Problémy s vaječníky

68
5.2.23 16:40

Problémy s vaječníky

Dobrý den, ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda by mi někdo mohl poradit se situací.
Byl mi odebrán levý vaječník a vejcovod a 2/3 pravého vaječníku. Na zbytku vaječníků se mi neustále tvoří cysty a v podstatě jen čekám, kdy doslouží. Můj lékař mi není bohužel vůbec ochoten odpovědět na mé otázky - prý dokud se nebudeme snažit nepozná se, jestli jsem nebo nejsem schopná děti mít. Ačkoliv se snažíme už přes rok, podle něho je to málo. K jinému jsem zatím nešla, protože tohle je kapacita v mém okolí a spoustě rodinám pomohl.
Nejste někdo v podobné situaci, nebo nemáte bližší informace?
Mockrát děkuji za odpověď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2512
5.2.23 16:45
@Verunka2.00 píše:
Dobrý den, ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda by mi někdo mohl poradit se situací.
Byl mi odebrán levý vaječník a vejcovod a 2/3 pravého vaječníku. Na zbytku vaječníků se mi neustále tvoří cysty a v podstatě jen čekám, kdy doslouží. Můj lékař mi není bohužel vůbec ochoten odpovědět na mé otázky - prý dokud se nebudeme snažit nepozná se, jestli jsem nebo nejsem schopná děti mít. Ačkoliv se snažíme už přes rok, podle něho je to málo. K jinému jsem zatím nešla, protože tohle je kapacita v mém okolí a spoustě rodinám pomohl.
Nejste někdo v podobné situaci, nebo nemáte bližší informace?
Mockrát děkuji za odpověď :nevim:

Na nic bych necekala a objednala se do nejakeho CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.2.23 16:53

@Kacatko1986 mám to v plánu hned po další kontrole, pokud mi opět nesdělí nějakou možnost. Uvažuji i nad zmrazením vlastních vajíček, to bych v centru určitě konzultovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.2.23 16:58

Rovnou bych se objednala do CARU. Nečekala bych ani na tu kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.2.23 17:04

@kavenka a, úplně upřímně, myslíte, že je šance, že se to ještě může povést? Vím, že rok je dlouhá doba na to, aby se to povedlo přirozeně, ale já v to stále doufám.
Konzultovat to ale určitě budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
5.2.23 17:09

Objednala bych se hned, vůbec bych nečekala na kontrolu u nějakého magora, který si myslí, že snažení u ženy se třetinou vaječníku celý rok je málo. Zvlášť když hrozí, že i o tu zbylou třetinu přijde.
A nechala bych si zmrazit i do zásoby, pokud to vůběc stihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.2.23 17:17

@Mariane.B děkuji za názor. Já to tak nějak v hloubi duše cítím, jen jsem asi potřebovala toto popostrčení. Přeci jen asi žádná žena tuhle situaci nenese dobře a nechce si připustit, že to prostě nepůjde. Ještě jednou díky ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 17:32

Presne jak radi holky, hned se objednej do CARu a na nic necekej. Vcera bylo pozde.

• Citovat
  • Upravit
68
5.2.23 17:46

A není tu někdo, kdo si prošel něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
5.2.23 18:07
@Verunka2.00 píše:
A není tu někdo, kdo si prošel něčím podobným?

Kamaradka prisla nevim uz z jakych duvodu v mladi o polovinu jednoho vajecniku. Co vim, prosla si 2ma potraty, mezi nimi se ji narodila zdrava dcera (nyni uz dospela). Druhe se uz nepodarilo. V CAR to neresila. Ted je ji 45 a uz nejakou dobu je v prechodu, na coz ji doktori pry upozornili tenkrat hned po operaci, ze kvuli ztrate casti vajecniku u ni prijde prechod mnohem drive. Vzhledem k tomu, co vse vzali tobe, opravdu jak pisou ostatni - okamzite do CAR, vcera bylo pozde… A mozna bych ti jeste poradila vyjadrovat vice lasky a pokory vuci svemu telu - mozna mas pocit, ze zejmena ty zenske organy moc nefunguji, ale pokud chces otehotnet, budes potrebovat zmobilizovat to, co ti zbylo, k maximalnimu vykonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.2.23 18:10
@Verunka2.00 píše:
@kavenka a, úplně upřímně, myslíte, že je šance, že se to ještě může povést? Vím, že rok je dlouhá doba na to, aby se to povedlo přirozeně, ale já v to stále doufám.
Konzultovat to ale určitě budu.

Ale to že půjdeš do CARu neznamená, že musíš hned podstupovat IVF. Prostě tam jdi na konzultaci a na vyšetření. Aspoň budeš vědět na čem jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
5.2.23 18:14

CAR, určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.2.23 18:15

Děkuji všem za reakce a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.5.23 20:45

Opět zdravím,
v CAR jsem se dozvěděla, že mám velmi nízkou ovariální rezervu plus další problémy. Byla jsem i na 1. IUI - bohužel bezúspěšně. Čekám na další. Není tu někdo, kdo také nyní čeká? Hodila by se mi „morální podpora“ a pocit, že je v tom někdo se mnou 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí