubařky každý den (a to se opravdu starala) až sem to nevydržela a po týdnu v bolestech jsem šla s rozhodnutím, že jde ven. Tenkrát to uvítala i zubařka, protože si říkala, že jako 16ti léta nebudu chtít zub vytrhnout, no po dvou hodinách dolování se podařilo a okamžitě vylítl hnis a konec. Jaká bolest nastala po tom bych nikomu nepřála. Ale do měsíce vyléčeno a ted po x letech už mě nějaká díra mezi zuby netrápí (není to vidět). Určitě se nenech odbít, než se ti to rozjede, pak budes ráda pomalu za kováře s kladivem.

Zánět by to mohl klidně být. A rentgen ho nemusí ukázat. Vlastní zkušenost, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8863
27.6.22 16:51

V těchto vedrech se záněty rozjíždí rychleji. Zítra tam naklusej. I kdybys měla čekat na konec otevírací doby. Na pohotovosti ti stejně nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
27.6.22 17:39

Necekat a pohotovost! Já šla v Brně na pohotovost se zubem do Úrazové nemocnice, která má snad 1* na googlu a nakonec to bylo úplně v pohodě. O zub jsem každopádně přišla a pokud se to nezačne řešit, prijdes o nej take.
Byla jsem takto u zubarky na plombe, špatně ji zadelala, takže jsem tam taky měla díru a za par dni bylo po zubu. Nemohla jsem k doktorce zpět, protože jsem studovala xy set kilometru od rodného města, musela jsem dochodit do čtvrtka školu skrz absenci a následně to nemá smysl ani komentovat. Nový zubař musel zub odstranit, nechal jen kořen, 2× čištění kanálků, nova korunka, zub vyšel na 20.000 Kč. Okamžitě pohotovost a necekat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
27.6.22 17:53

Pokud zub tepe, je v tom zánět.

• Citovat
  • Upravit
1060
28.6.22 01:12

Dekuju za reakce. Rano pujdu znovu, v zubu mi pulzuje. Doufam, ze se nedozvim zase neco ve stylu, ze kdyz nelezu po strope, tak to neni akutni. Krajne se mi tam nechce, nemam rada, kdyz na me nekdo kouka jako na simulanta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
28.6.22 07:34

@Plavuše

Já bych si našla novou paní zubařku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
28.6.22 08:20
@Modesta píše:
@PlavušeJá bych si našla novou paní zubařku…

Což nemusí být vůbec snadné. :think: Šla bych tam znovu a trvala na ošetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
28.6.22 08:47
@lucad77 píše:
Což nemusí být vůbec snadné. :think: Šla bych tam znovu a trvala na ošetření.

Já kvůli kvalitní zubařce dojíždím 150 km. A spolu s tím i celá moje rodina. Není to levná záležitost, je to soukromá ambulance, ale paní zubařka opravila, co státní zanedbala. A soudě podle toho, jak se zakladatelkou stávající zubařka jedná, ta stávající nebude ani co do kvality žádná extra třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.6.22 09:00

Šla bych dnes na pohotovost. Tam asi udělají jen to nejnutnější a řeknou, ať si zajdete k zubaři, ale budete mít v ruce papír, že s tím zubem něco je. A s tím bych naběhla k zubařce(pokud to kompletně neopraví na pohotovosti) a trvala na ošetření. Pro případ, že by odmítla zase, je dobré mít důkaz, že jste tam byla. Na to stačí si třeba na telefonu zapnout záznam zvuku. A kdyby odmítla, tak odmítnutí máte nahrané a to bych poslala spolu se stížností na ní na adresu české stomatologické komory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21362
28.6.22 09:15

@Plavuše zkus tam jeste dneska zavolat, ze ti v tom tepe a boli a ze se zitra stavis. Zkusila bych i uprosit sestricku, jestli nenajde drivejsi termin. Myslim, ze kdyz budes neodbitna, znovu te domu neposle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.