S pubertakem do prahy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1381
24.5.22 13:45

s pubertakem do prahy

Zdravim prazske i mimoprazske maminy s klukama ca 12-14 let.
Muj 12 ti lety syn je silenec do scootru, trenuje triky uz par let.
Sleduje na tlf ceske kluky z Gutovky a moc tam chce v lete na par dni si zajezdit.
Takze mam v planu zacit dovolenou v Praze, ca 3 noci.
Kdysi, hodne davno jsem v Pze zila a pracovala, naposledy jsem tam byla snad pred 20 ti lety a mam z toho trochu lepik-autem po Praze, nevyznani se v mhd atd.
Nemate tip na ubytovani?
Mam predstavu snidani na miste a pak budem stejne cele dny v trapu.
Myslim, nekde uplne blizko ty Gutovky, aby mohl bejt syn samostatnej, tzn, unava-kousek „dom“ a ja si pripadne kratce jet svoji trasu a nemuset se strachovat o kluka.
Tady je kluk hoodne samostatnej, hodne po venku, presouva se vlakem kam potrebuje.
Mate o tak stare kluky v Pze starost?
Dekuji za pripadne tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81475
24.5.22 13:50
@lajovka píše:
Zdravim prazske i mimoprazske maminy s klukama ca 12-14 let.
Muj 12 ti lety syn je silenec do scootru, trenuje triky uz par let.
Sleduje na tlf ceske kluky z Gutovky a moc tam chce v lete na par dni si zajezdit.
Takze mam v planu zacit dovolenou v Praze, ca 3 noci.
Kdysi, hodne davno jsem v Pze zila a pracovala, naposledy jsem tam byla snad pred 20 ti lety a mam z toho trochu lepik-autem po Praze, nevyznani se v mhd atd.
Nemate tip na ubytovani?
Mam predstavu snidani na miste a pak budem stejne cele dny v trapu.
Myslim, nekde uplne blizko ty Gutovky, aby mohl bejt syn samostatnej, tzn, unava-kousek „dom“ a ja si pripadne kratce jet svoji trasu a nemuset se strachovat o kluka.
Tady je kluk hoodne samostatnej, hodne po venku, presouva se vlakem kam potrebuje.
Mate o tak stare kluky v Pze starost?
Dekuji za pripadne tipy

Klukovi bude třináct a pohybuje se po celé Praze už sám. Starost - tak ne, že by byl člověk bezstarostný, ale jednou to přijít stejnak musí a nemám pocit, že bych za pár let byla bezstarostnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
24.5.22 13:56

Souhlasím, můj třináctiletý kluk je po Praze taky naprosto samostatný. Praha fakt není Bronx :). Co se týká toho ubytování, tohle je hned vedle a je to fajn. https://www.unoprague.cz/home

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.22 14:16

Bráchovi je 12. Pohybuje se víceméně po naší čtvrti + jedna kolem. Když chce něco dál, domluví se to předem. Všude se hlásí, ale to hlavně kvůli bezpečnosti (jestli je živej tam, kde má být). Jinak jezdí sám, orientuje se… žije tu prostě od narození

• Citovat
  • Upravit
1381
24.5.22 14:47
@ida007 píše:
Souhlasím, můj třináctiletý kluk je po Praze taky naprosto samostatný. Praha fakt není Bronx :). Co se týká toho ubytování, tohle je hned vedle a je to fajn. https://www.unoprague.cz/home

dik moc
tak ja vychazim z toho, jakou nesvobodu ma spoustu deti zijicich na malejch mestech, hlavne diky strachu matek- mych kamaradek, spoluzacek a pribuznych…tak jsem hned z phy „udelala bronx“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
24.5.22 14:51

Rada doporučuji hotel Eden, není na Prahu vůbec drahy, a přitom moc hezky, a když budete mít štěstí na pokoj, uvidíte z okna celej stadion a trenujici fotbalisty :lol: mě sice fotbal vůbec nic neříká, ale náhodou jsem jednou takovy výhled měla a bylo to takové zvláštní, romantické… osvětlena plocha (za tmy) a na ni ty mrnavy postavičky. A i od té Gutovky je celkem nedaleko, je tam naproti němu hned menší obchodak, takže by si kluci mohli dojít i pro něco k svace a pak by popojeli do toho parku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
24.5.22 14:54

@ida007 tak uno funguje bez stravovani-dlouhodobe pronajimaji economy cimry :(
zrejme corona nasledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
24.5.22 14:56

@Semtex
super, diky, mrknu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.5.22 15:15

Autem se bát nemusíš. Pokud budete bydlet někde u Gutovky, tak „přes Prahu“ v podstatě jet nemusíš, ať jedeš z víceméně jakýhokoli směru. Najedeš na okruh, sjedeš na Prahu 10, a tam se většinou žádný drama nekoná. Můžeš použít google mapy nebo Mapy.cz, oboje ukazuje celkem spolehlivě :) Co se týče MHD, stačí využít Idos.cz, ten ti ukáže spojení a na Mapy.cz vidíš, kde jsou který zastávky. Takže žádnej strach a hlavu vzhůru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.22 15:23

Je to úplně v pohodě část prahy, vůbec bych se nebála, aby se tam pohyboval, když je samostatný - bydlím nedaleko. Jen bych měl strach že jako kluk z malého města bude mít v praze problém s orientací - měla jsem i já na výletech do prahy v podobném věku, a ještě docela i jako dospělá, kolikrát já se ztratila :roll:. Ale dneska už je to asi jiné, asi má telefon kde se bez problémů odnaviguje, kdyby se ztratil, že jo? Ukázala bych cestu mezi ubytováním a akcí, ten nákupák, kde by si mohl zajistit něco k jídlu kdyby potřeboval sám, a pohoda. Ono hodně lidí šílí z prahy kvůli bezpečnosti, jenže mě přijde, že v něčem zas má docela výhodu. To dítě se ti tu nikde nebude pohybovat samo, pokud se nebude toulat v noci nebo záměrně na zapadlých místech kde nemá co dělat, je nulová šance, že se mu něco nepozorovaně přihodí. Pokud by měl nějaký problém a nemohl to řešit tak, že ti zavolá, bude mít velice pravděpodobně vždycky v dosahu dospělou osobu, na kterou se takhle na veřejnosti může obrátit, kdyby bylo nejhůř.

• Citovat
  • Upravit
1381
24.5.22 15:32
@Pruhovaný_mýval píše:
Autem se bát nemusíš. Pokud budete bydlet někde u Gutovky, tak „přes Prahu“ v podstatě jet nemusíš, ať jedeš z víceméně jakýhokoli směru. Najedeš na okruh, sjedeš na Prahu 10, a tam se většinou žádný drama nekoná. Můžeš použít google mapy nebo Mapy.cz, oboje ukazuje celkem spolehlivě :) Co se týče MHD, stačí využít Idos.cz, ten ti ukáže spojení a na Mapy.cz vidíš, kde jsou který zastávky. Takže žádnej strach a hlavu vzhůru :mrgreen:

ja pojedu z rozvadova do hotelu eden-jsem bukla- pres navigaci, tam to parknu a do auta v prubehu pobytu nesednu, to je nesmysl
moc jsi mi hlefla s tim idosem, to mam radost :palec:
neskutecne se tam tesim, chci si to v klidu projit a vychutnat, mam uplnej abstak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
24.5.22 15:34
@Anonymní píše:
Je to úplně v pohodě část prahy, vůbec bych se nebála, aby se tam pohyboval, když je samostatný - bydlím nedaleko. Jen bych měl strach že jako kluk z malého města bude mít v praze problém s orientací - měla jsem i já na výletech do prahy v podobném věku, a ještě docela i jako dospělá, kolikrát já se ztratila :roll:. Ale dneska už je to asi jiné, asi má telefon kde se bez problémů odnaviguje, kdyby se ztratil, že jo? Ukázala bych cestu mezi ubytováním a akcí, ten nákupák, kde by si mohl zajistit něco k jídlu kdyby potřeboval sám, a pohoda. Ono hodně lidí šílí z prahy kvůli bezpečnosti, jenže mě přijde, že v něčem zas má docela výhodu. To dítě se ti tu nikde nebude pohybovat samo, pokud se nebude toulat v noci nebo záměrně na zapadlých místech kde nemá co dělat, je nulová šance, že se mu něco nepozorovaně přihodí. Pokud by měl nějaký problém a nemohl to řešit tak, že ti zavolá, bude mít velice pravděpodobně vždycky v dosahu dospělou osobu, na kterou se takhle na veřejnosti může obrátit, kdyby bylo nejhůř.

taky dik za postreh
my zijeme taky v hlavnim meste, ale to je podle prahy vidlakov
syn je total samostatnej, presne jak pises, vedet trasu gutovka-hotel a kdyby neco google, jinak pocitam, ze se seznami s klukama tam a ti v pripade poradej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
24.5.22 16:39

S ubytováním neporadím, ale třináctiletý syn už má rozptyl po celé Praze (není rodilý Pražák), prostě jen oznámí kam a s kým se chystá. Základ je umět číst v jízdních řádech a spoje si najde na netu, kdyby si nebyl jistej. Mám starost o kluky i holky, ale musí se naučit fungovat. Btw… Přímo na Gutovce restaurace. A jezdí tam hned několik spojů (busy i tramvaje), že je prakticky nemožný se odtamtud nedostat, kam potřebuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
24.5.22 19:02

Můj 13ti-lety se taky pohybuje po Praze sám. Kdyby něco, data má a google mapy používat umi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová