Problémový syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
24.11.11 21:22
Anonymní píše:
zoubky píše:
Anonymní píše:
zoubky píše:
Anonymní píše:
wildcat píše:
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu. ;)
To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti. :nevim:
Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“ :roll:
O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřív :( Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.
Já to myslela spíš tak, že by se tatínek probudil a víc by se zapojil do společné výchovy, aby se z toho syn dostal :think:
O tom právě silně pochybuji.No snad to zvládnu nějak .Mám navíc moc rizikové těhu .Mám strach ted o vše.

Ještě jsme přihodila EDIT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 21:28

kdyby měl jaký koli zájem,nedopadlo to takhle.Kdyby byli soudy takový jaký mají být.Nedopadlo by to takhle.Oni mají další dvě děti.Ale jen mají.Nějak se o ně moc ani nestarají.Jeho partnerka špatná není .ale je na vše sama.s ní je řeč.Ale stejně jak já kluka nezvládá.A můj partner je příliš často na cestách na to aby mohl zasáhnout.

• Citovat
  • Upravit
9867
24.11.11 21:50
Jura007 píše:
Sice nevím, kolik synovi je, ale v pubertě už je ten pravý čas na to, aby siněkteré věci uvědomil. Třeba to, že nezaplacená pokuta za jízdu načerno ho nažene do náruče exekutorovi. (Měli jsme takového osmnáctiletého kluka v práci, matka ho vyhodila právě kvůli exekuci. Načerno ale jezdit nepřestal, takže exekucí přibývalo…)
Nebo jestli si třeba uvědomuje že flákání střední školy (nebo odmítnutí tam vůbec nastoupit) ho doživotně odsoudí k výkonu pomocných prací nebo k výdělkům na hraně zákona. Ale jen spekuluju, protože jsem se nic konkrétního nedočetl…

Juro, jsi mimo realitu - děcka budoucí pracovní zařazení naprosto nezajímá… Ani exekuce, ani studium…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.11.11 21:54

Asi máš pravdu, Lesi - no ty to musíš vědět líp :lol: . V tom případě chudáci rodiče… Asi bych doma zavedl polovojenskou výchovu jak ve staré Spartě… :think: A mohli by zkusit si stěžovat na sociálce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 21:59
Jura007 píše:
Asi máš pravdu, Lesi - no ty to musíš vědět líp :lol: . V tom případě chudáci rodiče… Asi bych doma zavedl polovojenskou výchovu jak ve staré Spartě… :think: A mohli by zkusit si stěžovat na sociálce…

Zkoušela jsem to po dobrém po zlém.Nemysli si že mně to netrápí.Opravdu ho nic nezajímá… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9867
24.11.11 22:06
Anonymní píše:
Jura007 píše:
Zkoušela jsem to po dobrém po zlém.Nemysli si že mně to netrápí.Opravdu ho nic nezajímá… :nevim:

Já vím. Jediná rada je přežít. Nebo zrušit střídavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.11.11 22:06

Zakladatelko, nezávidím - a myslím, že bez spolupráce dalších osob toto nevyřešíš. Ale napadá mě jedna inspirace (teda hodně drastická): synek způsobil rodině jednu exekuci, naštěstí menšího rozsahu. Noa rodiče dali na spíž a na ledničku zámky a synovi oznámili, že bude dostávat jídlo na příděl. Zároveň mu zakázali přístup třeba do garáže a do dílny - měli tam zahradní techniku skoro za čtvrt miliónu. Tak aby ji neodtáhnul třeba do zastavárny. A ještě musel útratu kapesného vyúčtovávat do koruny. Když se vztekal, že na to nemají právo, tak mu s ledovým klidem odpověděli: ty taky nemáš právo tahat nám do baráku exekutora - a už se ti to podařilo. Tak budeš zticha a budeš poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 22:14
Jura007 píše:
Zakladatelko, nezávidím - a myslím, že bez spolupráce dalších osob toto nevyřešíš. Ale napadá mě jedna inspirace (teda hodně drastická): synek způsobil rodině jednu exekuci, naštěstí menšího rozsahu. Noa rodiče dali na spíž a na ledničku zámky a synovi oznámili, že bude dostávat jídlo na příděl. Zároveň mu zakázali přístup třeba do garáže a do dílny - měli tam zahradní techniku skoro za čtvrt miliónu. Tak aby ji neodtáhnul třeba do zastavárny. A ještě musel útratu kapesného vyúčtovávat do koruny. Když se vztekal, že na to nemají právo, tak mu s ledovým klidem odpověděli: ty taky nemáš právo tahat nám do baráku exekutora - a už se ti to podařilo. Tak budeš zticha a budeš poslouchat.

Tresty samozřejmě budou.Zákaz pc .Tel pouze na požádání.Ven?Kdepak to by šel za partou.Návštěva psychologa a taky jsem jasně řekla.Pokud nebude dělat to co má,rozloučí se i se školou a přestoupí.Tak jsem zvědavá jak to bude dál.A samozřejmě to musí respektovat otec.Pokud tam to nebude je to vše v háji.Každopádně vám díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
18305
24.11.11 22:18

Opravdu si myslím, že pro tebe jako „osamělého bojovníka“ (pokud ostatní nebudou spolupracovat) to bude asi těžko proveditelné. Ale spolupracovat by teda měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 22:22
Jura007 píše:
Opravdu si myslím, že pro tebe jako „osamělého bojovníka“ (pokud ostatní nebudou spolupracovat) to bude asi těžko proveditelné. Ale spolupracovat by teda měli.

Musím ,alespoň někdo musí.Když to nepujde po dobrém bude to muset jít po zlém,Snad to já a miminko v bříšku zvládne.Moc mi na něm záleží je to moje první dítě.I když dělá to co dělá .Tak je to selhání naše ne jeho. :nevim: prostě mu chci pomoct najít cestu a pomoct k tomu aby si lecos uvědomil_Snad se mi to povede.Děkuju moc..

• Citovat
  • Upravit
23847
24.11.11 22:32

A co se domluvit s exovou současnou ženou? Píšeš, že je rozumná, evidentně to spíš řídí ona, když je ex věčně v pr..... Jak chceš, aby se puberťák choval „normálně“, když žije v nenormálních podmínkách? Zrušila bych střídavku a je jedno, jestli se ve finále rozhodnete, že bude bydlet u otce nebo u matky (rozmysli si, jestli ho fakt zvládneš, když jsi těhotná). Když s tím bude souhlasit i otec, soud vás snad vám musí vyhovět, ne? U koho je syn radši, mluvila jsi s ním o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 22:39
Gina108 píše:
A co se domluvit s exovou současnou ženou? Píšeš, že je rozumná, evidentně to spíš řídí ona, když je ex věčně v pr..... Jak chceš, aby se puberťák choval „normálně“, když žije v nenormálních podmínkách? Zrušila bych střídavku a je jedno, jestli se ve finále rozhodnete, že bude bydlet u otce nebo u matky (rozmysli si, jestli ho fakt zvládneš, když jsi těhotná). Když s tím bude souhlasit i otec, soud vás snad vám musí vyhovět, ne? U koho je syn radši, mluvila jsi s ním o tom?

Co myslíš kde je pubošovi lépe.Tam kde nemusí nic a kde se o něj nestarají,nebo tam kde musí něco dělat???Myslím že odpoveď zní jasně.Pujde k tatínkovi a to já mu podepíšu ortel toho že bude jako jeho otec,.K ničemu.Že mu práce nebude vonět atd..O výchovu jsem žádala v jeho cca 6 letech nepovím přesně.A soudy???Proboha kde to žiješ,.Tam vládnou peníze.Dodnes si vzpomínám jak ně mně soudkyně řvala jak to že jsem to synovi neřekla že ho chci k sobě.A nepomohlo ani to že jsem s ejí snažila vysvětlit že chi radu psychologa že jsem si vědoma toho že se to potáhne.Víš co se stalo???Zamítala mi to.Nevěřím ve spravedelnost soudů.Já pokud ho chci .Musím něco v ruce mít.Snadno se mluví těm kteří tuto problematiku neznají.A vážím si těch který do toho vidí,nebo si tím prošli.

• Citovat
  • Upravit
17221
28.11.11 11:39

K psychologovi je možné zajít i bez syna. Skoro bych řekla, že je to lepší, protože pak může člověk psychologovi říci i věci, o kterých by se před synem nemluvilo a které mohou mít na synovo chování vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverien
14.2.12 13:13
alifie píše:
K psychologovi je možné zajít i bez syna. Skoro bych řekla, že je to lepší, protože pak může člověk psychologovi říci i věci, o kterých by se před synem nemluvilo a které mohou mít na synovo chování vliv.

Souhlasím, nejdřív bez syna a pak se uvidí, možná si bude chtít psycholog promluvit i s ním.
Jinak doporučuji knihu Potřebuji tvou lásku (Ross Campbell), mohlo by to pomoci… :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML