Co už jste nedokázali partnerovi/partnerce odpustit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.2.25 10:20

@unuděná je tam velky odpor no.. bohuzel, tim jak mi rekl, ze by me nechal vyhodit z baraku od svych rodicu se to ve mne proste zlomilo. Ale uz kvuli sobe v sobe nechci mit tu nenavist, proto beru ty prasky a chodim na terapii a snazim se to v sobe nejak vyresit. Navic si myslim, ze ikdyz to dospeje k rozvodu, ze v tomhle rozpolozeni to neni vhodne, ze se musim jeste vic srovnat, aby to slo opravdu resit s chladnou hlavou.
@Hecate a manzel ti teda nejak kecal, co se tyka financi?

• Citovat
  • Upravit
53190
26.2.25 10:25
@Anonymní píše: Více

Tohle jsem upřímně moc nepochopila, ale nevysvětlila jsi okolnosti. Ale pokud na návštěvách u jeho rodičů je vždy dusno, které vyvoláváš ty, tak se to dost možná dá i pochopit. A proč na takové návštěvy jezdíš, tomu nerozumím už vůbec.
Nicméně je dobře, že se snažíš na sobě máknout. Šla bych po malých krůčcích a začala tím, že s ním promluvím, že takhle to dál nepůjde. A naťukneš to finanční hospodaření. Buď půjde s veškerou pravdou ven, ukáže ti smlouvy, co kde dluží, ukáže ti, kolik dostává a kolik za co platí, nebo opravdu nemá cenu nic jiného, než hledat dobrého právníka. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 10:29

Jenze on se mnou mluvit nechce o nicem. Navic si teda myslim, ze veci ve vztahu/manzelstvi maji byt rozdelene. Jo jasne, kazdy by mel mit asi prehled o vsem, ale u nas se treba zase manzel nestara o detske veci - jakoze jestli maji do skolky, co potrebuju, kdy maji jit k jakemu lekari, jestli potrebuji boty nebo bundu, tim se proste nezatezuje a to resim ja. A ja zas brala, ze on resi veci kolem baraku, co je potreba jeste udelat, zaplatit, atd. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
26.2.25 10:34

To je sice určitě fajn takové rozdělení rolí, taky to tak máme, nicméně dluh 1,5 mio je i tvůj a fakt to není malá částka, aby tě nezajímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
26.2.25 10:40

U nás byla ta situace asi jiná. Jednak nejsem typ, co by se nezajímal o finanční stránku vůbec (jak narážel anonymní diskutující o pár příspěvků výše; souhlasím s ním v tom, že to je druhá strana mince, když se někdo v tom vztahu o tyto věci nezajímá nebo to bere jako součást „rozdělení rolí“…, a proto jsem taky psala, že nevím, jak to celé vzniklo u vás), jednak mě má profese vede k ostražitosti :-), ale přesto jsem nedokázala například zabránit tomu, aby si „keťasil“ bokem (a současně mi tvrdil, že peníze nemáme), a později tomu, aby mi vyloženě odmítl sdělit, kde přesně peníze uložené má. Naopak on vyžadoval maximální přehled o mých financích… svým způsobem je stále snaží i po rozvodu mě v tomto směru nějak kontrolovat, ale ty možnosti jsou pochopitelně už mnohem menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 10:50

@unuděná nebylo tam vzdy dusno, psala jsem tu, ze spory vznikly s detma, kdy jsem s nejakymi vecmi, co delaji nesouhlasila a otvala sjem se - vzdy jsem je slusne pozadala, o jednu vec treba 10× a nikdy mi nevyhoveli, vzdy si vse delali po svem. Tak jsem pak navstevy omezila. Proste neskacu, jak oni pisknou a to jim vadi. A manzel neni schopny se za me postavit a to ani pred svyma sestrama.
Treba jeden prikld s jeho sestrou. Dohadovali jsme dovolenou a ze bychom mohli jet s ni a jejima detma, ok, proc ne. My tehdy meli jedno dite a ja byla na zacatku druhyho tehotenstvi. Ze pojedeme do kempu - tak ok, sle vyslovila jsem prani, jestli by to mohla byt chatka, abych to mela pohodlnejsi v tom tehotestvi - ne to by neslo, protoze na to by jeho segra nemela prachy. Tak jsem ustoupila, ze teda do stanu, ale rekla sjem mu, ze kdyz mi treba bude hodne zle, ze by teda jel treba s dcerou jen sam, ze proste nevim, jak mi za mesic bude nebo nebude (abych litala zvracet pres pul kempu do umyvarek se mi teda nechtelo). No nakonec to dopadlo tak, ze to jeho segra treba 5 dni pred odjezdem zrusila, ze nepojedou, tak jsme jeli sami. No a posledni den jsme jeli na koupaliste, byl dost hic, po ceste jsme se dohodli, ze si udelame vecer ohen a burty - to ma manzel hrozne rad. No a ten den mela na vecer t jeho segra sama bez deti za nami prijet. Blbe se domluvili, takze na nas cekala od 2 v kepmu, my dorazili asi v 5. Ona desne urazena, ja sla manzelovi pro pivo ke stanku, ona tam byla a delala na me drzky. Tak jsem koupila pivo a rikam - des? A ona ze ne, ze si v klidu dopije. Tak rikam, ok, vis, kdy mame stan, tak za nama prijd - a sla jsem za manzelem a dcerou. Rekla sjem mu, ze je naka nastvana, manzel krmil dceru kasi. A ja ze se pujdu osprchovat. Ani na me nepockal, ani mi nerek, ze nepocka, kdyz jsem za 10minut prisla, tak uz tam nebxl, rychle za ni letel, sby chudinka nebyla urazena. Tak jsem sla za nima, tam jsme sedeli a kolem 7 jsme dceru ukladali, tak jsem sla a cekala jsem, ze prijdou za mnou ke stanu. Kazdy vecer si manzel chodil pro pivo ke stanku a chodil za mnou - navic jsme meli domluvene, ze budem delat ty burty. A prisel v 10, sam, ze jeho segra jela domu. Ja akorat sla spat - jak jsem byla tehotna, vzdy jsem chodila nejdyl v 10 spat a vedel to. Velice necekane jsem byla nastvana a on se na me jeste odspulil. Tak rikam, ze jsme snad neco meli domluvene, ze kazdy vecer si chodil pro pivo a byl s nama u stanu a proc teda museli sedet u toho stanku. Tak ze prej on chtel jit za mnou, ale ona nechtela a ze mu rekla, ze prece nebude podpantoflak. No takze me tam posledni vecer dovolene priste nechal 3h samotnou, nehlefe na nase plany, misto, aby sestricku poslal do urcitych mist - ze prijela jako navsteva na nasi dovoenou a ze jde za svoji rodinou, ze tam nenecha svoji tehotnou zenu samotnou. Dal prednost ji. A takhle to bylo vzdy ve vsem - ale to my doslo az ted zoetne, kdyz jsem si to zacala prehravat. Ani v takovyhle prkotine se za me nepostavil a nedal mi prednost, natoz v nejakych zavaznejsich vecech
(Pardon, za dlouhy prispevek, jsem se nejak rozvasnila)

• Citovat
  • Upravit
12746
26.2.25 10:52

Zakladatelko, on je podplantoflák, ale pod pantoflem své původní rodiny. Tohle nemůže skončit dobře. Opět, vlastní zkušenost :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 10:54
@unuděná píše: Více

Jo lidi jsou různí :) Žena to určitě chtěla, ale chtěla to hned a ono to kupodivu tralo 5 let. Hold když nemáte všechny finance co jsou třeba tak je třeba budovat svépomocí. Byldet chtěla, ten domek chtěla jen nechtěla vidět co za tím vše bylo. atˇuž kolik práce nebo kolik co stálo. Už bydlíme tak sjem si myslel že se to srovná. Nesrtovnalo. JEdnou večer jsem to už nvydržel, otevřel všechny tabulky (vše si poctivě vedu) a položku po položce jí to vše ukazoval. Nezajímalo jí to a možná mě ani úplně neposlouchala. Ale ukázal jsem jí to komplet s tím, že jsem jí ukázal i hodnotu domu(nemyslím tržní, ale co se do něj navráželo) vs. kolik jsme an to měli. Byl tam dost rozdíl což jsou peníze které jsem musel navíc někde přivydělat a nebo ušetřit tím že si člověk spoustu věcí musí udělat sám. Kolik platíme za energie netušila nikdy a ani přesto že jsem jí to několikrát říkal to netuší / nechce ani teď. Tak to je těžké s těma babama :/

• Citovat
  • Upravit
53190
26.2.25 10:55

A než jste si pořídili děti, tak se tě před rodinou zastával, dával ti přednost a nechoval se jako hovado? :nevim: Obávám se, že tenhle jeho mindset nepřenastavíš. Já bych s ním teda být nemohla a to je můj manžel taky velmi citově vázaný na maminku. Ale ocud pocud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.2.25 10:57

S babama to není těžké. Spíš sis vybral nějakou, která hledala sponzora a pečovatele, ne partrnera ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 11:09

@unuděná @Hecate ja prave ziju v tom, ze se to zmenilo az s tema detma. Ale ted jak mam tuterapiu, tak tam postupne rozebirame nas vztah od uplneho zacatku, tak treba prozru a uvidim, ze to bylo uz predtim, jen jsem to nevidela :nevim: jako ja to mam nastavene tak, ze dokud jsme byli sami, ze proc se neprizpusobit jednem nebo druhym rodicum - nebo pripadne i tem sestram, kdyz ony uz ty deti mely. Beru to tak, ze my meli nejmensi omezeni, tak jsem v tom problem nevidela. Ale kdyz se deti narodily, tak to beru tsk, ze primarne se prizpusobujeme detem a pak az vsem lidem okolo - a ne naopak, ze se vsichni po… z cizich nehlede na nas a deti. Ale tenhle prerod u nej evidentne nenastal :roll: a opakovane jsem mu ted v posledni dobe rikala, ze u nej chci byt s detma na prvnim miste a on to „vyresil“ tak, ze mi rek, ze jestli me jeho otec bude chtit vyhodit z navstevy, ze ho necha - a tim to pro me byla posledni kapka prave a pochopeni, ze ja u nej na orvnim miste nikdy nebudu. A uplne me to zdrtilo. Takze ted se hledam no a cestu jak z toho ven nebo co s tim delat.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.2.25 11:11

Chápu, ono bez dětí je těch třecích ploch méně, o tom žádná. No, pokud by mi chlap naznačil, že pro něj jsem s dětmi až za jeho rodiči a sourozenci, sbalila bych mu kufry a ať si jde tedy k těm, co jsou pro něj na prvním místě. Beze srandy. Třeba by ho to probralo. A možná by ho profackovala i maminka nakonec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24236
26.2.25 11:20

Možná se zeptám blbě, ale opravu baráku jste řešili už jako manželé? Ty peníze co do toho vložil vzal kde? To byly jeho peníze před manželstvím? Nebo kde je vzal? Mate manželskou smlouvu, která by nějakým způsobem omezovala sjm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
26.2.25 11:21

Je fakt, že u nás to taky hodně vyplavalo na povrch po dětech, hlavně teda po narození toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 11:25
@unuděná píše: Více

To ne, kdybych se tu podrobně rozpovídal o všem tak takový dojem z ní mít nebudete. Spíše si mě přestala vážit jako člověka a co jsem dokázal bere jako samozřejmost i když to zdaleka samozřejmé není. Měla by si přečíst emimino. Samé poruchy erekce, chlap nechce sex, chlap neudrží korunu, dluží, podvádí a já neví co všechno. Ženy asi chtějí vždy to co nemají a neváží si toho co mají. Nebo já už fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky