Problémy s 2 a půl letým dítětem

Anonymní
26.11.16 16:02

Problémy s 2 a půl letým dítětem

Předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mě dost osobní.
Můj syn má 2 a půl roku. Většina jeho slovní zásoby je jeho čínština, které mnohdy nerozumím ani já. Jinak jsem počítala, že česky řekne cca 100 slov, které něco označují (třeba boty). Slova spojuje zřídka kdy. Ale co mě spíš trápí je to, že nás s manželem ignoruje, když na něho mluvíme. Prostě nereaguje na pokyny. Nebo spíš reaguje jen na to, co se mu hodí. Je to normální? Neměl by reagovat na všechno? Jinak když na něho zavolám „jonasi“, tak on to zopakuje, ale jinak nereaguje. Vlastně opakuje mnoho věcí, co mu řeknu, ale danou věc neudělá. Dělají to i Vaše děti?
Neoslovuje mě mami, manžela tati, když mu řeknu dej to babičce, tak to neudělá. Snažím se na něho mluvit hodně, ale většinou si melu jen pro sebe a on mě stejne neposlouchá, nebo mi to tak alespoň pripadne :(.
Když mu začnu zpívat nebo čist knížku, tak se začne vztekat a zacpava mi pusu.
Dále Máme problém, že se nechce v žádném případě držet za ruku, A když už ho za tu ruku násilím chytnu, tak se pověsí a řve. Jak toto vyresit? Nejde to po dobrém ani po zlem :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2927
26.11.16 16:16

Ja nevim, nechci vse hazet na obdobi vzoru, ale neni to treba ono? ma vas proste na haku…kdyz necemu rozumi, tak bych si myslela, ze proste rozumi…ze to co nesplni, ze tomu rozumi, ale proste to nechce udelat??jinak 100sloiecek bych rekla, ze je krasny…no, ale ja mam zatim kluka 17,5 mes.,tak se v tom moc jeste nevyznam, pravda je, ze vim, ze rozumi moc dobre a vsemu, ale kdyz mu proste reknu nesmis, tak to je snad jedine cemu „nerozumi“ :) a to se muzu postavit treba na hlavu, ale proste do toho bude mlatit a hazet to na zem…ale kdyz mu reknu, uklid si boticky do botniku, tak si je uklidi…takze asi tak, rozumej jen tomu, cemu chteji previti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
26.11.16 16:20

Typicke dite v obdobi vzdoru ;)

• Citovat
  • Upravit
875
26.11.16 16:27

Jako přes kopírák s naší 2,5 roku dcerou, úplně ve všem :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.11.16 16:58

A reaguje na povel k něčemu příjemnému? Jako třeba „pojď si pro bonbonek“ nebo „půjdeme na hřiště?“. Jestli ne, možná bych zkusila vyšetření sluchu, často mají maminky pocit, že dítě slyší dobře, ale není to tak, jen od malička je na to zvyklé. Mluvení „čínštinou“ by k tomu i sedělo, ale jsou děti, které do tří let neřeknou skoro nic a sluch mají v pořádku. Nu a pokud reaguje skutečně tehdy, když se mu to hodí, pak je to zřejmě opravdu jen období vzdoru a mělo by do čtyř let pomalu ustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
26.11.16 18:30

S tema usima to tak muze byt. Dcera trpi na zvysenou tvorbu mazu a musi ji usi pravidelne 3× do roka cistit na orl a to tam miva krusty. Taky zacala mluvit pozde, pry to muze mit souvislost i s tim, ze mluvila nesrozumitelne, ptz to spatne naposlouchala.

Jinak klasika vzdor. Mrkni na web Nevychova.cz. jsou tam dobre rady.

• Citovat
  • Upravit
31011
26.11.16 20:10

Joj, to by byl taky muj ideal, kdyby me deti reagovaly na vsechno… Selektivni hluchota je mi duverne znama, zato „BONBONEK“ slysi i septem na 100m pri hluku mixeru :mrgreen:. Chozeni za ruku a veseni se znaji duverne moje bolave lokty… Zbytek moc nevim, ale ve 2,5 je to asi v norme. Syn ma taky 2,5 a obdobi vzdoru jak vysite, jen k tomu plynne konverzuje. Jinak synovi zname diagnostikovali vyvojovou vadu reci, ale ten neumel ve trech letech slovo poradne ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.16 21:41

Synovi je 2,5 roku a nemluví. Používá asi 20 slov a to jim rozumím jen já. Teď začal říkat mami, tati a babi - nanu, katu a bobu. Takže ani ta nejlehčí slova neřekne dobře.
Pokud něco nechce, neudělá to. Myslím, že rozumí, ale prostě nechce. Není cvičená opička a to doslova. Je hodně svéhlavý, naše doktorka o něm říká, že je osobnost.
Za ruku už občas chodí, ale je to boj. Jedeme v systému - buď půjdeš za ruku, nebo jedeš v kočáru. Má velký strach z aut, takže kolem silnice jde. Hodně ho baví vozit kočár, takže se drží kočáru a já ho jistím.
Období vzdoru má šílené. Jak není vše podle něj, tak má hysteráky, hází věcmi, kouše… Takže máme jen plastové nádobí :lol:
Vyšetření sluchu bych zvážila a pokud vypadá, že opravdu nerozumí a nejen neposlouchá, tak bych se zmínila doktorce, protože rozumět by měl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML