Partner na mateřské - klesne u vás takový muž?

Anonymní
21.2.25 23:02

Partner na mateřské - klesne u vás takový muž?

Ahojte všichni,
Jak se díváte na muže, kteří zůstali doma na mateřské s dítětem? Žena - velmi ambiciózní, cílevědomá, příjem 100+
Muž - bez cílů, často líný bez motivace dělat něco dalšího, průměrná práce, výdělek 45

Berete to čistě racionálně skrze příjem, nebo by takový chlap u vás klesl z pozice muže, co se týká snahy o zabezpečení rodiny atd?
Díky za názory :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14697
21.2.25 23:08
@Anonymní píše: Více

Kdybych vydělala 100+, patrně bych byla rada, že je partner ochoten část pece převzít. A kde je jako receno, ze doma musí byt nutně celou dobu jen jeden? :roll:

chlap u mě klesne, když knoura, brečí u každého druhyho filmu, opakuje naučené fráze z knih o seberozvoji, řeší každou chujovinu porad dokola a nebo se často ozira. Naštěstí nemám doma žádnou takovou s.acku, ale normálního fajn muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
21.2.25 23:09

Takže chceš pomlouvat muže nějaké kamarádky? Protože ty nechceš názory na může na mateřské, ty už jsi to popisem nastavila předem, jaký chceš výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
21.2.25 23:13

Neklesl. Skvěle se doplňují. On je spokojený se svou průměrnou prací a nižší mzdou, k tomu ochotný jít na rodičovskou a ona je šťastná, že může dělat kariéru a zabezpečit rodinu. Musí to být šťastný a spokojený pár. Vzorec našich babiček v dnešní době dávno není platný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.2.25 23:14
@KarlKarlson píše: Více

To mohl psát chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
21.2.25 23:15

Ne, neklesne. Proč by měl? Samozřejmě za předpokladu, že prevezme i tu práci a péči doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 23:15

Právě proto mě to zajímá. Protoze od starších ročníků tohle slyším neustále a nerada bych byla pro smích. Podnikání mě baví a doted jsem spis slysela úšklebky o tom, jak se s partnerem k sobě nehodíme, ze me tahá spíše dolu a melo by to byt naopak :roll:

• Citovat
  • Upravit
879
21.2.25 23:21
@Velký Darebák píše: Více

Očividně to dokonce psala ona o svém partnerovi, což je teda ještě horší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.2.25 23:29

Člověk by řekl, že jako taková cílevědomá, úspěšná žena už bys mohla hodit na to, co si okolí myslí bobek. Pokud to vám dvěma vyhovuje a pokud muž zvládne péči o dítě i jakš takš funkční domácnost, proč ne.
Ještě možná vem v potaz, že se v tobě probudí mateřské pudy a nebudeš chtít od dítěte denně na spoustu hodin odcházet.
Osobně si nemyslím nic špatného o tom, že by muž byl doma, jako hlavní pečující osoba o dítě.
V některých zemích hodně podporují, aby se rodiče třeba vystřídali (první půl rok matka, druhý půl rok muž).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
21.2.25 23:30

Rozhodně by u mě neklesl muž, který je na rodičovské/ mateřské. Ale klesl by u mě muž líný a bez cílů, který se nesnaží se posunout.

Příspěvek upraven 21.02.25 v 23:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9098
21.2.25 23:35

Neklesl. Já si vážím mužů, kteří se starají o své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 23:39

Neklesl, pokud žena vydělává více tak za mě je lepší v tom že lépe zabezpečí rodinu.
Neříkám že peníze jsou vše to vůbec ne, ale asi se lépe bude žít se 100k než s 45k.
Pokud je žena ambiciozní a chlap ji v tom podporuje tak proč ne.
V dnešní době chodí na mateřskou spoustu chlapů.

Příspěvek upraven 21.02.25 v 23:43

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
21.2.25 23:40

Nevim, jeslti pises o kamaradce… Ale ten chlap by u me neklesl. Nek kazdy se musi honit a musi ho v padesati klepnout. Tak kdyz s nim ta velmi ambiciozni je, tak ji asi ten chlap necim imponuje, ne? Treba svym klide, zemitosti, nadhledem.

Určitě by u me ale klesla zena, ktera by SVÉHO muze popisovala jako „bez cilu, průměrná prace, často líný a pod.“ O to horsi by bylo, kdyby si s nim dobrovolne udelala dite, protože bych si proste myslela, ze je to nejaka chudinka…

• Citovat
  • Upravit
16341
22.2.25 02:02

Všechno je to čistě jen o těch dvou, jak se dokáží vzájemně domluvit, aby vše fungovalo, tak jak má. Důležité je hlavně to, aby ve výsledku, všichni byli šťastní a spokojení. :srdce:

Jen mě teda trochu zaráží tvá, řekla bych až nemístná poznámka o tom, že muž má nižší příjem jen proto, že se ti jeví jako líný a bez nějakého většího cíle? :think:
Možná se budeš divit, ale jsou i takoví lidé, kteří setrvávají v určitém zaměstnání, protože je ta práce baví a současně i naplňuje. :P
Takže, pokud opravdu nemusí, tak ani nemění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
22.2.25 03:45

Neklesl, bylo by fajn aby tě třeba po prvních 3 měsících vystřídal nebo až se budeš chtít vrátit do práce. Ale asi by bylo dobré najít pak nějakou soukromou školku aby dítě rozvijeli, muž nevypadá moc akcne. Ab dítě ve 3 letech něco umelo a někdo se mu věnoval, rozvíjel ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí