Nezvladatelný 17ti letý syn

Anonymní
23.7.20 16:55

Nezvladatelny 17ti lety syn

Ahoj, poslední dobou už jsem opravdu zoufalá a nevím co dělat. Manžel má svoji firmu, kde mu dělám účetní což dělám z domova, takže jsem nikdy do práce nechodila. Vždycky jsem se věnovala naším dětem, kterych máme 5. Jako první se nám narodila dcera, která má dnes už 26 let po ni přišla další dcera (23let) následovala další dcera (21let). Ani jedna z dcer už s námi nebydlí. Ale pak přišel na svět nás syn. Nyní má 17 let a krom těchto 4 děti máme ještě nejmladší dceru, které je 11 let. Všem dětem jsem vždycky věnovala maximum času a všechny milovala stejně. Nikdy jsem ani já, ani manžel mezi žádným z nich nedělali rozdíly. Jenže poslední rok jako by nám kluka vyměnili. Opravdu ho vůbec nepoznavam. Celý den sedí zavreny ve svém pokoji, hudba mu hraje přes celý dům. Ale to chápu, jedná ze starších dcer měla taky období samoty ve svém pokoji a hlasite hudby. Jenže u kluka se to už dostává do jiných rozměrů. Nedávno jsme s manželem přišli na to, že syn pije. Krom toho je velice agresivní jak na mě tak na nejmladší dceru i na děti naší nejstarší dcery. Včera mi oznámil, že v září do školy už nejde. Že prostě nechce, protože škola je k ničemu. Přitom mu chybí poslední rok. Ale on prostě nechce. Ještě rok zpátky hrával fotbal. S tím taky seknul. Celé dny se jen valí v posteli a když už někam odejde, vrátí se připity. Když mu zakážu někam jít stejně uteče. Manžel často řeší věci ohledně firmy, ale když je doma kluk by si nikdy nedovolil odejít i přes můj zákaz. Nepomáhá domlouvani ani řvani. Minulý týden to ale přesáhlo všechny meze. Nejmladší holka nesla psovi granule a když procházela okolo s nových dveří zakopla a spadla. Tudíž granule vyspala. Hned pohotově se hnala pro vysavač a zacla vysávát malé kousky granulí. Na což syn vyletěl z pokoje (cca v 15 hod. Odpoledne) a zacal po ni ječet s tím, ať mu nedělá naschvály když on chce spát. Samozřejmě jsem hned šla zkontrolovat, co tak strašného mu ta holka dělá, že musí řvát přes celý barák. Holka mu teda s klidem předala vysavač se slovy ať si to teda vysaje sám, když ona nemůže. Na což on na ni skočil, povalil ji na zem a zacal ji mlátit. Samozřejmě chlapec schytal od otce pár facek a od te doby nekomunikuje s nikým. Už ani holka nechce zůstávat doma beze mě, když jdu nakoupit. Musí jít se mnou. Bojí se ho. Prý ji nikdy nic krom tohoto incidentu neudělal, ale upřímně tomu vubec nevěřím. Tahali jsme to z ní s manželem oba a bez úspěchu. Trohhu naděje jsem vkladala do toho, že to z ní vytáhne aspoň nejstarší dcera když už nám se svěřit nechtěla. Holka si ale stále stojí za tím, že ji bratr nic neudělal, přitom když chci jít nakoupit skoro mi brečí že ona jde se mnou že doma nebude. Syn se odhadoval snad se všemi svými sourozenci odjakživa. Vždycky všechny konflikty vyvolal on. Nezabírá na něj ale opravdu nic, domlouvani ani řvani. A já už fakt nevím co s ním. Do školy prý už nejde tak nevím, co si představuje že s ním bude. Prý se nemám starat :nevim: ale přece nenechám jednoho pubertálního kluka rozbijet celou rodinu. :cert: nevim, kde jsem mohla udělat chybu, vždycky jsem se mu věnovala, povídala si s ním tak samo i manžel. Ten se mu ze všech dětí věnoval snad nejvíce - jediný syn. Manžel se v něm viděl snad každý den spolu hráli fotbal, jezdili spolu na čtyřkolkach i na motorce, bral syna i na hokejové i fotbalové zápasy. Tohle naše holky nikdy dělat nechtěly tak se manžel našel aspoň v něm, ale i s holkama měl perfektní vztah. Ale před rokem se v něm něco změnilo a od te doby to je opravdu zlo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35914
23.7.20 17:03

Drogy, steroidy? Jinak bych mu asi řekla, že když nepůjde do školy tak bude platit nějakou castku do domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.20 17:05

@JancaS84
Drog jsem se obávala taky. Naštěstí jsem u něj nic nenašla. Jen flašku nějaké vodky. O čemž se samozřejmě odmítal bavit, ale nymyslim si, že by flaska způsobila takovou agresi a podrážděnost.

• Citovat
  • Upravit
2271
23.7.20 17:05

Take me hned napadly drogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.7.20 17:09
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední dobou už jsem opravdu zoufalá a nevím co dělat. Manžel má svoji firmu, kde mu dělám účetní což dělám z domova, takže jsem nikdy do práce nechodila. Vždycky jsem se věnovala naším dětem, kterych máme 5. Jako první se nám narodila dcera, která má dnes už 26 let po ni přišla další dcera (23let) následovala další dcera (21let). Ani jedna z dcer už s námi nebydlí. Ale pak přišel na svět nás syn. Nyní má 17 let a krom těchto 4 děti máme ještě nejmladší dceru, které je 11 let. Všem dětem jsem vždycky věnovala maximum času a všechny milovala stejně. Nikdy jsem ani já, ani manžel mezi žádným z nich nedělali rozdíly. Jenže poslední rok jako by nám kluka vyměnili. Opravdu ho vůbec nepoznavam. Celý den sedí zavreny ve svém pokoji, hudba mu hraje přes celý dům. Ale to chápu, jedná ze starších dcer měla taky období samoty ve svém pokoji a hlasite hudby. Jenže u kluka se to už dostává do jiných rozměrů. Nedávno jsme s manželem přišli na to, že syn pije. Krom toho je velice agresivní jak na mě tak na nejmladší dceru i na děti naší nejstarší dcery. Včera mi oznámil, že v září do školy už nejde. Že prostě nechce, protože škola je k ničemu. Přitom mu chybí poslední rok. Ale on prostě nechce. Ještě rok zpátky hrával fotbal. S tím taky seknul. Celé dny se jen valí v posteli a když už někam odejde, vrátí se připity. Když mu zakážu někam jít stejně uteče. Manžel často řeší věci ohledně firmy, ale když je doma kluk by si nikdy nedovolil odejít i přes můj zákaz. Nepomáhá domlouvani ani řvani. Minulý týden to ale přesáhlo všechny meze. Nejmladší holka nesla psovi granule a když procházela okolo s nových dveří zakopla a spadla. Tudíž granule vyspala. Hned pohotově se hnala pro vysavač a zacla vysávát malé kousky granulí. Na což syn vyletěl z pokoje (cca v 15 hod. Odpoledne) a zacal po ni ječet s tím, ať mu nedělá naschvály když on chce spát. Samozřejmě jsem hned šla zkontrolovat, co tak strašného mu ta holka dělá, že musí řvát přes celý barák. Holka mu teda s klidem předala vysavač se slovy ať si to teda vysaje sám, když ona nemůže. Na což on na ni skočil, povalil ji na zem a zacal ji mlátit. Samozřejmě chlapec schytal od otce pár facek a od te doby nekomunikuje s nikým. Už ani holka nechce zůstávat doma beze mě, když jdu nakoupit. Musí jít se mnou. Bojí se ho. Prý ji nikdy nic krom tohoto incidentu neudělal, ale upřímně tomu vubec nevěřím. Tahali jsme to z ní s manželem oba a bez úspěchu. Trohhu naděje jsem vkladala do toho, že to z ní vytáhne aspoň nejstarší dcera když už nám se svěřit nechtěla. Holka si ale stále stojí za tím, že ji bratr nic neudělal, přitom když chci jít nakoupit skoro mi brečí že ona jde se mnou že doma nebude. Syn se odhadoval snad se všemi svými sourozenci odjakživa. Vždycky všechny konflikty vyvolal on. Nezabírá na něj ale opravdu nic, domlouvani ani řvani. A já už fakt nevím co s ním. Do školy prý už nejde tak nevím, co si představuje že s ním bude. Prý se nemám starat :nevim: ale přece nenechám jednoho pubertálního kluka rozbijet celou rodinu. :cert: nevim, kde jsem mohla udělat chybu, vždycky jsem se mu věnovala, povídala si s ním tak samo i manžel. Ten se mu ze všech dětí věnoval snad nejvíce - jediný syn. Manžel se v něm viděl snad každý den spolu hráli fotbal, jezdili spolu na čtyřkolkach i na motorce, bral syna i na hokejové i fotbalové zápasy. Tohle naše holky nikdy dělat nechtěly tak se manžel našel aspoň v něm, ale i s holkama měl perfektní vztah. Ale před rokem se v něm něco změnilo a od te doby to je opravdu zlo.

Nechala bych na manzelovi, at ho srovna. Ty jsi zenska a zjevne na nej kratka. Takze at mu stanovi nejaka pravidla, na kterych se dohodnete. Pokud nechce chodit do skoly, ok, ale bude pracovat a prispivat na domacnost. Pokud ted ma nejake kapesne, zatrhla bych mu ho. Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.7.20 17:10
@Anonymní píše:
@JancaS84
Drog jsem se obávala taky. Naštěstí jsem u něj nic nenašla. Jen flašku nějaké vodky. O čemž se samozřejmě odmítal bavit, ale nymyslim si, že by flaska způsobila takovou agresi a podrážděnost.

Jak jako odmital bavit?? 8o je mu 17!jestli si doma schovava lahve s tvrdym alkoholem, je to stejnej prusvih jako drogy. Co na to manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
23.7.20 17:14
@Anonymní píše:
@JancaS84

Tak on je nemusí mit doma. Co ty steroidy, neni teď třeba nějak víc namakany? Jinak ho bude muset srovnat víc táta když ty na něho neplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.20 17:17

@unuděná
Kapesné žádné nemá, nedostava ho od doby co se u něj našla ta láhev. Už to nějaké 2-3 měsíce budou. S tou školou si trvá na tom, že tam nepůjde a na brigádu prý taky ne. Že se hned v žáři stěhujeme a my mu prý budeme muset platit výživné. Což samozřejmě bych proti tomu nic neměla, kdyby se choval tak jak by měl. Jedna z dcer se odstěhovala v 18 kvuli školy, aby nemusela dojíždět na internát a protože školu ještě neměla dokončeno, ochotně jsme ji s manželem přispívali. Ale to byl úplně jiný případ. Ona se snažila a školu dokončit a chtěla a taky dokončila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.20 17:18

@JancaS84
To vůbec :mrgreen: typuju mu tak maximálně 60 kg a to určitě přeháním.

• Citovat
  • Upravit
14955
23.7.20 17:22

No, mě napadlo, jestli se mu nerozjíždí nějaká duševní nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.20 17:29

No ja bych klidne udelala test na drogy, myslim, ze z vlasu by se to melo zjisit a cena taky neni uplne mimo…zkuste pogooglit. Jako kdby to doslo fakt za hranu tak asi jediny reseni je poslat kluka do ustavu - hlavne pokud by se ty drogy prokazaly.

• Citovat
  • Upravit
pet p
23.7.20 17:38

A jak se s ním bavíte? Nechceš zkusit „aktivní naslouchání“?

• Citovat
  • Upravit
53190
23.7.20 17:42
@Anonymní píše:
@unuděná
Kapesné žádné nemá, nedostava ho od doby co se u něj našla ta láhev. Už to nějaké 2-3 měsíce budou. S tou školou si trvá na tom, že tam nepůjde a na brigádu prý taky ne. Že se hned v žáři stěhujeme a my mu prý budeme muset platit výživné. Což samozřejmě bych proti tomu nic neměla, kdyby se choval tak jak by měl. Jedna z dcer se odstěhovala v 18 kvuli školy, aby nemusela dojíždět na internát a protože školu ještě neměla dokončeno, ochotně jsme ji s manželem přispívali. Ale to byl úplně jiný případ. Ona se snažila a školu dokončit a chtěla a taky dokončila.

Tak ho klidne usad, ze vyzivne na nej platit budete maximalne do 18ti (jako student by mel narok do ukonceni studia max do 26ti) a az po urceni soudem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.20 17:45

Nemyslím, že to musí být nutně drogy :nevim: puberta někdy jde dohromady s agresivitou. Máme takový případ doma (ikdyž tam je ještě i diagnóza). Pravidla ať mu nastaví manžel, když na tebe prdí. A pokud se chce odstěhovat, tak ať :nevim: bude si muset najít práci atd. Pokud neplánuje studovat budete mu výživné platit jen dokud nekončí školu/do 18. Pokud se vyprdne na školu jako dospělý nic mu nebudete muset platit. Ono ho to přejde až zjistí, že do práce bude muset. Myslím, že je to jen období a umoudří sex jak z tohoto období odroste. Ale zlehčovat mu to fakt nemusíte. Dceru bych doma nenechávála a při dalším takovém excesu bych na klacka pustila otce. Mlátit 11 holku? 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
23.7.20 17:49

Navic, jak si predstavuje, ze se odstehuje? Copak on ma nasetreno nekolik desitek tisic na kauci a vybaveni najemniho bytu? Zvladne mesicne platit najem? Nevin, jak to funguje, ale podle me vase vyzivne nemusi byt ani zdaleka tak vysoke, jake bude mit naroky na bydleni, stravu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí