Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nevíte jak se sprchují lidé kteří skoro nevidí a nosí brýle? Musí se sprchovat s brýlemi?
@Mei-ling píše:
Dobrý den, nevíte jak se sprchují lidé kteří skoro nevidí a nosí brýle? Musí se sprchovat s brýlemi?
to si moc neumím představit, vždyt přes ty brýle nebude nic vidět
Tak na osprchování brýle nepotřebuješ, ale já si je nesundavám, pokud si nemyju vlasy.
@Mei-ling píše:
Dotaz mě dot rozesmál.
Mám 9 dioptrií, sprchuju se s brýlemi nebo kontaktními čočkami
Prostě se brýle namočí, tak je pak opláchnu, osuším a pohoda.
Nemusí, asi jak to komu vyhovuje
já si třeba na sprchování sundavam všechno a klidně bych to zvládla i poslepu ![]()
@Mei-ling píše:
Určitě ne. Rozhodně se nemusí sprchovat s brýlemi. Však kdo má celou dobu ve sprše oči otevřené? A když už, tak co pod vrstvou bublinek vidíš?
Brýle se ve sprše navíc zamlžují, jsou na nich otravné kapičky… Lidé zvládnou i mnohem komplikovanější činnosti poslepu, ale sprchovat se při silné krátkozrakosti (vidění blbě na dálku) v brýlích může být samozřejmě pořád příjemnější než bez nich. Ale ne, že by to byl problém.
Sprchujeme se s potápěčskými, ne asi…
A na spaní máme plyšové. ![]()
Mam 8 dioptrií a ano, sprchuju se s nima, i koupu, sundávám jen když si myju vlasy.
Sprchuju se s brejlema, ale já si nemyju obličej, ten si totiž myju az uplně těsně před spaním, takže mokrý je nemám. S čočkama se nesprchuju, vždycky se potom tak divně „přilepí“ k oku a nejdou vyndat. Už abych šla na laser, děs běs ![]()
@Mei-ling píše:
i když jsem byla „poloslepá“ (-7 a -9 dioptrií), tak jsem i bez brýlí věděla, kde mám hlavu, kde ruce, kde nohy a i ty ostatní části těla…a co je kde v koupelně i v bytě…
A teda, nikdo „nám“ nic nenařizoval, tak žádné musí/nesmí/smí/nemůže
Dávám dolů😃
Jako 1. Ta voda a vlhko ti můžou ty brýle dlouhodobě ničit ( kovové komponenty)
2. Určitě se zvládneš umýt i bez nich
3. Jak by jsi si s něma chtěla umýt třeba vlasy?😳
Já se zeptám svých nevidících rodičů, jestli se tedy vůbec někdy myjí. Ale tak asi ano, když jsem s nimi žila, tak jsem slyšela téct vodu a pak měli mokré vlasy, tak se asi trefili i poslepu. ![]()