Uvolnění předkožky sondou

156
17.9.13 08:27

Uvolnění předkožky sondou

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda někdo byl se synem na uvolnění předkožky sondou a jaký pak byl průběh. Nás obvodní dr. poslala už v roce na urologii, aby na něj koukli, že nejde přetáhnout. Tam nám dali matičku Triamcikolon (nebo tak nějak) a tři měsíce jsme mazali a měli zkoušet přetáhnout, což bylo úplně k ničemu. Po těch třech měsících mi řekli, že to nejde a že mu to objede sondou. Já na to vůbec nebyla připravená…no hrůza a děs. Malý šíleně plakal, celý pindík od krve…hrůza :,( Po pár týdnech mazání framykoinem se to zahojilo a teď už jde krásně celý přetáhnout. Co mě ale vadí je, že ačkoli poctivě denně přetahujeme a myjeme vodou, tak občas se mu tam udělá zase ten mázek (takový, kterým byla ty kůžička přilepená) a vůbec nejde smýt :nevim: Když se mi to nepovede, tak mu pak zčervená celá špička kůžičky a bolí…teď je synovi 20 měsíců a pořád to je stejné, 1× nebo 2× do měsíce se to tak stane..nemáte někdo podobný problém? Čím to mažete nebo umýváte? Nemáte nějaký dobrý tip? Ještě bych jen chtěla říct všem odpůrcům přetahování proč jsem nechala syna tak „trápit“, můj můž totiž měl celé dětství právě stejný problém, bohužel tenkrát se to násilně nepřetahovalo, tak ho nechali asi do 10-ti let trápit s neustálými záněty a pod. A nakonec stejně skončil na té sondě :? Takže jsem se rozhodla, že to u syna budu řešit raději hned, snad to bylo správné… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ily
458
17.9.13 08:47

Uz v roce? Vzdyt mel chudacek jeste spoustu casu, takovou dr bych zvazila!
Moje dr rikala, ze do trech let ma sam spoustu casu a kdyz se to samo neudela, pocka se jeste max do peti let a pak az se to nejak resi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
17.9.13 08:49

No, my tedy přetahování neřešili, v roce mu taky kůžička přetáhnout nešla, uvolnila se postupně sama někdy mezi druhým a třetím rokem… nebo sama, řekla bych, že hlavně tím, jak si s pindíkem hrál 8)
A co se mytí týká, tak myjeme normálně miminkovskou mycí emulzí a pokud ho má červeného, tak po umytí namažem kalciovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.9.13 08:59

No, ja teda nevim…
Momentalne se na lekarske fakulte vyucuje, ze se nepretahuje, neprovadi sondaz, dokud penis neni schopny mit plnou erekci…

Pokud dite je schopno normalne curat, neni potreba prece nic delat.
Podle me si nesete jen nasledky touhy „neco“ urychlit… A uplne zbytecne…

Sedi vedle me segra (zdravotni sestra) a rika, ze nejlepsi je to nechat dychat, na pripadne zanety framykoin…

• Citovat
  • Upravit
156
17.9.13 09:11

Děkuji za vaše názory, ale jak jsem již psala, prostě to bylo naše rozhodnutí na základě doporučení obvodní lékařky (je to super ženská, která nám s několika jinými problémy moc pomohla, proto jsem jí věřila) a urologa (předpokládala jsem, že ví co dělá). Navíc, jak jsem také psala, si můj muž celé dětství opravdu vytrpěl peklo, což jak doufám chápete nás také ovlivnilo při rozhodnutí. Teď už myslím nemá význam spekulovat jestli to bylo dobře nebo špatně a co se dnes doporučuje :nevim:
Jen jsem chtěla vědět, zda tady je třeba nějaká maminka, která si prošla se synkem podobným zákrokem, jak to pak probíhalo a hlavně co na to zarudnutí a jak smýt ten mázek. Mažeme občas Framykoinem, ale říkám si, že to jsou přeci jen antibiotika, tak by se tím nemělo mazat nějak často. Proto jsem chtěla vyzvědět něco dalšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.9.13 09:18

@Gabi85 Framykoin je prakticky „neskodna“ masticka… Antibiotika, ktera nejsou uzivana vnitrne, muzes pouzivat „libovolne“…

• Citovat
  • Upravit
898
17.9.13 20:50

My byli s klukem v roce taky na urologii na uvolneni sondou (mel opakovane bakterie v moci a IMC) - Framykoinem jsme mazali jen par dni. Pak jsme presli na hermankovou mast z lekarny (to nam poradil ten urolog). V pripade zarudnuti nam i radil koupele v hermanku. Taky bys mohla zkusit Dermazulen - ten se pouziva po rozruseni srostle pipky u holcicek (myslim, ze je v nem hermanek taky) - ze zacatku tak 2× denne a jak zarudnuti ustoupi, tak staci tak 2× tydne.
My ale tu hermankovou mast pouzivame denne - a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
18.9.13 08:15

@monika215 Děkuji za radu, zkusím tu heřmánkovou mast. Zkusím se dneska na ni poptat v lékárně. A mažeš to denně asi po koupání, co? Nedělá se klukovi ten mázek pořád? Nám totiž hrozně a dočetla jsem se, že ten to může zase slepit :? A znovu to absolvovat bych opravdu malému nepřála :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
18.9.13 21:32

@Gabi85
Ano, mazu to kazdy vecer po koupani. Ten mazek se mu nedela stale, ale zhruba 1× do mesice ho tam. Zatim se mu ale znovu tak predkozka neprilepila - spis se dal uvolnuje (sondou mu ji totiz uvolnili jen castecne, aby nemel ten otvor tak uzky a nedrzely se mu tam bakterie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
21.9.13 21:04

No tak já teda nevim…teď mam teda docela nahnáno…byli jsme na 1.roční kontrole a doktorka nás taky poslala na urologii…že mu to,,uvolní"…to znamená uvolní tou sondou?? Když jsem se ptala, jestli máme přetahovat tak říkala, že je čas a teď mi řekne, že to má zúžený a ať jdeme na uro… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
21.9.13 21:06

Můžete mi prosím někdo popsat detailně, jak to uvolnění sondou probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
22.9.13 20:59
@mamca87 píše:
Můžete mi prosím někdo popsat detailně, jak to uvolnění sondou probíhá?

Ta sonda je takova tenka kovova tycka zakoncena malinkou kulickou - a tou malemu pindika mezi zaludem a predkozkou objedou a predkozka se tak uvolni. Je to rychlovka, cekej par kapek krve. Pro dite je to dost bolestive. Starsim chlapeckum to delaji pod narkozou, rocnim bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
14.8.14 22:14

Ahojky syn byl ted v utery na uvolneni predkozky, mame mazat jednou denne, a koupat v hermanku. Prijde mi ze ale nejak mu moc nejde ohrnout, :nevim:,asi je brzy nebo nevim, ale cekala jsem ze pujde hned cely stahnout.
Mate nejake zkusenosti s tim? Slo to vasim klouckum hned, a nebo za par dni, tydnu???
Jsem docela v soku a nevim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
14.8.14 22:24

Ja se taky zeptam tady, at nezakladam novou diskuzi… Syn 26 mesicu, predkozka nejde skoro vubec pretahnout (nechci mu ublizit), kdyz cura, tak mu pindik dost nabobtna, hlavne na konci.. Je to predzvest obrizky? muzu vubec jeste neco udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.8.14 22:45

@Janička10
ahoj, malemu priblizne v tomhle veku taky nesla pretahnout, dostali jsme kortikoidovou masticku, predkozka se uvolnila a pretahli jsme. Ale malej se „seknul“, nenechal nikoho na pindika sahnout a predkozka se znovu stahla. Planuju rict si doktorce znovu o masticku, jsou mu uz skoro 4, tak si necha vic veci vysvetlit… Ale nikdy se mu predkozka pri curani nenafukovala. Dr. se prae na nafukovani pri curani vzdycky ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí