Problemový syn 15 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20813
27.1.22 20:53

Dobrý den.

Zakladatelka diskutovala sama se sebou, čehož jste si všimli…
Vzhledem k tomu, že zakladatelčin nick zde nemá žádnou historii a ani nijak neodhaluje její pravou identitu mimo prostředí internetu, anonymitu jsem jí za porušování pravidel u základního příspěvku zrušila, na což byla upozorněna.

Hezký den všem.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.1.22 20:57
@Anonymní píše:
Ano je to soukromý placený gympl

No tak to je jasný. Vyndejte ho ze školy a dejte ho na normální školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13130
27.1.22 21:02
@Anonymní píše:
@Magical-eyes @niko999 @Akve
Já si to tady určitě vypisuju a trávím nad tím čas aby mi potom přeplo a napsala jsem tohle

Proč lžeš? A v čem ještě??
Je ti 14 a pustila sis fantazii na špacír?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.1.22 21:09
@Anonymní píše:
Ahoj… 😊 Napíšu ti mou vlastní zkušenost… Byla jsem úplně to samé, co tvůj syn. Lehké drogy, alkohol, útěky z domova oknem, dvojky z chování, atd. Škola navrhovala diagnostický ústav, maminka zoufalá souhlasila, ale tatínek řekl, že v žádném případě, protože se tím vše ještě zhorší… Že je to jen mé období, jinak jsem hodná, chytrá, atd. A že tohle by byla cesta do pekel - dodnes jsem mu za to strašně vděčná 🙏 ❤️️ Co mi pomohlo… Rodiče udělali dost radikální krok… Maminka mi doprovázela do školy, vyzvedávala mě, neměla jsem klíče od bytu, nesměla jsem zavírat dveře do pokoje, aby mě měli stále na očích, neměla jsem telefon, nic. Další podmínka byla, že začnu chodit k psychologovi a jediným ústupkem bylo, že jsem si ho mohla sama zvolit, protože první dva mi těžce nesedli. Pak jsme našli psycholozku, která pracovala i v centru pro drogově závislé a ta mi dost pomohla. Nejdůležitější bylo, aby mě odrizli od těch „kamarádů“… Nesměla jsem opravdu nikam, ani vynést koš před barák… Napřed jsem rodiče úplně ignorovala, dokonce jsem je ani nezdravila(parchant, já vim🙈),doma jsem nekomunikovala, jak jsem nic nesměla, věnovala jsem se jen učení a knížkám. A samozřejmě jsem teda musela fungovat doma. Po pár týdnech, měsících a několika návštěv psycholozky(chodila jsem někdy sama, někdy s rodiči) mi to začalo docházet, že mi tohle nebaví, nevyhovuje, že je to všechno zbytečné a kamarádi vlastně žádní kamarádi nejsou a sama jsem hledala cestu, jak si vybudovat zpět důvěru rodičů a začala jsem fungovat. Tobě bych radila určitě změnit školu, i za cenu toho, že by měl jít do učení… Maturitu může udělat i tak. Když půjde na jinou střední, půjde znova do prváku, takže pět let školy… Když vyberete nějaké učení, které ho bude bavit, můžete se domluvit, zda ho ještě nevezmou do prváku, tři roky + dva roky nástavba, maturitu má také za pět let, takže časově nic neztratí a ne, vážně není pravda, že na ucilistich jsou ještě horší party. Ty party jsou úplně všude a jen záleží na tvém synovi, zda to uchopí jako novou příležitost, nebo ne. Naopak bych si to v sobě prehodnotila a brala jako výhodu, že může mít řemeslo, maturitu a dveře na VŠ má také otevřené ;) Všechno sebrat, všude hlídat, kontrolovat věci, vyhazovat vše, co najdeš… Klidně mu každý den říct, ať vysype kapsy a trávu, cigarety, všechno zahodit, včetně zapalovacu. Bez odborníka se neobejdete… A nějaké rady, že máš patnáctileteho kluka vyhodit, na ty prosím vůbec nekoukej. Jednej s ním jako se sobě rovným… Chceš být dospělý? Chceš, ať se tak k tobě chováme? Tak si to musíš zasloužit… Zatím se chováš jako rozmazlene dítě, které vše může a zkouší, kam až mu dovolíme zajít. Chceš telefon? Fajn, ok, ukaž, že dva týdny fungujes a necháme ti ho na hodinu denně… A víš co je nejdůležitější? Důslednost… I když se může stát, že ti syn řekne ošklivé věci… Jaká jsi strašná, že tě nenávidí, těší se, až se tě zbaví,… Bude ti to rvát srdce, ale nesmíš covnout ani o centimetr. On to časem pochopí :hug: Kdyby to byl průserář odjakživa, je to něco jiného… Ale tohle je vážně jen období a já věřím, že když s manželem potahnete za jeden provaz, budete důslední, ale zároveň syn bude vědět, že jste tu pro něj, všechno zvládnete :hug: Moc Vám držím pěsti pro štěstí :srdce: :hug: :srdce:

Respekt :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.1.22 21:16

Aha :roll: takže zakladatelka trolí. To je úroveň.  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.22 16:42

Tak tedy pisu) bylo mi 14, když jsem se party chytla a z marihuany byla přestupní stanice okamzite pervitin) trvalo to tak 5 měsíců než jsem navázala. Útěky z domu, alkohol, tráva, pervitin, kokain, extáze a mnoho dalších…
Co pomohlo??
Odstěhovali mě z města k rodine, kde jsem nesměla ani na krok. Ano dostala jsem se z toho)
Vyhrožovali léčebnou, bylo mi vše jedno. Nezajímalo mě co bude zítra.
Musíte ho dostat z města, ústav bych nevolila. Změna školy? Zbytečný, věřte mi.
Vozit do školy i ze školy? Já fetovala hlavně ve škole na záchodě :nevim: lidi jsem měla, zásobu taky. Není to věznice, propasuje tam každý co chce.. prosím o anonym, citlivé osobní informace

• Citovat
  • Upravit
26747
28.1.22 16:48
@Zeoli píše:
Aha :roll: takže zakladatelka trolí. To je úroveň. :zed:

A on někdo skočil na kondomy u 14 a psaní holek do deníčku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.22 17:00

Nojo systém anonymních kyticek odhalil nejednoho neznalého trolla na emiminu :lol: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.22 23:25

S mým synem (17) jsem prožívala skoro to stejné, plus do toho má syn hraniční poruchu osobnosti, takže řešení problémů s ním, bylo vážně náročné.
Zkusím Vám předat nějaké rady, které pomohli.

Nemluvte s ním nuceně, neberte ho někam i když víte, že klade odpor.

Mluvte s ním jako sobě rovným. Váš syn právě zažívá tu část života, kdy si myslí, že ho všichni berou za malé dítě. Snaží se Vám ukázat, že i on má nárok na to, se rozhodovat sám.!BUĎTE K NĚMU UPŘÍMNÁ!
upřímnost je velmi důležitá. Řekněte mu, že ať si klidně chodí v noci ven, ale ať si pamatuje, že jeho maminka nespí, protože má o něj strach. Uvidíte, pomůže to.

Když půjde ven, zeptejte se ho, zda nepotřebuje peníze. Že mu klidně na ty cigarety dáte.

Vše okolo drog mu pečlivě vysvětlete, řekněte mu, že to je zábava, že jste byla stejná, ale také mu řekněte, že mu to může ublížit, vysvětlete mu, že existuje i toxická psychóza. Věřte mi, lekne se toho.

Všechno okolo návykových látkách, mu musíte velmi pečlivě vysvětlit, jako lektorka, ne jako rodič. Neříkejte mu jen ty špatné věci, řekněte mu i ty dobré věci.

On to pak nebude brát jako snažení se ho změnit, ale jako snahu mu vysvětlit, že ho chcete jen něco naučit kdyby se cokoli stalo.

Neřešte jeho “sexuální život”. Je to čistě jeho věc. Vždy optimisticky mu sdělte, nezapomeň si ochranu. Ale to ostatní je JEHO VĚC. A hlavně nebojte, za pár let už si žádné sázky s kamarády dělat nebude.

Dejte mu na jevo lásku, péči, starost. Žádné zakazovaní, žádné příkazy.

Občas mu upečte sušenky, dejte si je s ním.

Držím palce, zvládnete to spolu! ;)

• Citovat
  • Upravit
8302
30.1.22 08:17
@Bubla Bůčková píše:
A on někdo skočil na kondomy u 14 a psaní holek do deníčku? :mrgreen:

Lidi jsou různí a možný je fakt všechno. Beru to tak, že když někdo naléhavě žádá o radu a založí si diskuzi, že pravdivě píše. Jinak to postrádá smysl, čas se dá trávit smysluplněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.22 10:11

Dobrý den, přesně vím o čem píšete. Prošla jsem si tím se synem též… A je to běh na. dlouhou trať, tím vás nechci strašit. Ale já v té době přemýšlela přesně jako vy. A věřte mi že to nemá konce. Co nocí jsem se najezdila a hledala mého synáčka, který pod vlivem drog a partou kamarádů která byla vždy na prvním místě, jestli jsou rodiče na pokraji smrti jestli se našim detickam něco stalo nebo ne to bylo až někde na posledním místě. Dcera je o hodně mladší než syn, tak ta byla dnes a denně odsouvána a takhle jsem to vydržela přes rok!!! Práce, domácnost, uklidit, uvařit a po nocích hledat syna který ujíždí s partou a všemi srackami co brali😩 A mám pár známých u policie a pak jednu známou co pracuje v „K“ a s těmi lidmi je dnes a denně. Já se za to styděla jak můj syn který vycházel ze ZŠ s průměrem 1,39 a chtěl do učení-se změnil takovou rychlostí, jak v učení, tak chování a já měla se styděla. Po roce všeho trápení, kdy se opět toulal venku, jsem čekala v kuchyní a kolem půlnoci se otevřely dveře, a ani nevím kde děti vše ve mě vzalo… Místo pozdravu jsem mu řekla ať si sbalí pár věcí a odjíždíme k lékařům, vyvalil na mě oči. A po hodině už jsme seděli v autě a jeli do Fakultní nemocnice, kde jsem ho chtěla nechat ať mi ho dají dohromady ale bohužel mu nebylo ještě ani 16 let. A oni berou od 18 ti. První problém, ale nejdřív pokud někam pojede, musí na 10 dní na detox. Za 14 dní se mi ozvali z Prahy, že můžu umístit syna na detox, myslela jsem si že po 14 dnech bude v pohode. A ne, opravdu ne. Pan primář se mnou mluvil opravdu dlouho a vše vysvětlil, prý léčba u mého syna min na půl roku a v nějaké komunitě. Navrhl nám Mukařov, tam berou ijiz od 15. Nejdřív chlapeček nechtěl. Ale pak přikývl… A tam byl přes půl roku, poprvé jsem měla možnost ho navštívit až za 4 měsíce Bylo to hrozne. Pro matku příšerné muka. Ale musím říct že je už přes rok z komunity doma, stále o všem mluvíme, je to tenký led. Ale má práci, a já a celá rodina mu moc fandíme a snažíme se všichni. Hrozně moc bych vám chtěla popřát mnoho sil, budete je určitě potřebovat, věřte mi že vím o čem mluvím. Držím palečky a kdyby jste si chtěla někdy o tom promluvit napište, to pomáhá. Cokoliv byste chtěla vědět ráda odpovím. A synovi pevné nervy, to zvládnete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.22 10:28

@Big boss krásnej film ;) a smutnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.1.24 07:49

Dobrý den, řeším úplně to samé. Mohu se prosím zeptat, jak to dopadlo?… co pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí