Problémy s jídlem u dvouleťáka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Problémy s jídlem u dvouleťáka
Chci se vás zeptat, vztáváme s dětma cekem nepravidelně kolem půl 9 až 9 ráno, připravuji snídani pro sebe i malou, ta jídlo ale odmítá a chce jídlo až tak kolem půl 12, to už je ale skoro oběd a když jí najíst dám, oběda se mi téměř nedotkne. Do snídaně jí nedonutim, ani kdyby to byla přesnídávka, nechce nic. Jak by jste to řešily vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechce ani mlíko? Syn hodně dlouho snídal výhradně mlíko, víc nechtěl, vypil ho třeba i skoro půl litru, ale nějaké pečivo či tak ne. Postupem času jsem ho nalákala na bábovku, koláček… Teď už sní i obyč chleba se žervé a marmeládou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trpělivě nabízejte ráno snídani, snídejte spolu. Určitě přijdete na něco, na co bude mít chuť. Po snídani vyražte ven na procházku, ať se pořádně proběhne, pak pravděpodobně dostane hlad a sní, co vezmete s sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jí násilím nenutila. Děti mají různá ,,žrací,, období. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka dělá totéž… snídaně nehrozí - teda po probuzení má mlío do flašky. Obědu většinnou sní 3-4 lžíce a konec.. nenutím ji, dojí si to po spaní.
donutit se nedá.
neubírá na váze, tak jsem to jen probrala s dr, že nejí a pokud nehubne nebo přibírá, nemám to řešit.
Faktem je, že mi to připadá jako spurt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tom případě bych nenutila, maximálně bych trvala ale na tom, že přijme nějaké tekutiny (vodu, čaj, šťávu), protože to považuju za opravdu důležité, jinak ať si klidně nejí, děti mívají od roka průběžně takové nežravé fáze.
A teda já bych si snídani připravila a v klidu se nasnídala, aby to viděla, příklady táhnou, třeba pak sama přijde a řekne, že chce to, co máš ty
U nás se takto učí snídat ročák, udělám si chleba s něčím, část nakrájím a čekám a jím, on během chvilky přileze a začne se dožadovat, mám pocit, že kdybych ho sama posadila ke stolu a začla mu dávat, tak toho nesní tolik, jako když mu to dávám až na jeho přání. Pevně doufám, že se se snídaní časem přesunem do židličky ke stolu, já jen rozdistribuuju pokrm a pak už budu jen sbírat prázdné talířky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dobrej nápad @Gladys
Nakrájet si chlebík s něčím udělat toho víc a prostě začít jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys takhle to dělám.. bez snídaně bych umřela
a chleba nebo rohíknachystaný a nakrájený má a chodí a zobe… teda jak kdy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás jede k snídani taky většinou jen teplé kakao, vypije i 2 hrnky a většinou víc nechce, na co ho občas nalákám je bábovka a nebo perník a nebo opečený toastový chléb s máslem a jahodovou marmeládou (jsou dny kdy sní i 2
)
- Citovat
- Upravit
Můj nechce jíst ani ráno ani večer, protože na to prostě nemá čas, chce si hrát nebo dělat zajímavější věci. Jestli tvoje dítko vysloveně nevypadá podvyživeně, tak bych to neřešila, je už dost velký, až bude hlad, tak se nají:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kissi…naše dvouleťačka má taky svoje „zásady“,co se týče jídla
Ráno sní jogurt /ovoc,čokol/, chleba,nebo pečivo odmítala vždycky -tzn. vůbec,ani kousnout! Vlastně se štítí na to i sáhnout
Takže už víc jak rok snídá jogurt. Pak až obědvá.. Je polévková,takže si někdy vynutí i ke snídani polévku/pokud mám uvařeno/ -místo jog.,ale ten ji pak nějak stejně musím vnutit,poněvadž nepije mléko,ani nic mléč. nechce,takže ty 2 jog. denně jí cpeme! Zkus třeba jít s malou nejdřív na chvilku ven,proběhnout se,stačí na pár minut, možná pak dostane chuť a bude baštit
Jo, je to s těma nejedlíkama někdy těžký
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím poraďte, jak řešit. Malý má 18 měsíců a nevydrží mi u jídla. Posadím ho do židličky, on si dá pár lžiček a chce ven. Zkoušela jsem krmit ho, krmí se sám, krmí mě, pustit ho - odběhne, já ho přivolám, on si dá jednu lžičku a zase pryč (tohle se mi, ale nelíbí), samostatnou židličku, sezení s námi u stolu, prostě všechno. Jiné jídlo mu nedávám, když nesní to co má. Jde spát a pak mu ho nabídnu znovu, zase si dá pár lžiček a hotovo. Pak, jak už je čas svačiny dostane něco jiného. Nechci mu zase jeden oběd dávat celý den. Je to jen období? A musíme vydržet? Násilím ho držet u stolu mi taky nepřijde jako řešení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to tak pořád, dá si pár lžiček a už ho to u stolu nebaví, je mu 2a3/4. Aby pěkně jedl, musí mít u stolu plno hraček a když si hraje, tak jí. JInak ne, já vím není to dobře, ale když se zabaví, tak jí. Jinak on neposedí, je divočák a pořád celý den jenom běhá, fakt se nezastaví kolikrát ani u jídla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit