Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Banky ani splátkové společnosti nejsou povinni poskytnout info proč je to zamítnuto, je to z důvodu toho že např. když ti řeknou že máš málo peněz z výplaty aby jsi nešla a nepadělala jsi si výplatní pásek a nešla do jiné banky - teď ten příklad přeháním ale je to tak.
Kassy: Ona ji neplati, vzala to dobre kamaradce…Je mi jasne, ze ted se banky vykrucuji..
Z me zkusenosti:
pokud klient sam zada o hypo (napr.) a neprojde prescoringem, dozvi se jen to, ze neprosel.
Pokud tu zadost budu zpracovavat ja, jakozto poradce, tak me banka sdeli i duvody zamitnuti.
Navic uz pri zpracovani vidim, ze napr. nedostacuje prijem a ze to ani nema smysl podavat.
Zaznamy v registrech, kreditka, kontokorent, nezaplaceny tlf. tarif - to vse se pri prescoringu proveruje.
Navic uz jen to neuvedeni pujcky staci.
Tady je maly prijem, zivotni naklady a splatka vsech pujcek to nejspis neumozni.
Anonymni: ted se bavim se segrou, pry ma dluh na odpadech, ktery ji prisel minuly tyden, samozrejmne matka neplatila a tim, ze je uz plnoleta, tak to spadlo na ni, takze to bude asi problem, ze? Kazdopadne dekuji za vysvetleni a ochotu mne trochu zasvetit
![]()
Ivan PPZ : takze mozna bude maly prijem ten duvod? Kdyz to spocitam, tak zaplati jen 2500 najem, zbytek je jeji…
Ja nevim, co byl duvod.
Overit ty registry, treba nekde vypluje i nezaplacena pokuta. Odpad asi ne.
Ale prijem je maly.
Banky si zivotni naklady pocitaji ruzne.
Delam HYPO a treba u Hypotecni banky rodina neprojde kvuli prijmum, zatimco u Ceske Sporitelny to nekrici.
Na druhou stranu, pokud banka neschvali pujcku/ Hypo, tak bych se mozna zamyslel, jestli si tu pujcku muzu dovolit.
Ivan PPZ : chtela si vzit 50tis, aby si mohla vybavit domacnost. Kdyby vedela, ze si ji nemuze dovolit, nesla by do toho. Rikam, nema zadne splatky atd…tohle by byla jeji jedina a posledni pujcka.No nevadi, nevyslo to, tak si hold bude muset kupovat vse postupne:-) Jen jsem chtela znat nazory, moc dekuji ![]()
@Kallkapa no nic proti ale s mojí rodičovskou 7000,–/měsíčněmi mi normálně půjčili 270 000,–
a to máme ještě hypotéku
.
Jinak můj strejda si šel taky půjčit do ČS / podnikatel, bez dluhů, půjček / a nedali mu to a když se zeptal proč neřekli mu nic. Až po čase se dozvěděl od znamý, co tam dělá, že má jmenovce, který je zadlužený - skoro až exekuce a oni si mysleli, že se jedná o něho
alespoň jde vidět, jak si ty banky lidi prověřují - napíšou jméno a příjmení do PC, tam jim vyběhne např. Karel František / půjčky, exekuce / a vy se taky jmenujete Karel František a máte po ptákách ![]()
Taky se tomu divim, kamaradka si pred pul rokem brala pujcku 100tis s prijmem 10tis a dostala ji! Nevim, nerozumim uz tomu…Zkusi to jeste jednou a uvidime..
@Alčák1 píše:
@Kallkapa no nic proti ale s mojí rodičovskou 7000,–/měsíčněmi mi normálně půjčili 270 000,–a to máme ještě hypotéku
.
Jinak můj strejda si šel taky půjčit do ČS / podnikatel, bez dluhů, půjček / a nedali mu to a když se zeptal proč neřekli mu nic. Až po čase se dozvěděl od znamý, co tam dělá, že má jmenovce, který je zadlužený - skoro až exekuce a oni si mysleli, že se jedná o něho![]()
![]()
alespoň jde vidět, jak si ty banky lidi prověřují - napíšou jméno a příjmení do PC, tam jim vyběhne např. Karel František / půjčky, exekuce / a vy se taky jmenujete Karel František a máte po ptákách
Já taky nemám nic proti ![]()
PS1 : Já jí tu půjčku neschvalovala, takže mě přesvědčovat nemusíš.
PS2: To s tím chlápkem se stejným jménem se mi teda moc nezdá, ale možné je všechno, nikdo není neomylný. ![]()
Já se spíš divím, že půjčí někomu s příjmem 7000 měsíčně 270 tis. ![]()
@G12 píše:
Já se spíš divím, že půjčí někomu s příjmem 7000 měsíčně 270 tis.
no to já taky ale oni mi to vypočítavaly ještě měsíc před rodičovskou a doložila jsem z práce ještě potvrzení ale máme s manželem společnej účet, tak asi taky koukaly kolik manžel bere - jinak fakt nevím jak to tam funguje.
Kamarád bere 13 000,– jeho přítelkyně bere něco kolem 3400,– rodičovská na 4 roky a chtěli si půjčit 370 000,– na byt a nic ![]()
Manzel byl jako spoluzadatel, nebo rucitel?
Jestli ne, tak se v bance do vypisu mohli koukat, ale to je tak vsechno.
@j.a.n.i1 píše:
Co je na tom divnýho, banky běžně neříkají, proč byla žádost o půjčku zamítnuta… prostě zamítnuto a tečka.
tak to je divný že mě vždycky řekli kde je problém, ať už jsme měli problémy u hypošky nebo i úvěru. teď mi nabídli půjčku, baba mi volala jestli nechci přijít do spořky že tam mám nějakou nabídku, tak jsem tam šla že bych si vzala a udělali jsme konečně koupelnu ale nevyšlo to, vyhodilo jí to že jsem zaplatila min. měsíc pozdě splátku na kreditku a že můžu zažádat o novou půjčku až další měsíc až se to nějak smaže.