Problém v zaměstnání, jak nejdrív odejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.4.17 09:04

problém v zaměstnání, jak nejdrív odejít

Ahoj,

mám takový problém s manželem, on má problém v práci.

Dělá číníka a před 2 měsíci se jim tam změnil provozák, kamarád majitele, ale ten provozák pije a je dost agresivní, chová se jak kdyby nebyl psychicky zcela zdráv..

Manžel o tom dloho mlčel, ale vimla jsme si, že chodí do práce otráven a najednou přiel s tím, že se se éfem dohodl, že skončí, byla jsme i u toho, že si volali, že by to teda ukončili na dohodu a manžel by mohl 24.4. nastoupit do jiné práce, jenže u toho to skončilo a smlouva o dohodu stále nic, to bylo furt, přijedu zítra a podepíem to, manžel to neřeil, s tím, že je to už jen formalita..

No a v práci to ted vygradovalo..s tím provozákem..v pondělí měl mít manžel volno a v neděli večer tel od provozního, že má jít na ráno na snídaně a potažmo tam být i přes obědy. manžel nemohl, já jsme na rodičáku, ale mám nechanou půl uvazku a v po v 10 jsme měla důležitou poradu v práci a neměl kdo takhle na rychlo hlídat, tak manžel mu psal, že se omlouvá, že takto na rychlo nemůže, že musí být s dítětem, že já jdu do práce..že by mohl až po obědech..

no a na to začaly chodit sms, že ho to nezajímá co bude s děckema at tam kouká být na 6 ráno a že v pátek je volno a je zavřeno, ale že on do práce půjde a bude uklízet..??

tak na to mu napsal, že opravdu nemůže a v pátek co si to vymýšlí, proč by on jediný měl a jaký uklid a že už dlouho se ví, že bude zavřeno, že jim bylo oznámeno, že mají volno a už máme plány, jedem k rodině na Moravu, že co to je za mstu..

no a další sms od provozního byly v duchcu, ty debile, ty sem naklusá jak já řeknu nebo si mě nepřej, tvoje špinavý ženská a fakan mě nezajímají..ne*ser mě a bud v tu 6 nebo uvidíš, tak to už manžel nerozdýchal a hodil o zem mobilem, že co si to dovoluje a řekl mi, že končí, že už tam nejde, že toho má dost, že se s ním takhle baví na place pořád..

minule ho přetáhl dokonce utěrkou přes obličej! že proto si hledal novou práci..

no a ted je to problém, protože on mu stále píe sprosté sms a vyhrožuje, že mu dá přes hubu, ty sms ani nebudu psát, je mi z nich :roll: píše sprostě o nasí rodině apod..ted si vymyslel, že byla inventura, že tam chyběly věci, že to zacvaká manžel, nidko jiný, přiotom mají kolektivní, že mu sníží plat..tak manžel se už šprajcl a že končí, že to nemá zapotřebí, že za chvíli naSTUPUJE JINAM.. a už tam nechce..

no jo, já ho chápu, ale nemá tu dohodu podepsanou a oni mu ji ted už nepodepíí, vyhrožují, že mu nedají plat (mají v tom čachry, přiznáno má 10 a na dpp dalích 10) a zbytek má na ruku, to s tím, co má na ruku, to už nedostane, to je mi jasný, ale tohle mu musí vyplatit, ne? píou mu, že nedsotane plat za minulý měsíc ani za půlku tohohle, manžel ted neví jak z toho ven, když tam půjde, skončí to rvačkou, to vím, jestli do něj takhle pojede, manžel už se neudrží, mám z toho obavy, ale jak z toho ven? říkala jsme, at jde na policii s těma sms a podá trestní oznámení, ale to zas manžel udělat nechce, tak já už nevím, dostane ačka, což až tak nevadí, má kam nastoupit, ale co ty dny než nastoupí, to musí řeit zdravotko apod, ne? a když dostane ačka, že nechodí do práce, jak se to ukončuje a co zápočták, co ten plat, já už nevím, nemůžem si dovolit být bez jeho výplaty..

s ním není taky řeč, jak je naštvaný za to chování provozáka, ten je před výbuchem uplně..naštěstí nesklouzl k tomu, že by byl sprostý, on přestal komunikovat a prostě řekl, že už tam nepůjde a nazdar..ach jo.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
639
12.4.17 09:10

Napsala bych šéfovi mail a požadovala peníze. s TÍM, ž epokud je nedostanu, obrátím se na inspektorát práce, aby mi poradili. Přiložila bych danou sms konverzaci od provozáka.
POkud by šéf nebyl svolný, opravdu bych kontaktovala IP, také včetně všech zpráv a domluv. Chce to být věcný.
Pokud má nové místo jisté a vzali by ho i s hrubým porušením prac. kázně, tak bych se nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.17 09:22

No je to hrozný, šéf zezačátku se choval docela v pohodě, psal mu at neblbne, že s tím petrem, provozák promluví, tak mu manžel napsal, že si směny oddělá, aůle že s tím člověkem se tam potkat nechce, ale to bohužel nejde..

jde o to, že už to fakt přesáhlo všechny meze a hrozí to fakt už napadením, manžel není ten typ, není rváč a nerad konflikty,, stresuje ho to, navíc nastupuje do docela nobl podniku, kde musí být vypulírovaný a fakt tam nemůže přijít s monoklem třeba a ani nechce celkově řešit celý den na place narážky a šikanu od toho provozáka, včera večer zas chodily zprávy cca 5 - ty pu - ty debile, druhá - zaranej zrde, tvoje matka je ku*va, jen tohle, v tomhle duchu, to už je fakt teror, i když šéf psal, že by se to pořeilo v klidu, tohle už je moc, tak ted se k tomu staví taky tak, že nepřišels, nedám ti plat za minulý měsíc a nazdar, ale na plat si myslí šáhnout nemůže..

a i když bude natvaný, nemůže zadržovat dokumenty, kdyby potřeboval mnažel něco potvrdit ze zaměstnání, ne? ach jo, tohle je straný..co udělá jeden člověk za zle

• Citovat
  • Upravit
3503
12.4.17 09:25
@Katche píše:
Napsala bych šéfovi mail a požadovala peníze. s TÍM, ž epokud je nedostanu, obrátím se na inspektorát práce, aby mi poradili. Přiložila bych danou sms konverzaci od provozáka.
POkud by šéf nebyl svolný, opravdu bych kontaktovala IP, také včetně všech zpráv a domluv. Chce to být věcný.
Pokud má nové místo jisté a vzali by ho i s hrubým porušením prac. kázně, tak bych se nestresovala.

Taky bych to takto řešila. Nijak moc to nerozebírejte, pište jednoduché úsečné věty, žádná rozvleklá souvětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
12.4.17 09:27
@Anonymní píše:a i když bude natvaný, nemůže zadržovat dokumenty, kdyby potřeboval mnažel něco potvrdit ze zaměstnání, ne? ach jo, tohle je straný..co udělá jeden člověk za zle

Neboj, nemůže. Jako zaměstnavatel má své povinnosti ze zákona.
Nemůže si manžel vzít dovolenou? Nebo neschopenku, není mu něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.17 09:31
@elpiska píše:
Neboj, nemůže. Jako zaměstnavatel má své povinnosti ze zákona.
Nemůže si manžel vzít dovolenou? Nebo neschopenku, není mu něco?

má nervy v háji :) tak možná na hlavu :D

• Citovat
  • Upravit
4497
12.4.17 09:41

Hele, pokud manžel nebývá nemocný ať si normálně zajde za svojí obvodní, klidně jí ukáže ty sms a ona mu zcela jistě neschopenku napíše. Já jsem to měla podobně, taky mi šéfová dělala problémy. potřebovala jsem půl dne volna kvůli nemoci dcery, měla mega problém a dětská mi napsala OČR až do konce měsíce kdy jsem končila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.17 09:53

To by šlo, ale hrozila by kontrola, máme jet na velikonoce za manžýelovou rodinou na Moravě, jeho maminka je věřícá a velikonoce tráví jako rodina spolu, navíc v týdnu se ma na den ukázat v té nové práci na zaučení :(

• Citovat
  • Upravit
5455
12.4.17 09:57

U lékaře není problém uvést adresu pobytu v době nemoci a dá se během PN změnit (uvede se na nemocenský lístek). Prostě nahlásí, že bude stonat u rodiny na té a té adrese (pochybuju, že by zaměstnavatel jel někam daleko). A pak to změní na adresu svého nynějšího pobytu. A k tomu klasicky vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
12.4.17 10:27

Mám pocit, že neschopenka nic moc nepořeší, když pak má nastoupit do jiné, potřebuje jít na dohodu a nebýt na nemocenské, ne¨?

já se obávám, že se nedohodnete, zkuste se domluvit s novým zaměstnavatelem, co se tu událo a že asi dostane ačka, pokud by mu dali výpoved pro hrubé porušení, myslím, že nebude moc jít na pracák a musí si ohlídat, aby za těch několik dnů neměl dluh na zdravotním.

výplatu mu zadržet nesmí, co se týče inventury, pokud mají kolektivní, tak by musely strhnout vem, nejen jemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
12.4.17 10:38

Výplatu dát musí, jinak z toho můžou mít pěkné problémy. Nešlo by aby manželovi podepsal tu dohodu šéf? klidně bych mu ukázala i ty sms od provozního ať ví co tam zaměstnává za prase. Marod bych si nehazela, ten provozní bude dělat problémy a určitě pojede i na tu kontrolu. Hlavně ať už nastoupí do té práce. Jinak kdyby se to zhoršovalo asi bych ho nahlasila na policii. Pokud šéf bude přesto dělat mrtvého brouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
12.4.17 13:18

Šla bych rovnou za šéfem, ukázala mu smsky a pokud by nechtěl podepsat dohodu o ukončení prac. poměru a dělal problémy s výplatou, tak bych mu pohrozila jak udáním na inspektorátu práce kvůli šikaně na pracovišti, kterou můžeš doložit, tak trestním oznámením kvůli výhružkám provozního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat