Co už jste nedokázali partnerovi/partnerce odpustit

Anonymní
21.2.25 10:12

Co uz jste nedokazali partnerovi/partnerce odpustit

Ahoj vsem, momentalne se nachazim na krizovatce ve vlastnim vztahu. Az do prosince jsem se snazila partnerovi vysvetlovat, co mi ve vztahu chybu, co mi vadi. Prijde mi, ze me vubec neposlouchal. Slo mi o to, abych u nej s detma byla na prvnim miste. A to z nej proste necitim - dlouhodobe. Vzdy bylo neco dulezitejsi - hlavne prace a jeho rodice a sestry. Pak teda deti a nekde uplne vzadu ja - jestli vubec. On si mysli, ze kdyz vydelava velky prachy, ze to staci - a ze tim prece tu rodinu zabezpecuje. Kdyz jsem mu rikala, ze bych byla mnohem radeji, kdyby tech penez bylo min, ale on se spis nez na pracovani soustredil i na to, ze by se treba zeptal, co jsem delala a jak jsem se mela a tak, tak to hodil ze stolu. Nejvtipnejsi ale ovsem je, ze ja i po dobu matersky vydelavam - prijem se mi nezmenil, takze to neni tak, ze by musel makat za dva - vlastne se muj prijem spis navysil o rodicak, kdy oba padly na barak. A kdyz jsem mu pred pul rokem rikala, ze penize na spolecnem uctu pomalu ubyvaji a bylo by potreba tam posilat mesicne vic, tak se na to vykaslal. Jednorazove tam poslal 20.000,–. Takze nasetrene penize pomalu ubyvaly a ubyvaly, az jsme de ted ve fazi, ze „zijeme od vyplaty k vyplate“. O navyseni penez jsem mu rikala asi 4×. Ted uz mu o to rikat nebudu. A korunoval to tim, ze kdyz byl nejaky spor s jeho rodicema, ze mi pak rekl - „no jestli chces k nasim jit, tak pojd, ale jestli se muj otec rozhodne, ze te vyhodi z baraku, tak nepocitej, ze pujdu s tebou.“ A to pro me byla posledni kapka. V podstate jsem se zhroutila, musela jsem si dojit i pro antidepresiva. Cely prosinec jsem horko tezko rano vstavala z postele, prakticky jsem nejedla, no strasny stavy. Opravdu me to sejmulo. Prvni druh prasku nezabral, tak jsem si v lednu sla pro jiny - ty uz zabraly, takze uz jsem zas schopna normalne fungovat, nasla jsem si i terapeutku. Snazim se, ale nevim, jestli mu tohle jeste nekdy dokazu odpustit. Ikdyz jsem se dost zklidnila (i diky tem praskum), tak to ve mne proste je, nejak fungujeme, ale u me city ze dne na den uplne zmizely. A nevim, co dal. Mame dve maly deti, takze rozhodovani neni jednoduche. Tak by me zajimalo, jestli je tu nekdo, kdo dokazal odpustit nejakou obri zradu, kterou od partnera citil a vztah se jeste podarilo napravit. Nebo proste pak uz nastal konec. Ja ted opravdu nevim a hlefam cestu a treba mi vyslechnuti jinych pribehu pomuze najit tu spravnou pro me.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
21.2.25 10:16

Já ti nevím, ale tohle není o odpuštění zrady. To je o tom, že chceš dál zůstat s člověkem, co si tě neváží, nejspíš ani nemiluje, co na tvoje potřeby kašle a je na tebe hnusnej. Odpustit se dá téměř cokoli, pokud se druhá strana snaží, dlouhodobě a systematicky na sobě pracuje. Dělá tvůj muž něco pro to, aby ti s ním bylo lépe? Manželská poradna nic? Pokud tě má takhle v paži, není podle mě na tobě něco zachraňovat. Jen doufám, že jste manželé nebo je barák společný a necpala jsi peníze do jeho majetku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 10:48

@unuděná ano jsme manzele. Do poradny jsme chodili, tam sama terapeutka nam dala kameny, at ukazeme, jak citime, ze to mame a jak bychom to chteli. Ja dala 4 kameny dohromady - jako nase rodina a pak vedle rodice. Ze tak bych to chtela. Ale ze citim, ze je to tak, ze on je u tech rodicu. A on ze jako ne - presunul ten kamen ke mne a detem, ale pak ho strcil trochu od nas smerem k tem rodicum.
No kazdopadne tam jsme naposledy byli na zacatku prosince, pak jsme meli jit zacatkem ledna - to ja ani nevedela, co bych tam rikala, citila jsem, ze uz tam nemam, co rict. No to zrusila ta terapeutka pro nemoc. Pak jsme meli mit termin zacatkem unora - na to manzel zapomnel nebo „zapomnel“ a naplanoval si tam pracovni cestu (nikdy predtim se mu to u tech sezeni nestalo). Tak jsem mu rekla, at tam teda zavola a kdyztak dojedna jiny termin, kdyz bude chtit. A uz o tom nemluvil, takze ani nevim, jestli nas tam jeste objednal nebo ne.
A jako asi se snazi. Na konci prosince mi rekl, ze me porad miluje. Ja mu na to nerekla nic - nebudu mu lhat. Navic to jsou pro me prazdny slova, kdyz ciny mluvi o necem jinym. V lednu na me kricel, ze chce, abychom se meli radi (to me pod vlivem tech prasku v duchu fakt rozesmalo, ze na to me rve) a i jsem mu to rekla, jestli mu prijde normalni na me jecet, ze chce, abychom se meli radi. ted jsem treba byla v divadle a rano se me zeptal, jaky to bylo - to za posledni roky neudelal ani jednou. Takze se snazim tu jeho snahu neprehlizet, ale na to jak me zranil mi to prijde malo.
A co se tyka baraku - tam je to slozitejsi, to by bylo na jeden dlouhy prispevek, tak nevim, jestli to tu cely popisovat. Ale oficialne je barak jeste mych rodicu, cela historie s barakem je fakt na delsi vypraveni, ale v pripade prodeje by na tom jeste tratili moji rodice, ktery nam vlastne chteli jen pomoct. A to uz na me taky nekolikrat rval, ze jede za nasima, at si poresej, jak mu daj ty penize, co do toho vrazil a ze se mnou konci. Ale moji rodice opravdu nemaji miliony, aby ho vyplatili.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.25 10:53

Tak teď nějak nerozumím, z jakého baráku by tě měl jeho otec vyhazovat a proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 10:55

@unuděná to bylo o navsteve, ze pujde s detma na navstevu ke svym rodicum, ze jestli chci, at jdu taky, ale ze jestli se jeho otec rozhodne, ze me od nich z ty navstevy vyhodi, ze on s tim nic neudela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 10:58

@unuděná a proc - to je dobra otazka. Taky jsem nepochopila proc - a i jsem se zeptala, proc by me mel vyhazovat, meli jsme tam nejaky spory, ale aby me kvuli tomu vyhodili a jeste aby on s tim nic neudelal, tak to mi fakt prislo pres caru.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.25 10:59
@Anonymní píše: Více

Nechápu. Proč ses ho nezeptala, jak to myslí a jestli je jeho otec na tebe nějak naštvaný, že by měl důvod tě vyhazovat?! A pokud ano, právem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
21.2.25 11:06

A kolik let je dětem? A byl takový i dřív nebo přišel nějaký zlom? Nemůže mít třeba milenku? Každopádně je to hodně smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 11:09

@unuděná spory mam hlavne s jeho mamou - po narozeni deti, predtim jsme mely vztahy dobre. Ale kdyz se narodily deti, tak jsem si dovolila se ozvat, ze se mi nejake veci, co se tyka jejich pristupu k detem nelibi. O jednu vec jsem jim musela rikat 10× a stejne si to delali po svem. Takze navstevy u nich jsem omezila. A tchyne dal delala naschvaly a bohuzel manzel neni schopny se jim postavit. Tchyne je silne manipulativni. A bohuzel jedinou dobrou vec, kterou by od nich mohl okoukat - a to je to, ze tchan stoji za kazfou cenu za svoji zenou (tedy ze by me kvuli sporum s ni klidne vyhodil z navstevy) - tak zrovna to si z jejich vychovy bohuzel neodnesl. Jakykoliv spor nebo neshoda v nazorech mezi mnou a jeho rodinou (tedy i mezi mnou a jeho sestrama) skoncil tim, ze se postavil na jejich stranu, nikdy na moji.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.2.25 11:12

Tak to je velký špatný.. :? Já bych se na návštěvy necpala, když je tam mezi vámi dusno, ještě bych ho tam ráda poslala s dětmi samotného a měla klid. Nicméně fakt, že se tě nezastane před rodiči, to je hoooodně špatné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14233
21.2.25 11:15

Myslím, že nepotřebuješ terapeuta, ale dobrého právníka.

Manžel se ještě nepostavil na vlastní nohy, v podstatě se chová jako přerostlé dítě rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 11:17

@Tlačenka-fuj detem jsou 2 a 3,5. Milenku si myslim, ze nema - ikdyz jsem nad tim samozrejme taky premyslela. Myslim si, ze zlom nastal s detma a i se stavbou baraku - aby na nej vydelal, tak hodne pracoval a pracuje - ikdyz to pracoval vzdy, ale asi z toho mel stres, aby to utahl. Ale prave ze ja uz ho asi vubec nechapu. Barak je dostsveny, tak jsem verila, ze ted to bude lepsi, ze nebude muset pracovat tolik a bude vic casu. i jsem to rikala, ze ted uz nemusi pracovat tolik. Ale to mi na podzim rekl, ze tem lidem, co nam to staveli, jeste dluzi 1,5milionu a budr to dalsich 5 let splacet. No ale kdyz v lednu prijela jeho segra na navstevu, tak se bavili o baraku o babicce a ze by ho chteli zachovat v rodine a blabla a ze ona ale milion na vyplaceni jednoho spoluvlastnika nema, tak on se zamyslel a prej - no milion bych nejak sehnal, ze to nebude problem. Tak jako pardon? Mne rika, ze bude muset makat jako sroub jeste 5 let, sby splatil milion a pul, sle prijde jeho sestricka a to je schopnej sehnat milion bez problemu? Tak ja uz fakt nechapu nic.

• Citovat
  • Upravit
7667
21.2.25 11:24

Není naštvanej, že se dřel a financoval barák, který je vlastně cizí?
Jestli teda dobře čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
21.2.25 11:26

To je těžká situace. Pokud partnerovi už nevěříš a ztratil u tebe důvěru tak je to hodně těžké žít vedle člověk kterému nemůžeš důvěřovat. To si musíš srovnat ty v hlavě co ťi za to stojí. Stojí ťi za to vztah ve kterém se necíťíš dobře a bereš antidepresiva? Vztah s člověk který tě nepodporuje a jde proti tobě? Peníze ty asi tak moc neřešíš dokážeš je vydělat i bez partnera. Děti to chápu to už je těžší rozhodování ale je dobré si uvědomit v čem ty děti vyrůstají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
21.2.25 11:27

Je zřejmé, že už pro něj nic neznamenáte, nesrovnal se s tím, že má rodinu, možná mu i lezete na nervy a buď má už jinou ženskou, nebo se po nějaké ohlíží. Peníze nedává do společné kasy hlavně proto, protože počítá s tím, že už s vámi dlouho nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí