Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus mu famfulina umývat v heřmánku a třeba se to zlepší. Bylinky jsou účinné. A moc nechápu jak píšeš, že předkožka stáhnout nejde, ale žalud vykoukne celý. ![]()
Jdi s ním k lékaři. Možná přišel na to, že dotek je příjemný. Proto si na něj sahá a možná víc přetáhl než měl.
@Anonymní píše:
Zkus mu famfulina umývat v heřmánku a třeba se to zlepší. Bylinky jsou účinné. A moc nechápu jak píšeš, že předkožka stáhnout nejde, ale žalud vykoukne celý.
No, myslim tak že žalud je videt, ale predkozka se kolem jeste neoddelila úplně.
@Russet on sám jeste nepřetahuje, krom umytí a mazání s ním nic neděláme. Jen na něj občas sahá skrz trencle.
Ale tak doktorem nic nezkazím.
Synovi se zarudnutí a prasklinky objevily v souvislosti s mazáním. Trvalo mi, než jsem na to přišla, protože to začalo až po delší době mazání. Nicméně jsem přestala mazat a problém zmizel a už se neobjevil přesto že synovi předložka stále nejde zcela přetáhnout. Na pinďu sahat nezakazuju.
@Anonymní píše:
No, myslim tak že žalud je videt, ale predkozka se kolem jeste neoddelila úplně.
Třeba já jsem synovi finfu jen vždy opláchla to bílé hlavně a víc jsem neřešila, byla vidět asi půlka žaluda. Časem se kůžička povolila a pak už při ohrnutí vykoukl celý žalud a kůžička se ohrnula. Mast bych na finfu zatím nepoužívala, má čas. ![]()
@Hoa Mai píše:
Synovi se zarudnutí a prasklinky objevily v souvislosti s mazáním. Trvalo mi, než jsem na to přišla, protože to začalo až po delší době mazání. Nicméně jsem přestala mazat a problém zmizel a už se neobjevil přesto že synovi předložka stále nejde zcela přetáhnout. Na pinďu sahat nezakazuju.
My to máme úplně stejně..přestali jsme mu to mazat, zahojilo se a nové se neobjevili..
Mému jsou 4 a zatím nejde vůbec stáhnout. Je to nějaký problém?
@Anonymní píše:
Mému jsou 4 a zatím nejde vůbec stáhnout. Je to nějaký problém?
neni
https://www.predkozka.info/…pro-chlapce/
zakladatelka zrejme specha a naopak zbytecne ji ma ted popraskanou…
Predkozka se uvolnuje postupne a pomalu az do puberty, synovi to jeste v 5 neslo vubec
@Anonymní píše:
@Russet on sám jeste nepřetahuje, krom umytí a mazání s ním nic neděláme. Jen na něj občas sahá skrz trencle.
Ale tak doktorem nic nezkazím.
A jak víš, že nepřetahuje, když ho nevidíš?
Holky, u nás je synova předkožka na denním pořádku. Již delší dobu má neustále červenou špičku, bez bolesti. Spoustu masti, nic nezabíralo. Pak se mu začal při močení nafukovat, byli jsme na roztažení a dostali jsme kortikoidovou mast, po které se předkožka krásné uvolnila, nafouknutí zmizelo. Od té doby máme mazat piňďa mast a nepatrně zkoušet. Jenže od té doby co mažeme piňďa masti má zarudnutí ještě horší a dnes mu předkožka dokonce popraskala. Ach jo, je mi to tak líto. Tak jsem namazala framykoinem. Doufám, že z toho nebude mít nějaké trvalé následky. 🙈 Má jí hrozně křehkou.. nevím co teď. Když budu mazat tedy framykoinem, za jak dlouho by mohla být zhojená? Bojím se, že když nebudeme decentně trénovat, vrátí se nám problém se zúžením a následným nafukováním při močení. 🙈 Nechci mu samozřejmě mermomocí předkožku přetáhnout. Jen se řídím tím, co mi řekla Dr. 🙈 Když mu mazu po zahojení znova tou masti kortikoidovou to je asi blbost, že?
Ahoj. Chci se tu zeptat. Malýmu bude 2.5 roku. Mám pro něj pinďa-mast, předkožka ještě úplně od žaludu nejde, ale žalud normálně vykoukne celý. Zatím to neřeším, nepretahuju, jen mu finfu ve vaně omyju, namažu tou mastí atd…
Jenže poslední dobou a to, co vlastně chodí na nočník a je bez plen mu předkožka trochu popraskala, zarudla nevim. Dříve vůbec.
Má to malinko, takový červený - asi trhlinky, nebo spis jako cévky, neumim to identifikovat…po pretazeni na predkozce. Nepřijde mi, že na to ta mast pomáhá, má to už 3 den.
Nevim, jestli to je tim, že si teď často sahá na pinďoura v těch trenkách… i když vysvětluji at to nedela, ze se to nedělá a ze si tam neco zanese, ublizi atd… vzdycky se zapomene nebo to ihned neuhlídám.
Ale kdyz se ho optam, proc ho žmoulá a jestli ho to bolí, tak odpoví že ne.
Tak nevím, nedoporučíte mi nějakou mast prosím?