Problémy s myčkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tunrida píše:
Hele, filtry vyndám, ramena občas propláchnu, ale víc ani hounoAle nemám s nádobím problém. Měla jsem, ale to bylo myčkou samotnou, tu patřilo hodit do zmole
Teď jsem vyčistila filtr skoro po roce a pohoda, frčí zase vesele dál. A to jsem to musela čistit jenom proto, že mi za zády synek tu myčku vypnul a zůstala tam dole trčet voda. No a já než jsem si to uvědomila
Na tedy myčku (filtry) čistím po každým (maximálně každým druhým) mytí.
asi třikrát do roka používám čistič přímo od výrobce myčky, to stejné i s pračkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Glumka Černým bordelem? Nepovedlo se tam někomu dát hrnek od kafe včetně logru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná by bylo dobrý zkusit odpojit odtokovou hadici a pořádně ji proudem vody propláchnout. Takhle mi špinila taky myčka a ramena, filtry a všechno sem vyčistila. Postupně málo vypouštěla vodu až přestala vypouštět úplně. Po odpojení a propláchnutí z hadice vyletěla hrst svinstva a myčka jede jak má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tohle jsem měla taky. Vykašli se na tablety a prášky a pořiď si gel. Já používám Somat a od té doby mám klid. Ty myčky dneska mají nižší účinnost trysek a nádobí pořádně neopláchnou. Ten černý bordel je zbytek z tablety. Myčku nejdřív vyčisti nějakým čističem, je jedno jakým, všechny jsou prakticky stejné. A koukni jestli nejsou trysky ucpaný.
- Citovat
- Upravit
@Glumka píše:
Máme problém myčkou. Špiní nám nádobí a netušíme proč. Měnili jsem různé tablety, protože jsme si mysleli, že prostě některé jsou slabé atd. Jenže myčka špini nádobí nějakým černým bordelem. Máte s tím někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Glumka píše:
Máme problém myčkou. Špiní nám nádobí a netušíme proč. Měnili jsem různé tablety, protože jsme si mysleli, že prostě některé jsou slabé atd. Jenže myčka špini nádobí nějakým černým bordelem. Máte s tím někdo zkušenost?
Mám stejný problém a už jsem z toho zoufalá. Nádobí omývám předem jarovou vodou. Přesto když myčka dojede, tak nádobí je daleko víc špinavější, než když jsem ho tam dávala
Skleničky už tam nedávám vůbec, katastrofa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sítko dole vyčistit, prohlédnout ostřikovací ramena, celkově vyčistit myčku. Použít prostředek na čištění myčky a nechat projet cyklus bez nádobí na nejvyšší teplotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Sítko dole vyčistit, prohlédnout ostřikovací ramena, celkově vyčistit myčku. Použít prostředek na čištění myčky a nechat projet cyklus bez nádobí na nejvyšší teplotu.
To všechno děláme. Filtr je čistý a občas to necháme projet naprázdno čističem. Problém ale stále trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A odtéká dobře? Dole pod těmi filtry není bordel, který by se mohl vracet? Co máte za myčku?
- Citovat
- Upravit
@chipsa tak bych zavolala opraváře, zřejmě je tam něco špatně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida píše:
A odtéká dobře? Dole pod těmi filtry není bordel, který by se mohl vracet? Co máte za myčku?
Máme několik let Whirlpool. Já si spíš myslím, jestli není problém někde s odtokem. Jak se tam ta voda mění. To nádobí je tak zaliskané, že to není možný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co používáte za tablety? Já mám Lídl, ty dva v jednom. Ale přijdou mě průměrné. A jak docílit lesku na sklinkách, na to jsem nepřišla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa Ahoj, také máme Whirlpool ( cca 9 let) a dělá přesně to samé. 80% nádobí musím umýt znovu, ale bývá to tak připečené, že musím hodinu nechat odmáčet ![]()
Je rozhodnuto, že půjde z baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa Já používám DM tablety revolution, než to začalo takhle zlobit, byly bezkonkurenční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Co používáte za tablety? Já mám Lídl, ty dva v jednom. Ale přijdou mě průměrné. A jak docílit lesku na sklinkách, na to jsem nepřišla.
Zkus koupit Jar Platinum, to mi vždycky umylo ze všeho nejlíp. Jinak se dole podívat jestli něco mechanického nebrání správnému odtoku.
- Citovat
- Upravit