Problémový syn

Anonymní
24.11.11 19:59

Problémový syn

Ahoj Prosím nemáte někdo zkušenost?Syn nám bere peníze doma.Je ve střídavé péči od 3 let.Vše bylo ok do puberty cca 10 let.Otec rozmazluje.Já vychovávám.Od loňského roku fláká školu.Přepisoval známky.Letos rovnou trhá listy z žákovské.Nevím si sním rady. :think: :( Zhoršení v chování i prospěchu.Prostě vše je na houby.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8561
24.11.11 20:19

Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
24.11.11 20:21

urcite promluv s otcem, i on prece musi mit zajem na tom, aby kluk spatne nedopadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 20:22
wildcat píše:
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu. ;)

To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
586
24.11.11 20:22

Nemá pořádné zázemí. Lítá od čerta k ďáblu. Matka brojí proti otci, otec nevíme… Přišel do puberty, období vzdoru, hledá sám sebe, vymezuje se. Do toho jsou na něj v tomto věku kladeny stále další a další nároky.
Pro dítě je zásadní mít stabilní rodinu, doporučila bych nepracovat ani tak na něm a na jeho chování, jako spíš na tom, co mu můžeš ty a jeho otec nabídnout.
Pak se zkus jít poradit třeba do školy nebo do nějaké poradny. Synovi by prospělo pohybovat se v nějaké zdravé společnosti, třeba ho zkus nasměrovat na nějaký koníček - někam by pravidelně docházel atd.
Jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 20:28
honeymoney píše:
Nemá pořádné zázemí. Lítá od čerta k ďáblu. Matka brojí proti otci, otec nevíme… Přišel do puberty, období vzdoru, hledá sám sebe, vymezuje se. Do toho jsou na něj v tomto věku kladeny stále další a další nároky.
Pro dítě je zásadní mít stabilní rodinu, doporučila bych nepracovat ani tak na něm a na jeho chování, jako spíš na tom, co mu můžeš ty a jeho otec nabídnout.
Pak se zkus jít poradit třeba do školy nebo do nějaké poradny. Synovi by prospělo pohybovat se v nějaké zdravé společnosti, třeba ho zkus nasměrovat na nějaký koníček - někam by pravidelně docházel atd.
Jinak nevím.

Koníček.Od mala ho otec vede k pc.Já ne.Já k povinostem a hýbat se.Jsem ráda že jezdí na kole.Vše bylo Ok než umřela jeho matka .cca do 10 let.Já vždy fungovala jako výchovná a zlá.U otce to bylo naopak.Nepřišla jsem sem aby si soudila,přišla jsem o radu.Nikdy bych své dítě neštvala proti otci.Vždy chci to nejlepší a chtěla jsem .sama za to platím.Nemysli si.Ze školy volají mně ne otci.Je těžké vysvětlit 13 puboši že chci aby se učil,měl výsledky ve škole slušně se choval a doma občas pomohl.Do 6 třídy měl i známky hezké i vyznamenání.Nyní 4 a problémové chování plus krádeže obnosů doma.Jak u otce tak u mně,.Kapesné dostává.

• Citovat
  • Upravit
18305
24.11.11 20:29

Sice nevím, kolik synovi je, ale v pubertě už je ten pravý čas na to, aby siněkteré věci uvědomil. Třeba to, že nezaplacená pokuta za jízdu načerno ho nažene do náruče exekutorovi. (Měli jsme takového osmnáctiletého kluka v práci, matka ho vyhodila právě kvůli exekuci. Načerno ale jezdit nepřestal, takže exekucí přibývalo…)
Nebo jestli si třeba uvědomuje že flákání střední školy (nebo odmítnutí tam vůbec nastoupit) ho doživotně odsoudí k výkonu pomocných prací nebo k výdělkům na hraně zákona. Ale jen spekuluju, protože jsem se nic konkrétního nedočetl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Quarts
24.11.11 20:29

KačuliKačko,

prosím tě dala by jsi sem kontakt na tu psycholožku, ke které jsi šla se synem, když v 11 letech vzal doma peníze, jak jsi uvedla v jiné diskusi. Píši, protože moc pomohla a tvůj syn to poté již neudělal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.11 20:32
Quarts píše:
KačuliKačko,prosím tě dala by jsi sem kontakt na tu psycholožku, ke které jsi šla se synem, když v 11 letech vzal doma peníze, jak jsi uvedla v jiné diskusi. Píši, protože moc pomohla a tvůj syn to poté již neudělal.

Musím k psychologovi jen nevím zdali ho tam dovleču.Podle táty je vše ok. :( Klukovi bude v unoru 13 .Myslim že se špatně nemá.

• Citovat
  • Upravit
17226
24.11.11 20:35
Anonymní píše:
wildcat píše:
To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti. :nevim:

Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 20:37
zoubky píše:
Anonymní píše:
wildcat píše:
Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“ :roll:

O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřív :( Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.

• Citovat
  • Upravit
586
24.11.11 21:11

Omyl, já nikoho nesoudím. Jen vím, že jak dítě vyroste závisí na tom, v čem vyrůstá. Tím, že o něj v uvozovkách zlomíte rákosku, si asi nepomůžete. Změnit se musí i jeho okolí, ne jen on sám. Samozřejmě musí mít nastavené hranice a být veden k tomu, aby plnil nějaké povinnosti. To ale nestačí.
Je mu 13 let a může být i hůř, jak bude růst, bude potřebovat více peněz atd., a také vás bude poslouchat ještě méně, bude víc pryč z domu a ztratíte vliv úplně.
Ideální by bylo, kdyby jste na terapii začali chodit společně. Ten problém není čistě v synovi, ale v rodinném systému jako celku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.11.11 21:18

Přidávám se k názoru honeymoney.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
24.11.11 21:19
Anonymní píše:
zoubky píše:
Anonymní píše:
wildcat píše:
O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřív :( Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.

Já to myslela spíš tak, že by se tatínek probudil a víc by se zapojil do společné výchovy, aby se z toho syn dostal :think: Prostě to chce společnými silami se postarat o klid mezi vámi dvěma. Oba byste se měli spojit a synovi pomáhat doma i u psyhologa :nevim:

Příspěvek upraven 24.11.11 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 21:21
zoubky píše:
Anonymní píše:
zoubky píše:
Anonymní píše:
wildcat píše:
Já to myslela spíš tak, že by se tatínek probudil a víc by se zapojil do společné výchovy, aby se z toho syn dostal :think:

O tom právě silně pochybuji.No snad to zvládnu nějak .Mám navíc moc rizikové těhu .Mám strach ted o vše.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML