Problém v bance - nechtějí jí dát půjčku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.3.13 09:37
@KamiNika píše:
Anonymni: ted se bavim se segrou, pry ma dluh na odpadech, ktery ji prisel minuly tyden, samozrejmne matka neplatila a tim, ze je uz plnoleta, tak to spadlo na ni, takze to bude asi problem, ze? Kazdopadne dekuji za vysvetleni a ochotu mne trochu zasvetit :-) :kytka:

Nene, pokud by byl problém v nějakém nedoplaceném dluhu, který by byl patrny z registru, tak by jí to v bance řekli. Odpady to rozhodně nebudou. Pokud jí důvod nesdělili, tak to bude s největší pravděpodobností tím, že je pro banku novou klientkou bez jakékoliv úvěrové historie, banka ji nemá jak posoudit, a tudíž ji zařadila mezi rizikové klienty. Doporučila bych jí, aby ještě několik měsíců počkala a snažila se dělat přes svůj účet co možná největší obraty - prostě co jde, ať všechno platí přes účet. Napadá mě - výplata jí chodí na účet, nebo ji dostává v hotovosti a pak si třeba něco uloží? Tohle bývá často pro banku hodně velký problém. :nevim: Je fakt důležitý, aby byla výplata přímo od zaměstnavatele posíláná na účet.

• Citovat
  • Upravit
291
28.3.13 13:28

Vyplatu dostava na ucet, jen vybira, nic pres nej neplati…Je vedena v Ge od zari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.3.13 13:47

Já bych řekla, že důvodem je nízký příjem. A také to, že podle toho, co jsi nám tu napsala, evidentně bance kecala.

V bance nedělám, jen usuzuju logicky. někdo má příjem 11,5 tisíce, bydlí s rodiči, říká, že na domácnost nepřišpíva a evidentně nemá žádné úspory, protože vše vybírá a utrácí pro svou osobní potřebu. Jak si pak banka může myslet, že až se někam přestěhuje, bude platit nájem, poplatky za byt, bude si platit jídlo, kupovat drogerii, prostě bude mít běžné výdaje, tak že ty pak mohla ještě spácet úvěr? Možná, že kdyby naopak řekla, že v současné době přispívá rodičům na domácnost 5 tisíc a do budouna bude mít běžné výdaje v podobné výši, tak by to bylo lepší.

To s tím providentem, to také vidím jako problém, moc to nechápu, ona si půjčila od Providentu, protože její kamarádka potřebovala peníze? A providentu splácí kamarádka? Ale to přeci neznamená, že kamarádka bude splácet do nekonečna. Možná je tohle situace, kdy by to měla probrat s kamarádkou, kamarádka by si sehnala prachy, ségra by provident zapltila a šla by s čistým štítem a hlavně bez nejistoty do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.3.13 14:20
@KamiNika píše:
Kassy: Ona ji neplati, vzala to dobre kamaradce…Je mi jasne, ze ted se banky vykrucuji..

Pořád nechápu, jak na to mohla zapomenout - to si pravidelně nekontroluje, jestli to kamarádka skutečně včas platí? To by bylo první, co bych si ověřila (a ne jen slovem kamarádky, ale přímo u toho věřitele).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.3.13 14:29

Provident dává skoro každému, je divný že si kamarádka či kdo ho nevzal na sebe. hlavně chodí každý týden domů pro splátku k tomu dotyčnému, je divný že by to splácela kámoška, k nikomu jinému domů přijít výběrčí nesmí!! a to zase vím přesně, náš známý pro provident pracuje, ptala jsem se jak to dělají, ano když nesplácíte nahání vás všude možně, ptala jsem se jak to dělají lidé kteří nechtějí aby to někdo věděl jestli třeba si domlouvají schůzky např. v cukrárně či někde za rohem protože třeba sousedi číhají (my tu máme babky kterým neproklouzne myš) a že ne, že nesmí chodit k někomu jinému pouze tam kde si to vzal ten člověk přímo se píše i číslo bytu a vše. mě tahle diskuze celá nesedí :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.3.13 14:43
@martulkasloník píše:
Provident dává skoro každému, je divný že si kamarádka či kdo ho nevzal na sebe. hlavně chodí každý týden domů pro splátku k tomu dotyčnému, je divný že by to splácela kámoška, k nikomu jinému domů přijít výběrčí nesmí!! a to zase vím přesně, náš známý pro provident pracuje, ptala jsem se jak to dělají, ano když nesplácíte nahání vás všude možně, ptala jsem se jak to dělají lidé kteří nechtějí aby to někdo věděl jestli třeba si domlouvají schůzky např. v cukrárně či někde za rohem protože třeba sousedi číhají (my tu máme babky kterým neproklouzne myš) a že ne, že nesmí chodit k někomu jinému pouze tam kde si to vzal ten člověk přímo se píše i číslo bytu a vše. mě tahle diskuze celá nesedí :cert: :cert:

Nevymýšlej blbosti, vždyť sestra od KamiNika je čistá jako lilie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.3.13 14:52

@Kallkapa to je fakt, tak čistá že se s ní žádná banka nechce ušpinit:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.3.13 17:42

Soudit umíte každého co vy slečny dokonalé :mrgreen: Takové jako jste vy jsem tady potřebovala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.3.13 17:48
@martulkasloník píše:
Provident dává skoro každému, je divný že si kamarádka či kdo ho nevzal na sebe. hlavně chodí každý týden domů pro splátku k tomu dotyčnému, je divný že by to splácela kámoška, k nikomu jinému domů přijít výběrčí nesmí!! a to zase vím přesně, náš známý pro provident pracuje, ptala jsem se jak to dělají, ano když nesplácíte nahání vás všude možně, ptala jsem se jak to dělají lidé kteří nechtějí aby to někdo věděl jestli třeba si domlouvají schůzky např. v cukrárně či někde za rohem protože třeba sousedi číhají (my tu máme babky kterým neproklouzne myš) a že ne, že nesmí chodit k někomu jinému pouze tam kde si to vzal ten člověk přímo se píše i číslo bytu a vše. mě tahle diskuze celá nesedí :cert: :cert:

To není pravda, my jsme měli půjčku od providentu a platili jsme 2 x do měsíce, během půl roku jsme to splatili a ještě nám vraceli protože jsme to splatili dřív. Málokdo si jezdí každý týden přímo k někomu domů. Dá se platit normálně na ulici, v kavárně obchodě kdekoliv. Pokud se opozdí s platbou nic se neděje žádné pokuty nehrozí, stačí aby splácel aspon 100,– Jo a asi dvakrát jsme byli mimo republiku zavolali jsme kámošce aby mu dala splátku za nás a v pohodě. Jenom se o tom nesmí říkat kdyby přišla nějaká kontrola. Navíc půjčku jsme tentkrát taky nevyřizovali u nás doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.3.13 17:52
  • Sára Přesnš tak, jak píšete. Záleží na domluvě…A to, že Provident dává každému, je pravda. Ségra to vzala kamarádce, protože ta už je v takových dluzích, že se bála. ne svou vinou a má 2malé děti…A že zapomněla? I to se stává, kamarádka platí tak jak má, takže není problém!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.3.13 17:53
@martulkasloník píše:

nesedí proč? Já se ptala na banku, ne na Provident :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.3.13 18:18

@KamiNika přesně tak pokud kamarádka platí tak je to v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
28.3.13 18:22

Tak to nevím nám ten známý říkal že musí chodit domů, žádné potkávačky někde na ulici. platit se prý dá i jednou měsíčně pouze částka celkem za ty 4 týdny, když nezaplatíte to vím že říkal že se to dá odložit ale na jak dlouho netuším. každopádně nikdo není v registru hned když nezaplatí jednu dvě splátky. o tom providentu jsem psala proto že se tu zmiňoval že sestra nedostala půjčku kvůli druhu kamarádky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.3.13 18:22
@KamiNika píše:
Soudit umíte každého co vy slečny dokonalé :mrgreen: Takové jako jste vy jsem tady potřebovala :pankac:

Proč soudit. Já jen upozornila, ať nevymýšlí blbosti, že tvá sestra je čistá jak lilie, jak si psala. Soudit někoho nemám zapotřebí.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.3.13 18:28
@martulkasloník píše:
Tak to nevím nám ten známý říkal že musí chodit domů, žádné potkávačky někde na ulici. platit se prý dá i jednou měsíčně pouze částka celkem za ty 4 týdny, když nezaplatíte to vím že říkal že se to dá odložit ale na jak dlouho netuším. každopádně nikdo není v registru hned když nezaplatí jednu dvě splátky. o tom providentu jsem psala proto že se tu zmiňoval že sestra nedostala půjčku kvůli druhu kamarádky

Tak je logické, že pokud je to známý určitě se ti nesvěří, že se to dá praktikovat jinak, protože kdyby jim na to přišla kontrola měl by dotyčný po ptákách. po měsíci lze platit klidně i tu stovku.Tam to řeší až když je půjčka po splatnosti půl roku.Do žádných registrů tě nedají pokud se opozdíš i s více splátkama pro ně je důležité že něco platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel