Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Udělala bych si čaj na ráno ze směsi kopřiva, pampeliška, lékořice - s tím že bych vzala 4 díly kopřivy, 1 díl pampeliškového kořene 1 díl lékořice a 1 díl vojtěšky. Výluh klasicky - 1 lžíčka směsi zalít 2 dlc horké vody, 15 minut nechat vylouhovat, zcedit a vypít.
Co se týče vyrbové kůry - no poraď se s lékařem, obsahuje kyseliny salicilovou, tedy to samé co je v acylpirinu a dlouhodobě není úplně ideální na užívání.
Kurkuma je ideální na večer na zlaté mléko https://kitchenette.cz/…maci-lekarna
Ale - primárně potřebuješ dobrou fyzioterapii a návrh na cvičení právě pro tebe a doma pravidelně a pečlivě cvičit. když zrovna tě to nebude moc bolet.
a zjistit od ošetřujícího ortopeda, jestli už máš nárok na lázně a kdyžtak tam jezdit.
zároveň bohužel platí, že pokud máš nadváhu, tak ta problémy s klouby výrazně zhoršuje.
@Anonym ys žádný čaj ti nemůže pomoci s artrózou, když je kus kloubu pryč, žádný čaj ho nevystaví zpět ![]()
volně prodejný v lékárně je Condrosulf 400,–- je slabý - brát aspoň 2 tbl denně - kúra na 3 měsíce
pak pokračovat Bayflex - též 3 měsíce
jíst tvrdé sýry a mák
a jak píše Ou, cvičit a hýbat se do snesitelné míry bolesti
@Ou píše:
Udělala bych si čaj na ráno ze směsi kopřiva, pampeliška, lékořice - s tím že bych vzala 4 díly kopřivy, 1 díl pampeliškového kořene 1 díl lékořice a 1 díl vojtěšky. Výluh klasicky - 1 lžíčka směsi zalít 2 dlc horké vody, 15 minut nechat vylouhovat, zcedit a vypít.Co se týče vyrbové kůry - no poraď se s lékařem, obsahuje kyseliny salicilovou, tedy to samé co je v acylpirinu a dlouhodobě není úplně ideální na užívání.
Kurkuma je ideální na večer na zlaté mléko https://kitchenette.cz/…maci-lekarna
Ale - primárně potřebuješ dobrou fyzioterapii a návrh na cvičení právě pro tebe a doma pravidelně a pečlivě cvičit. když zrovna tě to nebude moc bolet.
a zjistit od ošetřujícího ortopeda, jestli už máš nárok na lázně a kdyžtak tam jezdit.
zároveň bohužel platí, že pokud máš nadváhu, tak ta problémy s klouby výrazně zhoršuje.
Nadváhu určitě nemám
děkuji moc za rady. Na lázně to ještě není. Chápu že se to nedá opravit čajem ale pokud to aspoň trochu pomůže proč to nezkusit že.
@stinga píše:
@Anonym ys žádný čaj ti nemůže pomoci s artrózou, když je kus kloubu pryč, žádný čaj ho nevystaví zpět
volně prodejný v lékárně je Condrosulf 400,–- je slabý - brát aspoň 2 tbl denně - kúra na 3 měsíce
pak pokračovat Bayflex - též 3 měsíce
jíst tvrdé sýry a mák
a jak píše Ou, cvičit a hýbat se do snesitelné míry bolesti
Toho jsem si vědoma. Ale pokud by to aspoň trochu pomohlo… Nějaké rehabilitační cvičení mám samozřejmě. Condrosulf a podobným věcem které každý lékař doporučuje moc nevěřím… Spíš něco jako geloren aj. Jsem si vědoma že by se to nemělo brát pořád.
Ale po roce mi doplňky ani cvičení nepomohly, žádné zlepšení, ani minimálni. Tak se zajímám i o nějaké alternativni léčby…
Doplnění k té vrbové kůře: tipuji, že bude ze všech bylinek nejúčinnější. Přímo kys. salicylová se k léčbě artrózy užívá. Takže si dej pozor, ať vrbovým odvarem nezapíjíš tabletky aspirinu. ![]()
Muj tata uz od roku 1993 dela cinskou medicinu a rika, ze leky a aku umi artrozu zastavit nebo o jeden stupeň zlepsit.
@Anonymní píše:
Muj tata uz od roku 1993 dela cinskou medicinu a rika, ze leky a aku umi artrozu zastavit nebo o jeden stupeň zlepsit.
Jaké léky např?
@Anonym ys píše:
Jaké léky např?
Nevim bohužel, nestudovala jsem cinskou medicinu, ale jsou to byliny/specialni houby apod. stlačené do pilulek -fytoterapie. Nutna je i diagnostika. Zkuste si najit v miste bydliště nekoho, kdo studoval cinskou medicinu na škole (roky studia), nejen nejaky rychlokurz.
@Anonymní píše:
Nevim bohužel, nestudovala jsem cinskou medicinu, ale jsou to byliny/specialni houby apod. stlačené do pilulek -fytoterapie. Nutna je i diagnostika. Zkuste si najit v miste bydliště nekoho, kdo studoval cinskou medicinu na škole (roky studia), nejen nejaky rychlokurz.
takových asi nebude moc
co je to „aku“?
Samozřejmě jsem nemyslela pouze čaje. Na závěr píšu nebo něco jiného.
Určitě na to existují nějaké mastičky. Třeba. : )
Podle mě jsou na klouby nejúčinější doplňky stravy v tabletách, ani čaje ani mastičky moc nepomůžou. Co třeba Klouby Flexi?