Problémy s usínáním

10
1.9.11 09:40

Problémy s usínáním

Milé maminky. Všechny vás tu zdravím. Obracím se na vás s prosbou. Mám 5,5 měsíční dceru. Od narození toho přes den moc nenaspala, ale v noci nám spinkala krásně. Usínala sama, přes den jsme jí občas pomohli, že jsme ji konejšili, drželi za ručičku, ale většinou jí stačilo, že dostala dudlík a za chvíli spala. Ovšem teď posledních pár dní je to hrůza. Vše se otočilo a já už jsem vyčerpaná a nevím si rady. Přes den skoro vůbec nespí a začala špatně spát i v noci. Očička má červené zavírá je, zívá, ale hned je zase otevře a brečí a brečí. Je to hrozné. Když už nevím co s ní dám jí prso, buď se u něj uklidní nebo dokonce usne. Pokud se uklidní tak jen na chvíli a zase po chvilce to začne znova. Doktorka mi říkala, že prý asi nemá čas jít spát, je živá a všechno objevuje a prý se tomu spánku brání. Taky jsem se ptala, jestli jí třeba to mlíčko už nestačí. Na to mi bylo řečeno, že přibrala tak akorát a tím to taky není. Ale jestli prý chci tak můžu začít přikrmovat. Nevím co si o tom mám myslet. Nemyslím si, že těch pár lžiček mrkvičky na oběd jí nějak víc zasytí. Zoubky to prý taky nejsou a malá je jinak v pořádku. Budu ráda, když mi někdo z vás, kdo má nebo měl stejný problém poradí a já zas budu klidnější a moje malá princezna spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
1.9.11 10:09
gabka.coh píše:
Milé maminky. Všechny vás tu zdravím. Obracím se na vás s prosbou. Mám 5,5 měsíční dceru. Od narození toho přes den moc nenaspala, ale v noci nám spinkala krásně. Usínala sama, přes den jsme jí občas pomohli, že jsme ji konejšili, drželi za ručičku, ale většinou jí stačilo, že dostala dudlík a za chvíli spala. Ovšem teď posledních pár dní je to hrůza. Vše se otočilo a já už jsem vyčerpaná a nevím si rady. Přes den skoro vůbec nespí a začala špatně spát i v noci. Očička má červené zavírá je, zívá, ale hned je zase otevře a brečí a brečí. Je to hrozné. Když už nevím co s ní dám jí prso, buď se u něj uklidní nebo dokonce usne. Pokud se uklidní tak jen na chvíli a zase po chvilce to začne znova. Doktorka mi říkala, že prý asi nemá čas jít spát, je živá a všechno objevuje a prý se tomu spánku brání. Taky jsem se ptala, jestli jí třeba to mlíčko už nestačí. Na to mi bylo řečeno, že přibrala tak akorát a tím to taky není. Ale jestli prý chci tak můžu začít přikrmovat. Nevím co si o tom mám myslet. Nemyslím si, že těch pár lžiček mrkvičky na oběd jí nějak víc zasytí. Zoubky to prý taky nejsou a malá je jinak v pořádku. Budu ráda, když mi někdo z vás, kdo má nebo měl stejný problém poradí a já zas budu klidnější a moje malá princezna spokojenější.

Ahoooj 8-)
a není přetažená?
třeba jí fakt trápí zoubky…můžou jen sestupovat, né růst :hug:
Nemyslela doktorka ten příkrm spíš na noc, dát jí UM pokud kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.9.11 10:19

No na noc neříkala. Jestli prý chci tak to můžu zkusit v poledne a začít jí dávat pár lžicek. Jinak prý jen kojit. Přetažená být může, ale nevím jak na to, snažím se jí dávat spát, hned jak vidím, že začíná zívat nebo si mnout očička. Přes den žádný režim nemáme, ten se nám od začátku vytvořit nepodařil,protože malá si o prso říká pokaždé jinak. Ale večerní rituál jsme měli zmáknutý už od začátku, v šest koupání, kojení před nebo po a pak postýlka. Teď už řve i při koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.9.11 10:38

navrhuju začít režimovat přes den. Náš malej je to stejný, kdyby nemusel, tak by nespal, ale byl by protivný jako… Já teda uspávám v náručí, sedím na pohovce, ruku opřenou o polštáře a malýho natočenýho k sobě. Ze začátku jsme tak seděli třeba hodinu, vzpínal se, ale pak usnul. Teď už usíná okamžitě. Je na tobě, jak si to uděláte, ale fakt navrhuju režim. Některý děti to hold potřebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
1.9.11 10:48

MArtí, dneska taky boj, od rána nespí… uviděla jsem unavu, dala jsem sváču, kojneí už skoro usínal a rázem si začal hrát… o režim se snažím,ale zatím přes den je to prd platné…!! večer se to zlepšilo, koupání,malé hraní, kaše, kojení , kolotoč a spánek,ale přes den se tomu děsně brání ! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.9.11 11:00

a to ležel v postýlce, já bych mu hraní překazila. Jestli už usínal, tak unavený je a zkusila bych ho donutit spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
1.9.11 11:08

Nám režim přes den taky nejde…spí pokaždé jinak…o jídle nemluvě..přes den uspávám na kojícím polštáři, jinak vydrží řvát i dvě hodiny v postýlce..večer jsem vypilovala posledních 14 dní..uložím a většinou bez breku usne…když pláče tak už nevyndavám..řešila jsem to metodou kontrolovanéh pláče, která mi prostě přes den nefunguje..nechápu proč…je viditelně stejně unavená jako když ukládám k nočnímu spánku. :nevim: ..nejhorší je, že v noci spí taky pokaždé jinak..někdy vydrží s jedním kojením do 7 ráno..a jindy se budí 3× za noc na kojení a kolikrát nemůže hodinu po kojo v noci zabrat..jako třeba dneska :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
1.9.11 11:22

Martí, jojo ležel a hrál si s nohama..... netuším jak mu to zakázat, nic jiného na hraní tam nemá,a to se snažím ležet vedle něj a dělat hají, prdy vody nic nic…¨

boudíčku taky nám to přes den nefunguje, večer to neřeším, má rituál a jde spát ale přes den prostě dělá pitominy a nic nespí a je unavený :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.9.11 20:46
Dita01 píše:
Martí, jojo ležel a hrál si s nohama..... netuším jak mu to zakázat, nic jiného na hraní tam nemá,a to se snažím ležet vedle něj a dělat hají, prdy vody nic nic…¨boudíčku taky nám to přes den nefunguje, večer to neřeším, má rituál a jde spát ale přes den prostě dělá pitominy a nic nespí a je unavený :zed:

dituš, už jsem četla tvůj příspěvek v jiné diskusi, já myslela, že tam má hračky, tak nohy mu asi nezakážeš, jak taky :think:, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
14.12.11 11:12

Ahoj, tak já už týden uspávám tak že ji nakojím, pomazlíme se a do postýlky, asi 10 minut řve a pak usne. První noc řvala HODINU, ale vydržela jsem. Jen jsem ji každou chvíli chodila pohladit a pošeptat že ji miluji. Ten čas jsme pak prodlužovali a střídali se s manželem. Já to tak nedávám před ním znám, protože kdyby jo tak bychom změkli oba a uspávali ji kojením v leže a z toho jsem byla nejvíc vyřízená protože se pak Adrianka budila každých 20min a hleda prs jen tak na požužlání. Je ji 13 týdnů, měj te mě rádí nebo odsuzujte, ale jako byt vzhůru celou noc v pozoru aby měla prs kdykoliv k dispozici a pak fungovat celý den? neee. Metody jako uhoupat trvaly i 3 hodiny a pak někdy spala 3hodiny nekdy se probudila hned jak jsem ji dala do postýlky, tak to taky nešlo a nejde..... zatím večer teda pořve 10-15minut a spí i 4 hodiny… jaksi ale přes den to je děs. Je unavená, zívá, pláče že chce spinkat, ale i když zastřu žaluzie tak řve a řve, pak se zklidní a kouká kolem sebe, usmívá se na lustr a pak se znova uřve ke spánku a toto trvá i hodinu a půl, za tu dobu sním celou Milku oběd, bombony, no děs, nevím jak si uklidnit jinak nervy :-) Zjistit kdy je takové miminko moc nebo málo unavené snad ani nejde, zkoušela jsem všechny stádia, každý den to je jinak…na jednu stranu se těším až bude větší a bude usínat sama, na druhou mi je líto že jednou vyroste…všichni mi radí vydržet, že ji neubližuji když ji nechávám vyřvat, miminka mají krátkou paměť a až se probudí bude se na mě usmívat a vždycky se usmívá tak mě to utvrzuje že nejlepší je to dělat tak jak Vám to srdce a zdravý rozum dovolí…Držím palce Vám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.5.13 10:49

Ahoj, my máme podobný problém s 5,5měsíčním synem. Nejméně 3 měsíce musím malýho uspávat přes den po 1,5 h jen u prsu!! Pak se vzbudí, vydrží si hrát tak hodinku a pak je tak nepříjemnej, kňourá, mne si oči atd. Vůbec nevím, jak ho to odnaučit. Co sním mám dělat? Přece nemůže být tak často unavenej? Když byl menší, tak jsem to chápala, ale neměl by v tomhle věku vydržet trochu dýl vzhůru? V kočáru mi dřív taky vydržel hajat 4 h, v autě taky usínal hned, ale teď jen prso! Dám ho do kočáru, chvíli kouká a pak řve, takže sním pelášim domu! Fakt už mě to nebaví, vždyť nedělám nic jinýho… Zlepší se to, až se třeba bude otáčet, plazit atd, že se tim zabaví a na prso si nevzpomene? Tchýně si už myslí, že jí nechci malýho ukázat, že k nim ani nejezdíme, ale copak můžu? Měl to někdo podobně, nebo jsem si zavařila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.5.13 10:55
@Macgorka píše:
Ahoj, my máme podobný problém s 5,5měsíčním synem. Nejméně 3 měsíce musím malýho uspávat přes den po 1,5 h jen u prsu!! Pak se vzbudí, vydrží si hrát tak hodinku a pak je tak nepříjemnej, kňourá, mne si oči atd. Vůbec nevím, jak ho to odnaučit. Co sním mám dělat? Přece nemůže být tak často unavenej? Když byl menší, tak jsem to chápala, ale neměl by v tomhle věku vydržet trochu dýl vzhůru? V kočáru mi dřív taky vydržel hajat 4 h, v autě taky usínal hned, ale teď jen prso! Dám ho do kočáru, chvíli kouká a pak řve, takže sním pelášim domu! Fakt už mě to nebaví, vždyť nedělám nic jinýho… Zlepší se to, až se třeba bude otáčet, plazit atd, že se tim zabaví a na prso si nevzpomene? Tchýně si už myslí, že jí nechci malýho ukázat, že k nim ani nejezdíme, ale copak můžu? Měl to někdo podobně, nebo jsem si zavařila?

V šesti měsících jsem ještě dávala spát po dvou hodinách bdění, a uspávala buď v šátku nebo u prsu. Jestli Ti to uspávání u prsu vadí, tak u nás to bylo tak, že to pak najednou už přestalo fungovat, prostě syn se nakojil, koukl na mě, odvalil se a začal lozit po posteli :mrgreen: což mě teda moc netěšilo, protože to uspávání u prsu bylo jendoduché, rychlé a účinné :D Jo a proč nejezdíš ke tchýni, my normálně na návštěvy a výlety jezdíme a jezdili jsme, když měl syn čas spaní, zalezli jsme si na návštěvě někam do ložnice nebo na gauč, tam jsem ho nakojila a buď tam usnul, nebo jsem ho šoupla do šátku a spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.5.13 11:03

Tak jako nevadí, ale pokud si malýho zrovna neveme mamka, nebo sním nejede chlap i přes jeho řev ven s kočárem, tak nedělám fakt nic jinýho… Tak to mě těší, že v tom nejsem sama, já se bála, že ho takhle budu uspávat do 18 let :-) a taky jsi měla, že byl malej po vyspání stejně nevrlej? Je to takhle od narození- je snad nervák po mě? Kámoška, co má dvě děti mi taky říkala, že jen co jí kluci začli lézt atd, tak si na prso ani nevzpoměli, jenže co měla ona, nemusí u nás fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí