Problémy s manželem - nerozumí mi

Anonymní
27.11.12 11:18

Problémy s manželem - nerozumí mi

Potřebovala bych se poradit a i vypsat. Bohužel mám dlouhotrvající problémy s manželem. Nejde o nic zásadního, ale už mě to velmi unavuje. Nevydržím být dlouho naštvaná, takže jakákoli rozepře skončí tím, že já ustoupím a začnu normálně komunikovat jako by se nic nestalo. On se nikdy neomluví, nepřizná chybu. Vždycky jsem já ta špatná, co přehání, dělá z komára velblouda atd. Zkoušela jsem s ním mluvit tisíckrát, že mě jeho chování trápí, ale on mi odpoví, že je prostě takový a tím to končí. On má vždycky pravdu a já jsem hysterická ženská.
Myslíte si to také? Přiklady:

• minulý týden zavřel omylem dveře od bytu na dva zámky a slečna na hlídání (která má klíče jen od jednoho zámku) se nemohla dostat s dětmi domů. Volala mi a já volala jemu, ať se honem uvolní z práce a jede jim otevřít. On mi řekl, že nemůže a ať tam zajedu já, jinak že mají čekat hodinu a půl na ulici. Takže jsem jela já (dítě nachcípané a po celém dni ve školce se mi opravdu nechtělo nechat je na ulici), pak jsem honem zase jela do práce. Udělal to i přesto, že věděl, že týden před tím jsem se chytla s šéfem kvůli tomu, že jsem jednou musela odejít dřív z rodinných důvodů. Já bych prostě očekávala, že když chybu udělal on, bude se také snažit jí vyřešit a nehodí to automaticky na mě, tím spíš, že mám zrovna problémy v práci.
  • švagrová má rakovinu prsu. V 45 letech. Dozvěděla se, že bude muset na chemoterapii. Já jsem z toho úplně hotová. Každou chvíli je mi do breku, a to bych jí měla být oporou. S manželem o tom nemluvíme, protože on prostě řekne, že to mají pod kontrolou lékaři a že se vlastně nic moc neděje. To bych ještě vydržela, ale v neděli to říkal i před švagrovou, když brečela, že jí navodí umělý přechod. On jí na to s ledovým klidem odpověděl, že to přece není žádný problém oproti rakovině, tak proč s tím tolik nadělá. Napadá mě, že kdyby se něco podobného nedejbože stalo mě, tak na to budu úplně sama.
  • předevčírem se mi rozbily brýle. Na čočky mám alergii a očařka mi dala na vyzkoušení jednodenní čočky, protože ty by mohly být ok. Řekla jsem manželovi, aby mi je nebral. Přesto mi je všechny spotřeboval, takže teď, když jsem bez brýlí a je příležitost vyzkoušet ty čočky, to nemůžu udělat. Manžel mi na to řekl, že to přece není problém, že SE čočky koupí nové. Ale ony SE nekoupí. Já bych si představovala, že když už mi sebral a spotřeboval věc, která byla moje a u které jsem mu řekla, aby mi na ní nesahal, tak mi je alespoň půjde koupit. Ale to on neudělá.

Už dva dny s ním skoro nemluvím (to je rekord), ale jemu to nevadí. Nesnaží se nějak se mi přiblížit, omluvit se, promluvit si. Vím, že to jsou prkotiny (až na tu strašnou nemoc), ale to je každý den něco. On je strašně flegmatický, všechno je na mě, pokud něco neudělám, tak to není. Na stávkování nemám… odnesly by to děti. On si prostě jede podle svého. Pokud se mi to líbí, tak dobře, pokud ne, tak taky dobře.
Promiňte za román, ale už toho mám opravdu dost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
27.11.12 11:24
@Anonymní píše:
jakákoli rozepře skončí tím, že já ustoupím a začnu normálně komunikovat jako by se nic nestalo. On se nikdy neomluví, nepřizná chybu

Rekla bych, ze odpoved sveho problemu sis dala sama sobe hned v uvodu.Proc by se ti nekdo mel omlouvat, natoz se necim vnitrne zabejvat, kdyz nedas najevo, ze by se neco delo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.12 11:31

Muj manžel je v ignoraci dost podobný a asi tě nepotěšim, ale nikoho nejde změnit, může se to otupit časem, ale z obou stran - takže si zase budeš muset zvyknout ty… Já tě uplně chápu, jsou to prkotiny, ale člověka to štve - ten muj zase včera odešel večer do hospody (mam chvilku do porodu) a když jsem mu řikala, že jsem teď pořád doma sama a že chci být s nim nebo i tam na půl hodky zajít, protože mě to doma ubíjí, bydlíme na vsi a rozbilo se mi auto, tak mi řekl, ať jdu spát, to jsem začala bulet, tak to ještě arogantně zopakoval a šel a ráno jakoby nic, on taky nic neřeší, je ignorant a nezabírá nic než se vybrečet a jít zase dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.12 11:35
@ne-silenamatka píše:
Rekla bych, ze odpoved sveho problemu sis dala sama sobe hned v uvodu.Proc by se ti nekdo mel omlouvat, natoz se necim vnitrne zabejvat, kdyz nedas najevo, ze by se neco delo?

To jsem asi špatně vysvětlila. On ví, že se něco děje, protože já jsem dost výbušná. Takže v tu chvíli se hrozně naštvu a toho si teda všimne :oops: to zas ano. Ale já jsem prostě ta, co vypění, ale pak nedokážu dlouho dodržovat odstup.

• Citovat
  • Upravit
5158
27.11.12 11:39

Taky mám muže, kterému je špetka empatie cizí, ale rozhodně není bezohledný, u tvého bych řekla že už ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
27.11.12 11:40

No jak se rika - stokrat nic umorilo osla. Mam to podobny, manzel neni nejakej necita nebo tak neco, ale proste do vseho se musi tlacit, vsechno se mu musi pripominat, vsechno odklada, nejradsi veci resi tak, ze je necha vyhnit, coz ja uplne nesnasim. Nezbyva, nez se podle toho nejak zaridit - jet si po svym, resit s nim jen to nejdulezitejsi.
Ale uz me napadlo i to, ze pro spoustu lidi je tohle i duvod k rozvodu - kdyz tak clovek slysi obcas nejake starsi rozvedene kolegyne, co popisuji svoje ex, tak mi kolikrat prijde, ze se jim pak i ulevilo. Nedivim se, ze kdyz se nekdo s nekym 20 let handrkuje a deti odrostou, tak jdou lidi od sebe, nac si porad otravovat zivot.
Tak to jen abys vedela, ze v tom nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.11.12 11:44

Nesmíš ustoupit, on totiž ví že dolezeš a na to on spoléhá, bud v klidu a nevnucuj se, aspon bude vidět že se fakt něco děje a uvědomí si to třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
27.11.12 11:46

No tak podle mě to prkotiny nejsou teda… :? já bych měla hodně velkej problém tohle zkousnout teda :pocitac: jenže já jsem hroznej prudas a jsem vždycky se vším rychle hotová, ale kolikrát jsem si tím už ublížila.. ale zase na druhou stranu, si na mě nikdo takhle nevyskakuje, protože každý ví, co by se stalo.. :nevim: Já bych tohle rozhodně asi nerozdýchala a začala dělat jako b tam nebyl.. uvařila dětem max, vyprala dětem a on jako by vůbec nebyl.. ale mohlo by to taky skončit špatně no,, :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
27.11.12 12:09
@Denis11 píše:
No tak podle mě to prkotiny nejsou teda… :? já bych měla hodně velkej problém tohle zkousnout teda :pocitac: jenže já jsem hroznej prudas a jsem vždycky se vším rychle hotová, ale kolikrát jsem si tím už ublížila.. ale zase na druhou stranu, si na mě nikdo takhle nevyskakuje, protože každý ví, co by se stalo.. :nevim: Já bych tohle rozhodně asi nerozdýchala a začala dělat jako b tam nebyl.. uvařila dětem max, vyprala dětem a on jako by vůbec nebyl.. ale mohlo by to taky skončit špatně no,, :zed: :nevim:

jsem uplne to same co ty!! :oops: :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.11.12 12:12
@archienka1 píše:
Taky mám muže, kterému je špetka empatie cizí, ale rozhodně není bezohledný, u tvého bych řekla že už ano

Anebo je spiš sociálně úplně tupý. S takovejma lidma se špatně vychází. Není programátor? Ti bývají často takoví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
27.11.12 12:14

Prirovnani stokrat nic umorilo osla se mi moc libi uz proto, za na tvem miste bych si jako osel pripadala.Byl tvuj manzel vzdycky takovy??? Me prijde jako totalni sobec..Ja nevim co poradit, nebo cim potesit :nevim: Ja jen vim, ze se sve natury bych toto nesnesla, me by takove chovani strasne mrzelo a postupem casu by se z me strany vytratila laska a respekt k partnerovi- a to je podle me duvod hledat to u nekoho jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.12 12:17
@tasa píše:
Anebo je spiš sociálně úplně tupý. S takovejma lidma se špatně vychází. Není programátor? Ti bývají často takoví…

Programátor není, ale je elektronický inženýr :D. Že by to byla nemoc z povolání? To bys mě docela potěšila, alespoň bych si mohla namlouvat, že za to nemůže.

• Citovat
  • Upravit
5158
27.11.12 12:20

@tasa to se ptáš mě nebo zakladatelky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
27.11.12 12:27
@michi13 píše:
jsem uplne to same co ty!! :oops: :roll: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
27.11.12 12:29

No ten by jel!!

• k zamknutým dveřím - poslala bych hcůvu s dětma do cuckrárny, aby udělaly pořádnou útratu a účet by musel ten ignorant zaplatit!
  • kdyby před švagrovou takhle neomaleně tohle prohlásil, tak bych neomaleně přede všems prohlásila, že se stydim za to, s jakým ubožákem to žiju a že by se měl nad sebou zamyslet! a když se mu zdá umělej přechod tak fajn, že může jít na vasektomii…předpokládám, že bereš HA, tak proč by sis měla ničit zdraví Ty, když by on moh na tak jednoduchej zákrok, ne!
  • čočky - musel by mi je koupit, do doby, než by mi je koupil by byl bez jídla i čistýho a vyžehlenýho oblečení - no co…ono SE to uvaří a vypere a vyžehlí ne? :cert:

prostě bychmu nastavovala zrcadlo a dávala mu ochutnávat jeho vlastní medicínu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí