Problémy s myčkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Problémy s myčkou
Máme problém myčkou. Špiní nám nádobí a netušíme proč. Měnili jsem různé tablety, protože jsme si mysleli, že prostě některé jsou slabé atd. Jenže myčka špini nádobí nějakým černým bordelem. Máte s tím někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Glumka píše:čistili jste filtr? projeli jste myčku čističem myčky?
Máme problém myčkou. Špiní nám nádobí a netušíme proč. Měnili jsem různé tablety, protože jsme si mysleli, že prostě některé jsou slabé atd. Jenže myčka špini nádobí nějakým černým bordelem. Máte s tím někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Filtr, ramena jste čistili? Případně nechali projet čističem myčky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě napadá to samé, co píšou holky přede mnou.
@Hrozina Jak se prosím čistí ramena? Najdu to v návodu?
Já loni v létě zkusila tablety z Lidlu. Děs běs, nádobí mastný, neumytý a myčku to snad zakydalo, či co. Od té doby to není ono. I když pravidelně čistím filtr i proháním čističem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Mě napadá to samé, co píšou holky přede mnou.
@Hrozina Jak se prosím čistí ramena? Najdu to v návodu?Já loni v létě zkusila tablety z Lidlu. Děs běs, nádobí mastný, neumytý a myčku to snad zakydalo, či co. Od té doby to není ono. I když pravidelně čistím filtr i proháním čističem.
najdeš to v návodu, nám jdou obě vyndat a propláchnout vodou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Glumka píše:
Když se mi tohle stane, vyndám košíky, kolejnice, ramena, filtr, vezmu do vany a ostrým proudem sprchy vše osprchuji. To bys viděla toho svinstva! Dělám to tak jednou za čtvrt roku. Žádné zázračné čističe nikdy myčku nevyčistily tak jako obyčejné umytí. Prostě si dát tu práci jednou za čas a myčka myje jako nová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6
tak to čumím, my teda máme jen 40cm širokou myčku, ale na tbl z Lidla nedám dopustit. Naopak Jar, Finish a pod se mi blbě opláchly a z nádobí byla hrozně cítit chemie, nejdřív jen z plastů, po pár mytích i ze skla a porcelánu. Možná to je tím, že je malá a tbl moc koncentrované, nevím. Ty Lidlovky mi vyhovují. A které jsi měla? Ty all in one, nebo ty clasicc a k tomu sůl a leštidlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyčistit odshora až dolů ![]()
Jinak teda já taky používám tablety z Lidlu - ty modro-žlutý nebo Jar Platinum. Nic jinýho už mi do Myčky nesmí.
- Citovat
- Upravit
@králíkovna Tak každýmu sedne něco jinýho. My tady máme hodně tvrdou vodu. Joooo, to už nevím. Ani nevím, že mají víc druhů. Ale byly to tablety, ne prášek. Sůl a leštidlo dávám vždycky. Ale to jsem neměla Lidlacké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida píše:
Vyčistit odshora až dolůJinak teda já taky používám tablety z Lidlu - ty modro-žlutý nebo Jar Platinum. Nic jinýho už mi do Myčky nesmí.
Jo, to jsem ještě zapomněla dodat. Že když odnesu ty vyndavací komponenty do vany, tak myčku zevnitř vydrbu houbičkou.
A naposledy jsem po umytí ještě zapla prázdnou myčku na nejteplejší program s trochou octa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 jj, jak říkáš. My zas až tak tvrdou nemáme. Právě používám ty obyč a sůl a leštidlo taky to jejich a ještě jsem nenašla problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KPKristy píše:
Jo, to jsem ještě zapomněla dodat. Že když odnesu ty vyndavací komponenty do vany, tak myčku zevnitř vydrbu houbičkou.
A naposledy jsem po umytí ještě zapla prázdnou myčku na nejteplejší program s trochou octa
Já jsem to teda myslela obrazně, ne houbičkou, ale ono to jistě ničemu neuškodí
A to mi normálně říkal kluk v elektru, že správně by se měly po každým domytí čistit ty spodní filtry.
- Citovat
- Upravit
@Tunrida píše:
Já jsem to teda myslela obrazně, ne houbičkou, ale ono to jistě ničemu neuškodíA to mi normálně říkal kluk v elektru, že správně by se měly po každým domytí čistit ty spodní filtry.
Jenže obrazně to neumeješ
. Já už fakt nevěřím těm reklamám na čističe. Pár jsem jich vyzkoušela a nikdy nebyla myčka čistá. V kolejnicích i filtru ten bordel zůstal.
Jinak filtr vymývám stejně jako to ostatní cca za čtvrt roku a stačí to. Prostě dokud myčka nešpiní nádobí, tak ji zbytečně nemorduju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KPKristy píše:
Jenže obrazně to neumeješ. Já už fakt nevěřím těm reklamám na čističe. Pár jsem jich vyzkoušela a nikdy nebyla myčka čistá. V kolejnicích i filtru ten bordel zůstal.
Jinak filtr vymývám stejně jako to ostatní cca za čtvrt roku a stačí to. Prostě dokud myčka nešpiní nádobí, tak ji zbytečně nemorduju
Hele, filtry vyndám, ramena občas propláchnu, ale víc ani houno
Ale nemám s nádobím problém. Měla jsem, ale to bylo myčkou samotnou, tu patřilo hodit do zmole
Teď jsem vyčistila filtr skoro po roce a pohoda, frčí zase vesele dál. A to jsem to musela čistit jenom proto, že mi za zády synek tu myčku vypnul a zůstala tam dole trčet voda. No a já než jsem si to uvědomila ![]()
- Citovat
- Upravit