Problémové deti

Anonymní
27.7.20 12:53

Problémové deti

Ahoj holky, na chatě máme rodinu s dětmi. Mám také malé děti a jelikož jsou v jedné osadě, jsou spolu velmi často. Rodina děti, o kterých píšu, je dost nestabilní. Máma jim odešla na 14 dní, pak se vrátila. Alkoholové party s italským koncem jsou velmi časté. Bití děti, křik na denním pořádku. Další sousedka tyhle děti uz odepsala, rostou pro kriminál. :roll: já pořád věřím, že ačkoliv říkají zle věci, někdy dělají problémy i mezi dětmi, že v nich něco dobrého je. Chtěla bych, aby u nás měly klid. Myslím si, že jejich občasné výlevy jsou způsobeny tím, co zažívají doma. Možná jsem naivní, ale odepsání jsou skoro všude a to tomu staršímu je teprve šest. Máte s tímto někdo zkušenosti? Fungovaly děti v kolektivu, kde jsou určitá pravidla, ačkoliv doma nic takového nemají? Nebo to "skončí pro dobrotu… " jak to vidí sousedka? Vím, že to tak skončit může, ale chci zkusit nějak fungovat a ne zakazovat styky. To si myslím, že ani do budoucna cesta není. Nikdo se k prodeji chaty nechystá. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
27.7.20 13:06

Děti potřebují konstantní vzor, vzor ve škole nebo jen na chatě je bohužel často nedostatečný. V tomto případě platí tzv. „hov.no padá shora“… Je mi takových dětí vždycky líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.20 13:10
@Sardelka píše:
Děti potřebují konstantní vzor, vzor ve škole nebo jen na chatě je bohužel často nedostatečný. V tomto případě platí tzv. „hov.no padá shora“… Je mi takových dětí vždycky líto.

vychovávat je nechci. To chápu, že je nereálný. :Chci aby fungovaly u nás s dětmi. Najít nějakou cestu, přeci jen je nás tam pár rodin.

• Citovat
  • Upravit
24831
27.7.20 13:38

Chápu, máme to na chalupě podobně
taky jsem poskytla azyl sociálně slabším místním dětem (2-3) ve věku kolem svých dětí (cca 11), jedna je OK, ale ta má normální mámu
další dvě to je dílo, snažím se, aby nechodily moc do domu a zůstaly spíš venku, na zahradě, na trampošce nebo jezdily po dědině na kolech.. protože ten jejich slovník děs běs a taky se mi ztratily nějaké keramické zahradní sošky a někdo mi ostříhal nádherné kvetoucí růže :oops: takže je (ty dvě problémovější) i částečně podezírám..
drž si je trochu od těla, nic moc dobrého od toho nečekej, tyhle děti mají i dost zvrhlé nápady a nic dobrého tvé děti nenaučí… snažím se to trochu korigovat, úplný zákaz kamarádění nedávám, ta jedna lepší je u nás běžně i v chalupě v domě v pokojíku..
ale tyhle děti se třeba chovají tak, že neřeší hygienu, nemyjí si před jídlem ruce, co dám na stůl, to během tří minut sežerou (myslím pochutiny apod. určené jako pohoštění všem dětem třeba na odpoledne).. prostě se neumí moc chovat, no.. nemluvě o bordelu (evidetně u nich doma nikdo neřeší, že třeba obaly od čehokoliv patří do koše (máme po ruce na zahradě) a ne házet kamkoliv kolem sebe atd…
hlavně si je moc nepouštětjte k tělu, věkem jsou tyhle dětí více a více problémové,
bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
27.7.20 13:41

To mas složitý. Sestra má od mala kamarádku co byla ze sociálně slabé rodiny, hodně dětí, chlast apod. Ale tím že se s ni kamaradila a ona viděla jak funguje rodina u nás tak naštěstí v jejich šlépějích nešla. Ale ostatní její sourozenci na tom nejsou nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.7.20 13:49

Je mi jich moc líto. Já si myslím, že to jde. Moji rodiče jako rodiče selhali na plné čáře, jenže jinde jsem viděla, jak fungují normální rodiny. Takže jsem se už jako malé dítě za ně hrozně styděla a věděla, že nikdy nechci být jako oni. Zároveň si ale myslím, že to je i o povaze dítěte, protože někdo stejnou situací projde a jiného zlomí. Pokud ty děti nejsou úplně problémové, dala bych jim aspoň malou šanci, protože jestli je ostatní dávno odepsali, mohla bys ty pro ně být ta normální rodina, kde uvidí, jak to jinde chodí, a třeba i malá motivace, že ne každý v jich vidí nějaký odpad.

Příspěvek upraven 27.07.20 v 13:50

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.20 13:49

@Lucy75 je to dost podobne. Minulý měsíc se u nich v chatě řešily štěnice. :roll: je hrozný, dívat se na to. Tyhle děti nejsou ani ze sociálně slabších. Rodiče mají i dobrou práci, ale postupně vypite mozky. Vedle je jejich babička s dědou. S těmi děti fungují pěkně, i když co jim občas řeknou, to já bych u svých neustala. Taky se tomu rodiče zasmějí a skoro je ještě pochválí. 8o z toho, co vidím, tak za trochu pochopení a vlidnosti z nich vydoluju i náznaky vděku. Takže si říkám, že to nemusí být úplně ztracený.

• Citovat
  • Upravit
24831
27.7.20 13:54

Jasně, nemusí..
jen se s takovými rodinami setkávám přes 20let profesně, tak dost vídám spíš ty negativní vzorce a dopady… proto jsem opatrná
ale stejně jako ty jsem jim všem šanci dala ;) taky myslím, že je fajn, když vidí, jak vypadá normální chování a vztahy…
Jen si prostě nenalhávám, že jsem nějaká Spása ;) a dávám si pozor.. zvláště pak po těch krádežích..
pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
27.7.20 13:55

Ahoj, heleď i ty můžeš udělat hodně dobrého. Chraň svoje hranice a svůj majetek. Ale věř jim, povídej si s nimi (to tyhle děti snad potřebují ze všeho nejvíc). Vyžaduj bez pardonu pravidla slušného chování a hygieny. Nenechala bych je moc vlčet o samotě, spíš s nimi a vlastními dětmi trávit čas. A nedávej milodary. Jakože ať si s tvými dětmi dají svačinu, proč ne, ale na zmrzku v kornoutu ať si donesou vlastní peníze. To zas je trochu výchova těch rodičů… (Prakticky bych se stavila u sousedů, že ráda vezmu děti tam a tam, ať jim dají xy korun na útratu, pokud o to stojí.)

Nezachráníš je. Ale možná v nich necháš nějaké dobré semínko.

• Citovat
  • Upravit
36556
27.7.20 14:16
@Lucy75 píše:
Chápu, máme to na chalupě podobně
taky jsem poskytla azyl sociálně slabším místním dětem (2-3) ve věku kolem svých dětí (cca 11), jedna je OK, ale ta má normální mámu
další dvě to je dílo, snažím se, aby nechodily moc do domu a zůstaly spíš venku, na zahradě, na trampošce nebo jezdily po dědině na kolech.. protože ten jejich slovník děs běs a taky se mi ztratily nějaké keramické zahradní sošky a někdo mi ostříhal nádherné kvetoucí růže :oops: takže je (ty dvě problémovější) i částečně podezírám..
drž si je trochu od těla, nic moc dobrého od toho nečekej, tyhle děti mají i dost zvrhlé nápady a nic dobrého tvé děti nenaučí… snažím se to trochu korigovat, úplný zákaz kamarádění nedávám, ta jedna lepší je u nás běžně i v chalupě v domě v pokojíku..
ale tyhle děti se třeba chovají tak, že neřeší hygienu, nemyjí si před jídlem ruce, co dám na stůl, to během tří minut sežerou (myslím pochutiny apod. určené jako pohoštění všem dětem třeba na odpoledne).. prostě se neumí moc chovat, no.. nemluvě o bordelu (evidetně u nich doma nikdo neřeší, že třeba obaly od čehokoliv patří do koše (máme po ruce na zahradě) a ne házet kamkoliv kolem sebe atd…
hlavně si je moc nepouštětjte k tělu, věkem jsou tyhle dětí více a více problémové,
bohužel…

Souhlas, bohužel.

Na každé vsi je taková rodina. Jako dítě jsem to na chalupě taky zažila.

A přesně stejný průběh. „Sezřaly“, co se dalo na stůl. Máma s tetou na to nadávaly, jenže zpětně si říkám, jestli fakt neměly hlad. Protože jejich rodičům bylo jedno, kde jsou, když si něco neurvaly, neměly nic.

Prostě jsou vychovávané v prostředí urvi, co můžeš. Pamatuju si, že když se tady začlo mluvit o dovolených all inclusive, taky pár let trvalo, než jsme se jako Češi zklidnili a našli určitou důstojnost :mrgreen: Do té doby byli lidi jak šílení.

Ano, měly zvrhlé nápady. Třeba, že zapálíme myš, co se chytla do pastičky (živou). To rodiče ani nevěděli. Naštěstí, se to nerealizovalo.

Mluva byla taková, jak se mluví u nich doma.

A to mluvím o mladším školním věku, časem šly do opravdu problémových sígrů a to už nemá cenu řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
27.7.20 15:47

Taky máme ve vsi takovou rodinu, přistěhovali se tak tři roky zpět. Snažili jsme se jim pomoc, brali děti na výlety, byly u nás často i s přespáním. S klukem už to nejde, ten už k nám prostě nesmí, naše ani jiné děti se s ním nechtějí kamarádit, kde je on tam je průser. Doma nám ničil a kradl věci. Poslední kapka byla, když se nám snažil dostat do bytu, když jsme nebyli doma nikdo. Od té doby prostě ne, dětem ho venku nezakazuju, ale k nám už nesmí. Ono už to nebaví ani ty děti, tak se s ním nikdo nebaví, vyšouply ho z party, smutné, ale jako někomu, kdo v té partě má svoje děti mi to vyhovuje. Tak chlapec jezdí škodit do města, když někde splaší drobný. Zatím co jeho o dva roky mladší ségra k nám stále chodí, je hodná, spíš zakřiklá a dlouho trvalo, než se před námi dospělými rozmluvila. O ní člověk neví zkrátka neví, nijak moc se neprojevuje a nikomu neškodí. Jen teda slyšet ji mluvit s její mámou to je zážitek :lol:. Takže asi záleží na kokmrterní povaze zatím co brácha katastrofa, ségra na to z jaké je rodiny katastrofa. I snaha třeba o učení je, kolikrát zvoní se sešitem a chce poradit, protože jí máma řekne, ať úkoly nedělá, ať si to učitelka dělá sama, když je tak chytra :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 10:52

@Lalelale v to trošku doufám…
Jinak všem děkuji za zkušenosti. Uvědomuju si, ze to s velkou pravděpodobností nedopadne dobře, ale chci se pokusit naučit děti tak nějak pospolu fungovat. Uvidíme. Bohužel těmhle dětem nelze více pomoci. Je mi jich líto. Už od raného věku s vidinou mizivé perspektivy. Ake občas se jeden z nich vymkl ne a vydá se svou cestou. Tak třeba…

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
28.7.20 10:57

@Tomáš916 to si člověk říká, kde je v těchto chvílích sociálka. Strašně smutné, takhle podělat už malé děti :(

• Citovat
  • Upravit
1014
28.7.20 12:31
@Lalelale píše:
@Tomáš916 to si člověk říká, kde je v těchto chvílích sociálka. Strašně smutné, takhle podělat už malé děti :(

Konkrétně tuto rodinu sociálka hlídá, kvůli průšvihům chlapce musí docházet pravidelně na ospod, už byl soudem dán někam do ústavu, za pár měsíců byl zpět a ještě horší. Mají kontroly i doma, jenže dokud nežijí ve špíně, což oni ne a mají co jíst, tak s tím nikdo nehne. Matka nepracuje, chlastá, kouří jak fabrika, ale doma uklidí, obalí salám, hodí vařit brambory a je oběd, tak to dle našich zákonů stačí. Ona je netýrá, nebije, hlad nemají, ale totální nezájem, je jí jedno kde jsou. Když kluk něco ukradne, tak nadává, že to neumí, jí vadí, že ho chytli a má z toho ona starosti, ne to, že kluk roste pro kriminál. To samé škola, řeší to, až, když dostala prospěšné práce, do té doby jí to bylo jedno, opět nezájem. Už se těší, až kluk vyjde školu, že půjde na pracák a ona už to nebude muset řešit. Učňák zbytečnost, ztráta času, ona tam taky nechodila a vyhodili ji, tak na co by ho tam dávala, stejně ho vyhodí. Kluk jí nepřijde tři dny domu, pohoda, akorát má starost, jestli není někde, kde jsou kamery a nechytí ho policajti. To mu vždy vysvětluje, ale, že se malej kluk toulá bůh ví kde a spí u někoho, co ona v životě neviděla a nemá ani tušení, kdo to je to je jedno. Nějaké domluvy nemají cenu, ona za to dle svých slov nemůže, on už se jako ha.jzl narodil. A takové názory má ve všem, hlavně ať děti nejsou doma a pokud možno, ať se nenechají chytit, pak je spokojená. Hlavně, že na sociální sítě dává fotky, s dárky pod stromek, balí prázdné krabice, aby se ukázala, že dá dětem dárky. To člověk žasne, co se takhle občas dozví, jak ona přemýšlí. Ona je svým zvláštním způsobem má i ráda, jak byl v tom pasťáku, tak to chodila po vsi jak tělo bez duše a najednou dělala, vše proto, aby ho dostala zpět, ale velmi brzy jí to přešlo. Prostě je to u nich všechno nějak divně postavený. Zřejmě si to odnesla z domova, ale nejhorší je, že je velká šance, že ty děti, kluk určitě, povede podobý, ne li horší život a jestli bude mít děti, bude se to opakovat, pořád dokola. Takových rodin bohužel je a asi je nejlepší to neřešit, pokud oni sami nemají snahu, protože se to otočí proti těm co chtějí pomoci a i když ne, výsledek je stejně nejistý. Na takové lidi by platilo jedině tak to, jim sebrrat všechny dávky, na to ona jediné slyší a to je bílá. Jenže zase by to odnesly jen ty děti, ona si flašku a žváro urvat nenechá.
Ale taky stále doufám, že alespoň ta holka si z toho co vidí u nás něco vezme, když vidí, že se dá žít i jinak, zatím je v pohodě. Na druhou stranu jestli žačne vyvádět, to co brácha, tak smůla, zase nemůžeme být za každou cenu spasitelé všech stejně bez výsledku, ale je to na ní, má na výber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí