Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jenver píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. Mám 2,5letého chlapečka a musela jsem bohužel před 2měsíci nastoupit do práce. Hlídá kamarádka a prvních 14 naprosto v pohodě, pak se začal pocuravat, i když je už půl roku bez plin. Teď teda přestal, ale začal zvracet. Doma je naprosto v pohodě, ale jen co ho odvedu ke kamarádce a zavřu dveře, tak zvrací. Během dne klidně i 3×.A já vůbec nevím co dělat.
tak třeba je potřeba, aby byl v domácím prostředí. známé věci a okolí vyvolávají pocit nejistoty, malýmu uplně stačí, že mu odejdes ty.
Taky mě napadlo, jestli by nepomohlo, aby ho kamarádka hlídala u vás doma - jestli to tedy půjde. Asi bych to zkusila jako první možnost a pak řešila dál.
@Jenver zkus sehnat jiné hlídání. Evidentně mu to nesedí, ale nedokáže to ještě vyjádřit ![]()
Tak neco se deje, to ale urcite vis sama.Bud se diteti nezamlouva prostredi, jak uz psaly holky, nebo prave kamaradka.Ja jsem psycho, vsude a ve vsem vidim vzdycky hororo scenare, takze bych se domluvila s kamaradkou na hlidani u nas doma a pokud by to pokracovalo, tak je asi jasne, odkud vitr vane.