Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Kdybych vydělala 100+, patrně bych byla rada, že je partner ochoten část pece převzít. A kde je jako receno, ze doma musí byt nutně celou dobu jen jeden? ![]()
chlap u mě klesne, když knoura, brečí u každého druhyho filmu, opakuje naučené fráze z knih o seberozvoji, řeší každou chujovinu porad dokola a nebo se často ozira. Naštěstí nemám doma žádnou takovou s.acku, ale normálního fajn muže.
Takže chceš pomlouvat muže nějaké kamarádky? Protože ty nechceš názory na může na mateřské, ty už jsi to popisem nastavila předem, jaký chceš výsledek.
Neklesl. Skvěle se doplňují. On je spokojený se svou průměrnou prací a nižší mzdou, k tomu ochotný jít na rodičovskou a ona je šťastná, že může dělat kariéru a zabezpečit rodinu. Musí to být šťastný a spokojený pár. Vzorec našich babiček v dnešní době dávno není platný.
Ne, neklesne. Proč by měl? Samozřejmě za předpokladu, že prevezme i tu práci a péči doma.
Právě proto mě to zajímá. Protoze od starších ročníků tohle slyším neustále a nerada bych byla pro smích. Podnikání mě baví a doted jsem spis slysela úšklebky o tom, jak se s partnerem k sobě nehodíme, ze me tahá spíše dolu a melo by to byt naopak ![]()
@Velký Darebák píše: Více
Očividně to dokonce psala ona o svém partnerovi, což je teda ještě horší ![]()
Člověk by řekl, že jako taková cílevědomá, úspěšná žena už bys mohla hodit na to, co si okolí myslí bobek. Pokud to vám dvěma vyhovuje a pokud muž zvládne péči o dítě i jakš takš funkční domácnost, proč ne.
Ještě možná vem v potaz, že se v tobě probudí mateřské pudy a nebudeš chtít od dítěte denně na spoustu hodin odcházet.
Osobně si nemyslím nic špatného o tom, že by muž byl doma, jako hlavní pečující osoba o dítě.
V některých zemích hodně podporují, aby se rodiče třeba vystřídali (první půl rok matka, druhý půl rok muž).
Rozhodně by u mě neklesl muž, který je na rodičovské/ mateřské. Ale klesl by u mě muž líný a bez cílů, který se nesnaží se posunout.
Příspěvek upraven 21.02.25 v 23:38
Neklesl, pokud žena vydělává více tak za mě je lepší v tom že lépe zabezpečí rodinu.
Neříkám že peníze jsou vše to vůbec ne, ale asi se lépe bude žít se 100k než s 45k.
Pokud je žena ambiciozní a chlap ji v tom podporuje tak proč ne.
V dnešní době chodí na mateřskou spoustu chlapů.
Příspěvek upraven 21.02.25 v 23:43
Nevim, jeslti pises o kamaradce… Ale ten chlap by u me neklesl. Nek kazdy se musi honit a musi ho v padesati klepnout. Tak kdyz s nim ta velmi ambiciozni je, tak ji asi ten chlap necim imponuje, ne? Treba svym klide, zemitosti, nadhledem.
Určitě by u me ale klesla zena, ktera by SVÉHO muze popisovala jako „bez cilu, průměrná prace, často líný a pod.“ O to horsi by bylo, kdyby si s nim dobrovolne udelala dite, protože bych si proste myslela, ze je to nejaka chudinka…
Všechno je to čistě jen o těch dvou, jak se dokáží vzájemně domluvit, aby vše fungovalo, tak jak má. Důležité je hlavně to, aby ve výsledku, všichni byli šťastní a spokojení. ![]()
Jen mě teda trochu zaráží tvá, řekla bych až nemístná poznámka o tom, že muž má nižší příjem jen proto, že se ti jeví jako líný a bez nějakého většího cíle? ![]()
Možná se budeš divit, ale jsou i takoví lidé, kteří setrvávají v určitém zaměstnání, protože je ta práce baví a současně i naplňuje. ![]()
Takže, pokud opravdu nemusí, tak ani nemění…
Neklesl, bylo by fajn aby tě třeba po prvních 3 měsících vystřídal nebo až se budeš chtít vrátit do práce. Ale asi by bylo dobré najít pak nějakou soukromou školku aby dítě rozvijeli, muž nevypadá moc akcne. Ab dítě ve 3 letech něco umelo a někdo se mu věnoval, rozvíjel ho.
Ahojte všichni,
Jak se díváte na muže, kteří zůstali doma na mateřské s dítětem? Žena - velmi ambiciózní, cílevědomá, příjem 100+
Muž - bez cílů, často líný bez motivace dělat něco dalšího, průměrná práce, výdělek 45
Berete to čistě racionálně skrze příjem, nebo by takový chlap u vás klesl z pozice muže, co se týká snahy o zabezpečení rodiny atd?
Díky za názory