Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den,
prosim o radu co byste delali v mem pripade. S partnerem jsme nyni patym rokem, mame rocni holcicku. Z pocatku to nebylo tak zrejme, ale posledni dobou se stupnuje jeho lenost o sebe jakkoli dbat.. Pracuje z domova, takze obleceni ktere nosi si na sebe dokaze brat klidne 14 dni po sobe, jit v tom stejnem do obchodu, malovat i klidne na navstevu
myje se jen cistou vodou, zuby si take cisti jen vecer a to vodou.. vlasy si nemyje klidne mesic.. ruce po wc vubec
deodorant ani jakakoli vune neexistuje.. kdyz ho na cokoli upozornim, at se jde prevleknout, umyt.. zpocatku reagoval vztekem, ze nikam nejde.. nyni uz me uplne ignoruje, dela jako ze neslysi..uz jsem strasne zoufala, nevim jak s nim pohnout, aby konecne nejak reagoval.. ani vyhruzky ze ho opustime nepomahaji.. a pokud u nej stojim nachystana rano s deodorantem a cistym oblecenim, tak mi rekne, ze to pouzivat nebude..
dekuju za rady, jestli jste se nekdo s takovym tvrdohlavcem setkal a dal se trochu zmenit, dejte vedet jak
podotykam rodice jsou normalni, dbaji o sebe, chodi ciste oblekani atd.
Kolik mu je a jak tento stav trvá dlouho?
vyžaduje intimnosti..?
Bylo mu 43..a od porodu jsme spolu nic nemeli
ale on nikdy nic nevyzadoval, musela jsem ho vzdycky premluvit
to ze o sebe nedba se spis stupnuje, kdyz jsme se poznali max se treba nenavonel vonavkou atd. nebo chodil v kalhotach stipat drevo a pak do obchodu.. ale rikala jsem si, ze jsme na vesnici(prestehoval se k nam),ze to je ok..jinak on je z Prahy..
Fuj to je ale prase, toho bych vyexpedovala někam do obyvatelné kůlny nebo zahradního domku, ať si smrdí dobytek tam. To ani nechci vědět, co takový smraďoch musí mít za ráfkem ![]()
Strašný.
Snad jen bys mu mohla to špinavé oblečení vzít a ještě když spí mu ho hodit do pračky. Pak si bude muset vzít nové a to svoje oblíbené bude mít zase čisté. A tak to dělat pravidelně. ![]()
S tvrdohlavýma chlapama se v reálu setkávám poměrně často a to nemusejí být zdaleka ani mými partnery.. ![]()
Ale až s takovým prasetem, o kterým píšeš, jsem naštěstí nikdy nic společnýho neměla. ![]()
A je na té vesnicí spokojený? Nemůže to být důsledek nespokojenosti se životem a místem kde bydlí. Jestli se mu tam nelíbí tak treba podle něj už nemá smysl nic.
Nemůže to být nějaká deprese, porucha?
Ano, je opravdu strasne tvrdohlavy.. ale v realu to neni tak hrozny, jak to mozna vyznelo z prispevku, sem tam se i mydlem umyje
a kdyz dbam na to mu vzdycky obleceni dat do pracky, donuti ho to vzit si ciste atd.. spis mi jde o to, jestli jste se s tim nekdo setkal a jestli se vam podarila podarila trochu zmena k lepsimu.. protoze proste nefunguje mu rict, hele do toho obchodu s tebou nejedu dokud se neprevliknes..on radsi jede sam
@Yasmina21 píše: Více
Souhlas. Měnit mu zubní kartáčky, ručníky, a zavést přísný režim jak u dítěte tak u partnera…v sobotu večer, bez ohledu na cokoli, se sprchuje a umývají vlasy, připravuje se čisté pyžamo, oblečení na doma atd..
Zakladatelko, argumentuj dítětem a příkladem ve výchově…ale lituji tě, máš to těžký.
Zubní pastu, sprchové gely a deodoranty raději ani neřeš, když se ti podaří zavést rutinu, tak si můžeš tleskat.
Tohle bych nedala. Pokud na tebe nijak nereaguje, požádala bych o pomoc jeho rodiče, aby mu domluvili, s velkým důrazem na to, že pokud se to nezlepší, odcházíš. Pokud by ani to nepomohlo, odešla bych. On není paličák, je to prase.
@ef24 píše: Více
Můj drahý choť si neumývá uši. ![]()
On si do nich nevidí, tak si myslí, že je má čisté
a když mu počas konverzace o úskalí elektromobility z ničeho nic řeknu: choď si umýt uši, tak se…překvapivě…zlobí…:nevim:
Ale pokud mi to chce doříct, tak si je umýt musí. Vypadá to asi takhle: " je to strašně zajímavé co říkáš, ale už se nedokážu soustředit, když vidím ten maz…jo, chtěla bych slyšet jak to dopadlo, ale ne ne…To nejde…ty uši…och to nejde…škoda, kdybych to neviděla…och fuj…tak já se nebudu koukat…stejně na to myslím… och fuj fuj bleeeeeee"
![]()
@jasperka2 píše: Více
On je nějak retardovaný, že s ním musíš hrát takovou komedii?