Mám nárok na 1 den OCR?

10.4.17 19:25

Mam narok na 1den OCR ? Prosim o radu.

Ahoj vsem.Chci se zeptat, zda mam narok na 1den OCR, kdyz musim odvezt dite k hospitalizaci do nemocnice 100 km od domova. Pokud ne, jak mam situaci resit? Bohuzel nemam ani 1den radne dovolene, cerpani cele dovolene mi urcuje zamestnavatel. V nemocnici to nebude na chvili, lekari se mnou chteji i obsahleji mluvit a pak jeste 100km zpatky. Samozrejme jsem z toho spatna, mit dite tak daleko a vim, ze i kdybych ten den stihla jit do prace, nebudu se moci soustredit a to je v me praci stezejni. Myslenkama budu jinde, mamy jiste chapou. Dekuji vsem za rady. Hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
10.4.17 19:32

Ja si myslim, ze si nechas potvrdit „propustku“ k lekari (doprovod), kdy v ojedinelych pripadech muze byt i na 24h a ne na nezbytne nutnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
10.4.17 19:35

A potvrzeni od toho lekare, ze se jesnalo o specialni vysetreni a ze jsi tam musela byt cely den by ti pro zamestnavatele nestacilo? Zalezi na detske lekarce - jak by byla ochotna a vstricna, jestli by ti jej na neco napsala, protoze tam se urcuje diagnoza - napr. chripka, angina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
10.4.17 19:36

Staci trosku prohledat internet :-)

Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení k vyšetření nebo ošetření při náhlém onemocnění nebo úrazu a k předem stanovenému vyšetření, ošetření nebo léčení se poskytne jen jednomu z rodinných příslušníků na nezbytně nutnou dobu, nejvýše však na 1 den, byl-li doprovod nezbytný a uvedené úkony nebylo možno provést mimo pracovní dobu

s náhradou mzdy nebo platu, jde-li o doprovod manžela, druha nebo dítěte, jakož i rodiče a prarodiče zaměstnance nebo jeho manžela

@zakruta proc detska lekarka, kdyz jedou do nemocnice? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
10.4.17 19:38

Taky bych to viděla na klasickou propustku. A tu Ti potvrdí v nemocnici kam jde dítě na vyšetření (zákrok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.4.17 19:47

@duhovymedvidek Vezmi si klasickou propustku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
10.4.17 19:51

Nedávno jsem byla v ordinaci u dětské a zrovna tam někdo volal a sestra říkala, že OČR na jeden den napsat nejde. Taky bych to viděla na propustku a pokud by to nešlo na celou dobu, tak nějaké nadpracování případně propustky dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.17 19:51
@Anik6 píše:
Staci trosku prohledat internet :-)

Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení k vyšetření nebo ošetření při náhlém onemocnění nebo úrazu a k předem stanovenému vyšetření, ošetření nebo léčení se poskytne jen jednomu z rodinných příslušníků na nezbytně nutnou dobu, nejvýše však na 1 den, byl-li doprovod nezbytný a uvedené úkony nebylo možno provést mimo pracovní dobu

s náhradou mzdy nebo platu, jde-li o doprovod manžela, druha nebo dítěte, jakož i rodiče a prarodiče zaměstnance nebo jeho manžela

@zakruta proc detska lekarka, kdyz jedou do nemocnice? :)

Dekuji za radu. Stejne budu muset zmeskanou dobu naddelat, mam totiz pruznou pracovni dobu, ac je mi k nicemu, stejne jako kolegynim.To jen pani sefova si muze pruzit jak chce. O penize mi nejde, hlavne, at mi daji dite do poradku.Me nejak nenapadlo mrknout na internet, sla jsem tady.Ja jen chtela zaridit to nejak, abych naddelavat nemusela, nejsem lina, ale chci svuj cas venovat svym detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.17 19:54
@Hrozina píše:
Nedávno jsem byla v ordinaci u dětské a zrovna tam někdo volal a sestra říkala, že OČR na jeden den napsat nejde. Taky bych to viděla na propustku a pokud by to nešlo na celou dobu, tak nějaké nadpracování případně propustky dvě.

Ano, dekuji, budu to kombinovat, propustku a naddelani, zkusim, zda mi umozni naddelat rano a ne v pozdnim odpoledni. Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.17 19:55

Dekuji vsem za rady a preji hezky vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
10.4.17 19:55
@zakruta proc detska lekarka, kdyz jedou do nemocnice? :)

No protoze ocr na dite vystavuje detsky lekar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
10.4.17 20:09
@zakruta píše:
No protoze ocr na dite vystavuje detsky lekar…

Nikoliv, OČR vystavuje ošetřující lékař, takže ji těžko vystaví dětský lékař, když k němu nejedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18134
10.4.17 20:51

Proč bys musela naddělávat, když jedeš s dítětem 100 km na ošetření? To je nesmysl. Ty máš nárok na 1 den volna, nech si potvrdit propustku a stůj si za tím, že máš na to nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
10.4.17 20:56

@bigl No, s klouzavou pracovní dobou to není tak jasné a jisté… tam je nepopiratelný nárok na propustku po pevnou část pracovní doby, ale jelikož ten zbytek můžeš odpracovat celkem kdykoliv, tak ti nic nebrání si ho odpracovat v době, kdy s dítětem u doktora nejsi a jelikož máš lékaře primárně vyřizovat mimo pracovní dobu a nárok na propustku náš pouze, když to jinak nejde, tak si tu předunutelnou část máš přesunout, jelikož to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18134
10.4.17 21:00

@j.a.n.i1 Tak asi záíeží na zaměstnavateli, ale podle mě by to musel být ras, aby po ní chtěl si to odpracovat. Pokud jedu někam 100 km daleko s dítětem na vyšetření, tak si myslím, že normální člověk ten jeden den na propustku uzná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat