Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lusy22 píše:
Ahoj holky, mam tu probelm, se kterym si nevim uz rady.Mam doma mesicni holcicku, zacala sem sama bez souhlasu doktorky davat sunar complex1,uz sem prestala kojit.Ale mala zvraci po jidle, krecuje se, krouti, pres den vubec nespi,10-20 minut je dost, kadi 1 za den, nekdy ani to, nekdy prdi nekdy ne, ale nejhorsi je plac, porad jen place, mela ste to nekdy taky a kdy to preslo, moc dekuju za vase rady![]()
![]()
Třeba jí nesedí mlíko, ono holky co jsem s nima ve skupině by ti o hledání toho ideálního mlíka mohly vyprávět… Málokomu asi sedne to první, na co sáhnou
@Lillypad @Anys
@Lusy22 jak dlouho davas sunar? Ono je to mnohem hur stravitelne a pro travici system trosku sok, takze muze trvat nejakou dobu nez si ditko zvykne. Nebo mu jednoduse nesedi a bude potreba zmenit
@Lusy22 píše:
@Seizdra Takze myslis ze jen preckat az si brisko zvykne?
To si myslím že asi ne.. Ale já jen kojím, takže počkej na odpověď někoho, kdo s tím má zkušenosti osobní. Co já vím, tak si bříško nezvykne, ale mlíko se musí změnit ![]()
Každopádně ji je špatně, to mléko jí nedávej, když blinká, zkus jiné, třeba i HA..Takto malé miminko by mělo spát skoro furt, adam se jen najedl a už zase spal..nejde jí spát, když má bolesti, kup i nějaké kapičky, je jich na výběr moc a moc a určo změn mléko, at se netrápí, pláče i z nevyspání, já mám desetiměsíčního kluka a ten spí od 8 do 8 a přes den 3× hodinku, takže si neumím představit, jak musí být tvé mimi unavené, když celý den nespinká..možná pak nakonec navštívíš dr.aby na ní koukla a hlavně jestli ti přibírá..držím palce..
I tak moc dekuji, jsem stoho spatna, uz se potreubuju vyspat, cely den probreceny, v noci hodinu co hodinu vzuru, no uvidime. Nekdy sou ale dny, kdy doji a spinka treba tri hodky, tak nevim co ta zmena. Sunar asi tak 14 dni
Zkus nějaký laktobacily, BioGaiu, BabyCalm… Něco jí určitě pomůže. A začala bych asi změnou UM, jak dlouho už jen a tom jednom a jak dlouho má problémy..? Zahušťovat jsi zkoušela…?
A muze taky blinkat ze nekdy to jidlo fakt zlhtne nebo ze se prejida? Delam ho podle navodu-3-8 tydnu 120ml vody a 4 odmerky sunaru
@Lusy22 To trvá od začátku, kdy jsi ji začala dávat Sunar? Zkus raději zajít za Dr. a poradit se. Budeš pak klidnější
Nevíš, jestli malá přibírá ![]()
Ale taky se přikláním, jak píší holky, že ji nesedí zrovna ten Sunar ![]()
Zkus koupit nějaké kapičky, malé dost pomáhal infacol, sice na ní zabíral asi jen tři týdny ale byla to veliká změna k lepšímu, mlíko máme hipp bio combiotic a jsem s ním naprosto spokojená ale každýmu mimču sedne něco jiného, takže těžko říct jestli by vám taky vyhovoval, má probiotika a prebiotika, předtím byla malá na bebě sensitive a hrůza děs ![]()
@Lusy22 píše:
A muze taky blinkat ze nekdy to jidlo fakt zlhtne nebo ze se prejida? Delam ho podle navodu-3-8 tydnu 120ml vody a 4 odmerky sunaru
Dáváš jí to normálně z lahvičky nebo stříkačka/Calma?? Může se ti poblít i z toho samozřejmě.
@Katrinka Prave ze nekdy je v pohode, nekdy doji a spinka, jdu k doktorce za tyden, to uz snad vydrzime.Sama nevim ci pribira a jak si zvykne na zmenu mlika? aby jeste vic netrpela
@Lusy22 píše:
I tak moc dekuji, jsem stoho spatna, uz se potreubuju vyspat, cely den probreceny, v noci hodinu co hodinu vzuru, no uvidime. Nekdy sou ale dny, kdy doji a spinka treba tri hodky, tak nevim co ta zmena. Sunar asi tak 14 dni
Hlavně ji nedávej znovu jíst dříve než po třech hodinách
Mezi jídly dávej dětský čaj ať se ji to v bříšku smíchá a věnuj se jejímu bříšku - cvičte nožičkami, masírujte krémem Pupík a pořiď nějaké kapičky (Sab Simplex,.. ).. Mě malý přes den nespal celé ty první dva měsíce právě kvůli bolení bříška, teď už spí i když bolení u nás ještě přetrvává..
@Lusy22 píše:
podle návodu to nedělej, malá už by měla jíst taky mnohem víc a jí teprve 120ml a to teprve krátce, dřív mi po 120ml zvracela a teď už ne, možná je toho na prcka moc ![]()
Ahoj holky, mam tu probelm, se kterym si nevim uz rady.Mam doma mesicni holcicku, zacala sem sama bez souhlasu doktorky davat sunar complex1,uz sem prestala kojit.Ale mala zvraci po jidle, krecuje se, krouti, pres den vubec nespi,10-20 minut je dost, kadi 1 za den, nekdy ani to, nekdy prdi nekdy ne, ale nejhorsi je plac, porad jen place, mela ste to nekdy taky a kdy to preslo, moc dekuju za vase rady