Vitaminové doplňky pro nestandartní děti

Anonymní
16.9.13 11:23

Vitaminové doplňky pro nestandartní děti

Hezký den všem,

omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé a rodina neví :kytka:

Syn bude mít v prosinci tři roky. Nemluví a má i špatné porozumění. Diagnózu zatím žádnou nemáme. Vypadá to na dysfázii.
Chtěla jsem se zeptat maminek, co mají podobné děti, jestli dávají nějaké vitaminové doplňky a jestli pomohly?

Děkuji
Bára

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
10219
16.9.13 11:43

Dcera bude mít tři a mluví jen slova a spíš ukazuje, rozumí tedy všemu. Syn nemluví vůbec?
Každopádně já taky hledám neustále nějaké informace a našla jsem toto: Korolen a Vitamarin, ale dítěti jsem ještě nic nedávala. A čtu v různých diskuzích, že na neurologii dávají dětem něco na rychlejší dozrávání mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.13 11:48

@29 asi myslíš Nootropil, Encephabol? My dáváme ten Encephabol, ale teprve měsíc, tak uvidíme. A jsou volně prodejné.
Ještě uvažuju o rybím oleji Eye Q, ale ta cena je hrozná.

On říká jen mňam, když mu něco chutná :roll:, ale moc neukazuje.

Bára

• Citovat
  • Upravit
29
10219
16.9.13 12:09

Ano Nootropil.
Hele já na e-mimino dávala před půl rokem dotaz do logopedické poradny a dozvěděla jsem se, že dítě do tří let má právo nemluvit.Snad tě to potěší.

Dceři trošku pomáhá nástup do školky, teď v září. Přidává nová slova i když spíš intonačně, ale poznáváme např : meloun a zní me a zbytek spíš anglická výslovnost :roll:.Ale mluví jen dvouslabičná slova, tří ne.To se ji podařilo bábova - bábovka. Já začínám mít pocit, že je spíš líná. A tak si mumlá to svoje. Pediatrička na školku taky hodně spoléhá. A tvrdí, že ukazovací děti mluví později. Její syn prý začal až kolem pátého roku a jen mumlal a ukazoval.Ale mě to stejně nedá a trápí mě to.
Když si prohlížíte knížky tak se syna neptáš:Kde je strom a on ukáže. Takhle to dělá dcera. A stejným způsobem se učí i barvy. Říkám si, že když moc nemluví, tak aby to aspoň znala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.13 12:31

@29 já to s ním řeším už od dvou let. Taky jsem různě četla, že děti mají právo do třech nemluvit, ale víš jak, člověk to řeší. On nikdy moc neukazoval, jen když něco chce, tak ukáže. Dřív jsem si myslela, že je autistický, ale to psycholog i psychiatr vyvrátil. U nás je i možné, že to má po manželovi.
Na druhou stranu je celkem šikovný, na nočník chodí už od dvou let. Sám se nají, skládá puzzle atd. Barvy taky pozná, ale on je neukazuje, ale přiřazuje třeba červené kolečko k červenému kalíšku.

• Citovat
  • Upravit
5052
16.9.13 15:57

Já dávala dceři na podporu hybnosti a nervový vývoj HALIBORANGE a moc se mi to osvědčilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.13 16:42

@Blanka S díky a nevíš jestli je normálně dostupný? Jsem někde četla, že má výpadek. Já dávám něco podobného - Pikovit, ale složením se mi zdá ten Haliborange lepší.

zakl.

• Citovat
  • Upravit
5052
16.9.13 16:50

To nevím o výpadku. Já ho dávám dlouho a koupila jsem v akci 2+1 asi 10 balení takže mám zásobu.

Jinak nasadila jsem po poradě s neurologem v 18m a dávala cca do 3 let denně teď tak 3× do týdne (dceři je 5 let., jinak vařím dceři hodně ryby. Má s mužem řízek ona obaleného lososa, tuňáka atd…

Ona je dcera hypotonická a má poruchu soustředění. Jak jsem nasadila tak do dvou měsíců začala lozit a pak chodit. Předtím jsem cvičila od narození Vojtovku a žádný úspěch nebyl do těch 18m. Já osobně DHD věřím na 100%. U mladší jsem se tím ládovala v těhu a v 8m už chodí ;)

Zavolej na infolinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.9.13 16:52

Jo a chutná výborně dcera by si vždy dala medicínku jak tomu říkáme ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
16.9.13 16:54

Dělá něco i marťánek od 1 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
16.9.13 17:19

Tak já jsem naší Elče začla dávat to Eye Q. Taky míň mluví, tři roky ještě nemá, navíc má nosní mandli, na vytržení jdeme až v prosinci :roll:. Takže navíc ještě dost huhňá. Rozumí normálně k věku, spíš je v některejch věcech napřed. Jenom míň mluví. U první dcery to bylo dost podobný, takže zatím vyčkávám. Jenom jsem chtěla napsat, že ten rybí tuk asi fakt funguje. Dávám ho něco přes týden a najednou jí začlo bavit kreslení, vybarvování omalovánek, skládání puzzle, prostě věci, který jí zatím moc nebavily, tak teď u toho sedí třeba hodinu. Navíc se hodně zklidnila, není tak divoká, líp spí. Takže výsledku jsou, ale je to hodně drahý. Kouknu na ten Haliborange.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
23.9.13 20:08

Tak jsem dnes koupila na zkoušku dceři Eye Q a vzala si jen jednu lžičku a nechce to, mně to taky přijde na chuť FUJ FUJ :mrgreen: jak to vpravujete do dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.9.13 21:14

Ela to naštěstí jí celkem v pohodě, ale ona sní cokoliv i klacid a neremcá. Do starší bych to nedostala ani teď. Jinak pozitiva pořád přetrvávají. Snaží se víc mluvit a líp se soustředí. Akorát začla mít pěkný záchvaty vzteku, když něco není podle ní nebo když jí ségra něčím provokuje, tak strašně ječí nenene a tluče hlavou do čehokoliv, podlahy, dveří 8o. Když jsme doma samy, tak je v pohodě, jak jsou pohromadě, tak stačí málo a je oheň na střeše. Ale s tím rybím tukem to asi souvislost nemá, ale spíš s tím, že dvakrát týdně chodí do miniškolky a vůbec se jí to nelíbí. Jenomže já se dost bojím jí dát za rok do normální školky, když nebude zvyklá na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.5.15 14:46

@Blanka S Eye Q vpravujeme bez problémů v tabletách / kapsle. Střídáme Eye Q přes týden, a ESPRICO o víkendu.
U Esprica jsem nevěřila svým očím, výrazné zklidnění a lepší soustředění se dostavilo 2-3. den po první tabletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí