Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu. ![]()
urcite promluv s otcem, i on prece musi mit zajem na tom, aby kluk spatne nedopadl
wildcat píše:
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu.
To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti. ![]()
Nemá pořádné zázemí. Lítá od čerta k ďáblu. Matka brojí proti otci, otec nevíme… Přišel do puberty, období vzdoru, hledá sám sebe, vymezuje se. Do toho jsou na něj v tomto věku kladeny stále další a další nároky.
Pro dítě je zásadní mít stabilní rodinu, doporučila bych nepracovat ani tak na něm a na jeho chování, jako spíš na tom, co mu můžeš ty a jeho otec nabídnout.
Pak se zkus jít poradit třeba do školy nebo do nějaké poradny. Synovi by prospělo pohybovat se v nějaké zdravé společnosti, třeba ho zkus nasměrovat na nějaký koníček - někam by pravidelně docházel atd.
Jinak nevím.
honeymoney píše:
Nemá pořádné zázemí. Lítá od čerta k ďáblu. Matka brojí proti otci, otec nevíme… Přišel do puberty, období vzdoru, hledá sám sebe, vymezuje se. Do toho jsou na něj v tomto věku kladeny stále další a další nároky.
Pro dítě je zásadní mít stabilní rodinu, doporučila bych nepracovat ani tak na něm a na jeho chování, jako spíš na tom, co mu můžeš ty a jeho otec nabídnout.
Pak se zkus jít poradit třeba do školy nebo do nějaké poradny. Synovi by prospělo pohybovat se v nějaké zdravé společnosti, třeba ho zkus nasměrovat na nějaký koníček - někam by pravidelně docházel atd.
Jinak nevím.
Koníček.Od mala ho otec vede k pc.Já ne.Já k povinostem a hýbat se.Jsem ráda že jezdí na kole.Vše bylo Ok než umřela jeho matka .cca do 10 let.Já vždy fungovala jako výchovná a zlá.U otce to bylo naopak.Nepřišla jsem sem aby si soudila,přišla jsem o radu.Nikdy bych své dítě neštvala proti otci.Vždy chci to nejlepší a chtěla jsem .sama za to platím.Nemysli si.Ze školy volají mně ne otci.Je těžké vysvětlit 13 puboši že chci aby se učil,měl výsledky ve škole slušně se choval a doma občas pomohl.Do 6 třídy měl i známky hezké i vyznamenání.Nyní 4 a problémové chování plus krádeže obnosů doma.Jak u otce tak u mně,.Kapesné dostává.
Sice nevím, kolik synovi je, ale v pubertě už je ten pravý čas na to, aby siněkteré věci uvědomil. Třeba to, že nezaplacená pokuta za jízdu načerno ho nažene do náruče exekutorovi. (Měli jsme takového osmnáctiletého kluka v práci, matka ho vyhodila právě kvůli exekuci. Načerno ale jezdit nepřestal, takže exekucí přibývalo…)
Nebo jestli si třeba uvědomuje že flákání střední školy (nebo odmítnutí tam vůbec nastoupit) ho doživotně odsoudí k výkonu pomocných prací nebo k výdělkům na hraně zákona. Ale jen spekuluju, protože jsem se nic konkrétního nedočetl…
KačuliKačko,
prosím tě dala by jsi sem kontakt na tu psycholožku, ke které jsi šla se synem, když v 11 letech vzal doma peníze, jak jsi uvedla v jiné diskusi. Píši, protože moc pomohla a tvůj syn to poté již neudělal.
Quarts píše:
KačuliKačko,prosím tě dala by jsi sem kontakt na tu psycholožku, ke které jsi šla se synem, když v 11 letech vzal doma peníze, jak jsi uvedla v jiné diskusi. Píši, protože moc pomohla a tvůj syn to poté již neudělal.
Musím k psychologovi jen nevím zdali ho tam dovleču.Podle táty je vše ok.
Klukovi bude v unoru 13 .Myslim že se špatně nemá.
Anonymní píše:wildcat píše:To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti.
Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“ ![]()
zoubky píše:Anonymní píše:Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“wildcat píše:To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti.
O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřív
Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.
Omyl, já nikoho nesoudím. Jen vím, že jak dítě vyroste závisí na tom, v čem vyrůstá. Tím, že o něj v uvozovkách zlomíte rákosku, si asi nepomůžete. Změnit se musí i jeho okolí, ne jen on sám. Samozřejmě musí mít nastavené hranice a být veden k tomu, aby plnil nějaké povinnosti. To ale nestačí.
Je mu 13 let a může být i hůř, jak bude růst, bude potřebovat více peněz atd., a také vás bude poslouchat ještě méně, bude víc pryč z domu a ztratíte vliv úplně.
Ideální by bylo, kdyby jste na terapii začali chodit společně. Ten problém není čistě v synovi, ale v rodinném systému jako celku.
Anonymní píše:zoubky píše:O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřívAnonymní píše:Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“wildcat píše:To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti.
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu.Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.
Já to myslela spíš tak, že by se tatínek probudil a víc by se zapojil do společné výchovy, aby se z toho syn dostal
Prostě to chce společnými silami se postarat o klid mezi vámi dvěma. Oba byste se měli spojit a synovi pomáhat doma i u psyhologa ![]()
Příspěvek upraven 24.11.11 v 21:21
zoubky píše:Anonymní píše:Já to myslela spíš tak, že by se tatínek probudil a víc by se zapojil do společné výchovy, aby se z toho syn dostalzoubky píše:O otce mi nejde,nechci aby kluk byl zničený.Už jsem i žádla kdysi do péče.Ale defakto mně od soudu vyhodili že jsem si nestěžovala dřívAnonymní píše:Psychologa určitě. JInak bych tatínkovi „účtovala škody“wildcat píše:To mě i napadlo ,jen ho tam dostat.Když je tatínek vlastně taky proti.
Myslím že to je na dětského psychloga nebo nějakou tu dětskou poradnu.Otec je laxní ke všemu.Ale jelikož mně nemá rád tak mi kluka nedá.Je to hrozně složité to tady všem vysvětlit.
O tom právě silně pochybuji.No snad to zvládnu nějak .Mám navíc moc rizikové těhu .Mám strach ted o vše.
Ahoj Prosím nemáte někdo zkušenost?Syn nám bere peníze doma.Je ve střídavé péči od 3 let.Vše bylo ok do puberty cca 10 let.Otec rozmazluje.Já vychovávám.Od loňského roku fláká školu.Přepisoval známky.Letos rovnou trhá listy z žákovské.Nevím si sním rady.
Zhoršení v chování i prospěchu.Prostě vše je na houby.