Problémy s myčkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
24.11.16 15:57
@chipsa píše:
Co používáte za tablety? Já mám Lídl, ty dva v jednom. Ale přijdou mě průměrné. A jak docílit lesku na sklinkách, na to jsem nepřišla.

Zkus koupit Jar Platinum, to mi vždycky umylo ze všeho nejlíp. Jinak se dole podívat jestli něco mechanického nebrání správnému odtoku.

• Citovat
  • Upravit
10975
24.11.16 15:58

Taky máme Whirpool a už nikdy víc. Už jsme do ní nalili další 4 tis za opravy, takže jak se zase něco po…jde bez milosti z domu.
My teda nemáme špinavé nádobí, ale v začátku nám normálně seřízla skleničky a věčně máme nádobí mokré, neusušené, ale ne plošně…prostě na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
24.11.16 15:59
@ElisC píše:
@chipsa Ahoj, také máme Whirlpool ( cca 9 let) a dělá přesně to samé. 80% nádobí musím umýt znovu, ale bývá to tak připečené, že musím hodinu nechat odmáčet :zed:
Je rozhodnuto, že půjde z baráku.

Já to tak taky vidím. Ty dnešní přístroje nic moc nevydrží. Vidím to u pračky, kde se pos..ral program přesně po dvouch letech. Tak jsme do ní investovali pár tisíc za opravu a stejně blbne. Občas vyteče, nebo nevyždíme prádlo a nechá všude prášek. Tato whirlpoolka může být stará taky cca 9-10 let. Ležela u mamky v garáži a pak nám ji dala. Měla už sice pár let, ale byla nová a my ji používáme zhruba 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
24.11.16 15:59

A používáme Jar, ale klasický ne Platinum a spokojenost. Ale třeba na chalupě u myčky Elektrolux můžu mýt klidně v tabletách z Lidlu, Kaflandu za pár korun a nádobí je super umyté, leské, usušené,… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
24.11.16 16:05

@chipsa Whirpool jako značka už není co bývala. My jsme měli jejich pračku přes 16 let a ani po těch 16 letech se nerozbila, ale potřebovali jsme větší. Tak jsme koupili stejnou značku s vidinou toho, že bude ok. No spletli jsme se. Přesně dva roky a měsíc zhasla - oprava 1100 Kč, po dvou letech zhasla znova, další oprava, ta samá věc. Potřetí až zhasne, tak půjde z domu. Známí mají stejnou značku a zhasla jim přesně takto po 4 letech - ale oni jsou jen dva, perou o mnoho míň, ale i tak to prostě souhlasí - odpere si svoje a zdechne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
24.11.16 16:05

@chipsa Pračku Whirlpool jsme měnily v létě :mrgreen: :zed:
Nejhorší je, že jsme vše kupovali naráz a teď se to taky všechno najednou se. e :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
24.11.16 16:08

@Moise To by souhlasilo. My když jsme zařizovali barák, každý nám značku Whirlpool doporučoval.
Teď když šla mamka kupovat mikrovlnku a nabízeli jí tuto značku, radila jsem jí, ať se tomu vyhne obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
24.11.16 16:23
@Ivan PPZ píše:
Sítko dole vyčistit, prohlédnout ostřikovací ramena, celkově vyčistit myčku. Použít prostředek na čištění myčky a nechat projet cyklus bez nádobí na nejvyšší teplotu.
:palec:

@chipsa používáme Jar tablety, ale uvažuju nad přechodem z tablet na dosypávání jednotlivých složek ručně. Jinak pokud máš problém se skleničkama, tak zkus zkorigovat sůl a leštidlo. A myčku fakt vzít pořádně. Odmontrovat ramena, prolít je vodou, abys měla jistotu, že tam opravdu nic není. A pokud ani to nepomůže, tak už asi jenom opravář a zkontrolovat odtok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
24.11.16 16:27

@chipsa @ElisC @MisaHanuska @Moise to mě fakt překvapujete 8o máme Whirpoolku, taky jsme jí brali po dobrých zkušenostech se značkou. Běží už 6 let, nikdy jí nic nebylo. Jednu dobu začala dělat přesně to, co popisuje @chipsa, ale vyřešilo se to pořádným vyčištěním myčky, přenastavením nastavení na sůl a přidáním samostatně sypané soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.11.16 16:33

Také se mi to stávalo a pak jsem zjistila, že nám odešlo nějaké relé za cca 30,– Kč a myčka občas myla jenom ve studené vodě až tak myla pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.11.16 16:37

Já to měla cca před 2 lety taky a pomojlo jen zavolat opraváře- nakonec to byl zaneřáděný tukový filtr- na boku myčky to je takový velký lavór a ten mi musel vyčistit nějakou chemií. Od té doby zase šlape. Je fakt že naše myčka má už 12 let, ale funguje pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
24.11.16 16:38

@Nimie Rozloženou a vyčištěnou jsme ji měli už několikrát, bohužel bez efektu.
Když vidím kamarádku, jaké nádobí vytahuje z myčky, tiše závidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.11.16 16:54
@chipsa píše:
Co používáte za tablety? Já mám Lídl, ty dva v jednom. Ale přijdou mě průměrné. A jak docílit lesku na sklinkách, na to jsem nepřišla.

Tablety pouzivam z DM revolution a davam pulku. Bohate to staci, a kdyz je cista mycka, neni zadny problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
24.11.16 17:41

Pomůže seřídit myčku na tvrdost vody.My máme hodně tvrdou a taky jsme měli nádobí špinavé, nenaleštěné sklenky, flekaté příbory apod.Pak muž na tohle přišel. Bohužel v návodu to vůbec nebylo, takže jsme kontaktovali výrobce a ten nám poslal postup, jak nastavit tvrdost vody. Před tím jsme měli malou spotřebu soli a ted, jak to máme seřízené, máme velkou spotřebu. Ale to je fuk. Máme myčku Beko a tablety Lidl/takže vše obyčejné/a nádobí pěkně čisté :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.11.16 17:43

Mě to dělala myčka taky, takový jak logr z kafe to vypadalo, ale turka u nás nikdo nepije, takže ten to nebyl. Můžu říct, že mi to přestalo dělat v momentě, kdy jsem místo tablet začala používat gel. Teda jestli je to tím, ale fakt mi to nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí